HUROEN
RólunkSportközpontEseményekSportolóink
Aktuális infókért, hírekért kövesse Facebook-oldalunkat!
Logó
EdzésmunkaRólunk írtákAlegységekKapcsolat
Gyergyó Open Gyergyó Open fotók ► YouTube

Edzésmunka 

Gyergyószentmiklósi központunkban a sportolók felkészülési szintje szerint több csoportban zajlanak az edzések. A helyszín az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont (szárhegyi út közelében, a város északi kijáratánál). A délutáni órákban zajló edzésekre továbbra is szívesen várjuk gyermekek, fiatalok jelentkezését, fiúkat és lányokat egyaránt.

Mindenkire a maga ereje, képességei szerint külön figyelünk, hogy a lehető legoptimálisabb ütemben haladjon előre az ökölvívás terén.

Az érdeklődők a 0747-284.939-es telefonszámon jelentkezhetnek Máthé István edzőnél, és kaphatnak további hasznos információkat.


Erdélyi Godako Ökölvívó Edzésprogram 2023

CsoportokHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatIdőpont
KezdőkEagle IconEagle IconEagle Icon15:00-16:30
SerdülőkEagle IconEagle IconEagle IconEagle IconEagle IconEagle Icon17:00-19:00
JuniorokEagle IconEagle IconEagle IconEagle IconEagle IconEagle Icon17:00-19:00
IfjúságiakEagle IconEagle IconEagle IconEagle IconEagle IconEagle Icon17:00-19:00

 

CsoportokHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombat
Felnőtt edzésekEagle IconEagle IconEagle Icon
Időpont19:00-20:3019:00-20:3013:00-14:00

Eagle Icon

Edzésmunka fotók és videók 2022  

Fotók:
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Videók:
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrame
Eagle Icon

Pillanatképek az új edzőközpontban folyó munkáról  

Az új év egy álom beteljesülésével indult számunkra. Elkezdhettük a munkát az új otthonunkban, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontban.

Immár minden feltétel adott ahhoz, hogy bokszolóink a legmagasabb színvonalú adottságok között dolgozhassanak. Itt zajlanak a napi edzések, felkészülések a versenyekre. Tágas edzőterem, szorítók, bokszzsákok, ringek és egyéb felszereltség egy célt szolgálnak: segítsék a sportolókat a legjobb eredmények elérésében. Ez egészíti ki mindazt, ami változatlanul jellemzi a tevékenységünket: a pozitív hozzáállás a sportolók és edzők részéről és a jó hangulat.

Eagle Icon

Böjte Csaba testvér az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnak nem csak tiszteletbeli elnöke, és lelkes támogatója, de első számú szurkolónk is  

Amikor csak teheti időt szakít, hogy láthassa sportolóink mérkőzéseit. Biztatja, bátorítja a gyerekeket, fiatalokat.

Velünk volt a marosvásárhelyi versenyünkön is, most pedig az edzőtáborunk zárónapjára szervezett sparing edzőmeccseket követte figyelemmel.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Edzőink megfeleltek a vizsgán  

Edzőtábor és egyben edzőink számára képzés zajlott az elmúlt héten Gyergyószentmiklóson. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubhoz tartozó alegységek edzői dolgoztak a sportoló gyerekekkel, fiatalokkal, a közös edzésprogram szerint.

A képzés lezárultával tudásfelmérőre is sor került. Edzőinket Dr. Kovács László mesteredző, a magyar ökölvívó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség (MÖSZ) korábbi szakmai igazgatója vizsgáztatta.

Büszkék vagyunk, hogy mindenki megfelelt, és ezzel sikerrel teljesítette a BSO középfokú edzőképzői tanfolyam mostani kihívásait.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Kicsi a bors, de ütős!  

Kicsi a bors, de ütős: ez a némileg megváltoztatott közmondás jutott eszünkbe a március 11-i edzőmeccseket látva.

Az Erdélyi Godako Ökövívó Sportklub sportolóinak újabb generációja is ringbe lépett, és látható volt, mennyire örömüket lelik ebben. Már ők is "igazi" bokszolók lettek.

A számukra még csak játék az ökölvívás, de éppúgy kitesznek magukért, mint azok, akik már bajnoki dobogókért küzdenek.

Kicsi a bors de erős: így szól az eredeti közmondás. Nem hiába dolgoznak az edzéseken a gyerekek, ez is találó rájuk.

Hajrá gyerekek!

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Kihívás: győzzük le újra önmagunkat!  

A filmben Huszár Árpád edző mutatja be a gyakorlatsort, amit a kihívás során teljesíteni kell. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub versenyzői számára gyakorlatonként 15-15 ismétlés a végső cél, amit a tavaszi szünet végére el kell érni.

Egy 15 ismétléses kört 8-10 perc alatt lehet teljesíteni és négy kör teljesítése az elvárás. Az edzés kezdete előtt 10 perc bemelegítés, a végén 10 perc nyújtás kötelező, így összesen 1 óra munkát jelent naponta a tavaszi kihívás.

Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub versenyzői számára mindez kötelező, de rajtuk kívül is bárki belevághat képességei, fizikai állapotához igazítva.

Ha kevesebbet is bír valaki, például az elején csak 5 ismétlésre képes, de a végére valamennyi fejlődést ér el az is javára válik.

Lényeg, hogy erősebbek legyünk, jobb kondíciót érjünk el, mint amennyire most, a kihívás elején képesek vagyunk.

Hogy a verseny motiválóbb legyen, jó, ha mások is követik. Kérjük, ti is filmezzétek a munkát hetente és küldjétek el az mgakademia@gmail.com címre, vagy WhatsApp-on a 0726720436-os számra.

Így mindenki számára látható lesz a fejlődés. A filmeket közzétesszük a facebook oldalunkon. A filmek elkészítése sportolóinknak kötelező.

Aki elvégzi ezt az alapozást, az biztosan erősebben, jobb állapotban és jó közérzettel nézhet szembe a sport, vagy a mindennapok kihívásaival.

Frame
Eagle Icon

Minden út az első lépéssel kezdődik!  

Minden út az első lépéssel kezdődik, az ökölvívó sikerek felé pedig az első ütéssel. Nagy lelkesedéssel, örömmel végzik a feladatokat a jövő bokszbajnokai.

Továbbra is várjuk a gyerekeket a gyergyószentmiklósi központ kezdő csoportjába!

7-11 éves gyerekek, fiúk és lányok jelentkezését várjuk.

Az boksz edzések keddi és csütörtöki napokon 15 órától zajlanak a Fit Point edzőközpontban.

Jelentkezni lehet Máthé István edzőnél a 0747-284.939-es telefonszámon, vagy Huszár Dávidnál a 0752-197.240-es számon.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Komolyan vesszük a munkát!  

Az edzőterem zárva a járványügyi intézkedések miatt, de a munka nem állhat meg. Sportolóink otthon edzenek, és a cél az, hogy amikor újra elkezdhetjük közösen a versenyekre való felkészülést, a legjobb erőnléti állapotban legyünk.

Komolyan vesszük a munkát! Előbb magunkat kell legyőzzük, hogy az ellenfeleket is legyőzhessük.

Komolyan vesszük a munkát! Íme így dolgozik egyik legjobb és legkitartóbb sportolónk, a gyergyószentmiklósi Csiki Róbert.

Hajrá! Kevesebb jelenjen meg

Frame
Eagle Icon

Kihívás: győzzük le önmagunkat!  

Versenyzőknek szól a felhívás: nézd végig figyelmesen Huszár Árpád edző gyakorlatsorát, és teljesítsd te is a feladatokat!

Április 1-től elkezdődik egy verseny önmagunkkal. Teljesítsük túl azt, amit most a hónap elején meg tudunk csinálni!

Nem dolgozhatunk közösen, de mindenki edzhet otthon.

Napi két edzést kell teljesíteni. Reggelente 7.30 és 8.30 között történjen az edzés, majd délután 4-től következzen a második.

Minden reggel tíz perc bemelegítéssel kezdünk a megszokott formában fentről lefele.

Utána, azok számára, akiknek van lehetősége futásra az udvaron, 6 kilométer szaladás következik és 10 perc nyújtással zárunk.

Másnap a bemelegítés után 6x3 perc ugrókötelezés, és 2x3 perc lengyel boksz következik és a nyújtás.

Ahol nincs lehetőség a futásra, ott minden nap az ugrókötelezés és a lengyel boksz a feladat, másoknál ez naponta váltakozik.

Délután a délután a videón látható gyakorlatokat végezzük.

Az első napon minden gyakorlatból 10 ismétlés az elvárás (10 guggolás, 10 húzózkodás stb.), és a teljes kört négyszer kell teljesíteni.

A cél az, hogy a hónap végére ezt az számot úgy tudjuk növelni, hogy a 10-ből 15 legyen.

Mindenki képes rá, meg tudjuk csinálni.

Kérjük, hetente egyszer, ahogy az edzőnk, úgy ti is filmezzétek a munkát és küldjétek el a Wetransfer.com segítségével számunkra az címre, vagy WhatsApp-on a 0726-720.436-os számra. Ezeket közzétesszük a Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia facebook és web oldalán.

Az edzésbe bekapcsolódhatnak testvérek, szülők, bárki más is a maguk ereje szerint, hiszen a mozgás nagyon fontos ebben az időszakban.

Ha mindenki elvégzi ezt az alapozást, megfelelő erőnléti állapotban leszünk majd az újrainduló közös edzéseken. Akkor már csak a technikai dolgokon kell dolgozni és jöhetnek az ellenfelek, a versenyek. És jönni fognak az érmek is.

Mindent bele, győzzük le önmagunkat!

Frame
Eagle Icon

Edzésprogram az otthon töltött napokra  

A Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia is felfüggesztette az edzéseket, és mindenki otthon várja, hogy újra találkozhassunk.

Azonban fontos tudni mindenkinek, hogy a kényszerű otthonlét nem azt jelenti, hogy megáll a sportolás, a tanulás. Mindenki fejlődése fontos ilyen körülmények között is.

Éppen ezért, kérünk mindenkit, minden nap végezzen el egy edzést. A mellékelt programmal segítünk ebben.

A javasolt edzésprogram a kiemelt versenyző gyerekeknek másfél óra, másoknak 1 óra. Csatlakozhatnak hozzá családtagok, testvérek, szülők, nevelők is, hiszen az otthon töltött idő alatt különösen fontos, hogy mozogjunk, megfelelő fizikai állapotban tartsuk magunkat.

Javasoljuk, hogy az edzést délután 4 órakor kezdjétek, azért, hogy a délelőtti távoktatást a legnagyobb odafigyeléssel tudjátok követni. Ebéd után ismételjétek a tananyagot és aztán jöhet az edzés.Az edzésprogram a kiemelt versenyzőknek szól, de csökkentett ismétlésszámmal bárki csatlakozhat hozzá. Íme:


Bemelegítés, tízperces átmozgatás:

 • Fej-, nyak- körzés és mozgatás.
 • Vállkörzés több formában, lazán.
 • Könyök, csukló, törzs, térd, boka bemelegítése.

Ráhangolódás:

 • Kis pörgetések, lengyel boksz.
 • Ahol a hely adott ott 3 perc szökőkötél.

Első gyakorlat:

 • 15-20 guggolás egyenes háttal, törzs feszesen, normál tartás, lábak vállszélességben kezeket előrenyújtjuk, megtartjuk.

Második gyakorlat:

 • 15-20 fekvőtámasz, kezek vállszélességben, törzs feszesen, lefele lassan, kinyomás gyorsan

Harmadik gyakorlat:

 • Ha van lehetőség ajtótokon, vagy két szekrény között rudat elhelyezni. 10 húzózkodás, normál fogással.

Negyedik gyakorlat:

 • Helyben ugrálás, kézlendítés fej mögött, lábak széles terpeszbe és vissza 30 ismétlés

Ötödik gyakorlat:

 • Földön hátrafekvés, biciklihajtás 150 db., keresztütések, jobb és balegyenesek, amelyek a térdet keresztezik

Hatodik gyakorlat:

 • Hasra fordul, könyöktartás. Törzs feszes, a hát egyenes. Versenyzőknek 2 perc, nem versenyzőknek pedig ki amennyire bírja, ki hogy érzi magát.

Hetedik gyakorlat:

 • Ugrókötél, 300 ugrás
FrameFrameFrameFrame
Frame

Ez eddig egy kör. Itt egy perc pihenő következik, majd a teljes gyakorlatsor megismétlése négyszer. Mindez egy óra alatt teljesíthető.

Nyújtás 10 perc válltól lefele, az edzéseken megszokott módon.

Javaslom, hogy az edzéseket mindig egy sportoló vezesse, de naponta cserélődjenek az edzésvezetők. Másoknak szülők segítsenek az edzés vezetésével. Figyeljünk egymásra!

Az edzések az otthon töltött idő alatt biztosítják mindenkinek az egészséges testmozgást, a sportolóknak pedig a felkészülést jelentik a megszokott edzésekhez való visszatérésre.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia is várja, hogy túl legyünk ezen a nehéz időszakon és közösen készülhessünk a versenyekre, közösen pihenhessük ki a fáradalmakat, ahogy ezeken a múlt években készült képeken is látható.

Mindenkit kérünk, figyelmeztetünk, a koronavírus járvány veszélye miatt kialakult helyzetre való tekintettel tartsa be a hatóságok által előírt szabályokat, és előírásokat. Ne veszélyeztessük se magunk, se mások egészségét!

Jó egészséget mindenkinek! Reméljük, hamar találkozhatunk!

Eagle Icon

Itt a jól megérdemelt pihenő  

Megtartotttuk a 2018-2019-es sportév utolsó edzését, és jöhet a szünidő.

Egy nagyon sok munkával, fáradtsággal de egyben örömökkel és élményekkel teli sikeres éven vagyunk túl. Ránkfér a pihenés.

Ezúton is köszönetet mondunk a szülőknek, nevelőknek, oktatóknak, és mindenkinek, akik pozitív hozzáállásukkal segítették a gyermekek fejlődését az ökölvívás terén.

Az évet ezzel az utolsó edzésen készített videóval búcsúztatjuk.

A sportolóknak kellemes vakációt kívánunk.

Frame

Nagy melegben sincs kifogás, edzeni kell  

A mellékelt videón Csiki Róbert gyakorol Huszár Árpád edzővel.

Az ellenfelek számára is figyelmeztetés: Robi ugyan még kevés meccsen van túl, de felkészültsége lassan odaérik, hogy bárki ellen reális győzelmi eséllyel veheti fel a küzdelmet súlycsoportjában.

És ő csak az egyik olyan sportolója az Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémiának, aki hamarosan hírnevet szerez magának a szorítóban.

Hajrá!

Frame

Tanítványunk mindennapjai az Egyesült Államokban  

A gyergyószentmiklósi Huszár Dávid, az Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia sportolója az Amerikai Egyesült Államokban végzi középiskolai tanulmányait egy cserediák program révén.

A világon az amerikai ökölvívás számít legmagasabb színvonalúnak és legnépszerűbbnek, így Dávid számára nagy lehetőség ezen a téren is fejlődni.

Az edzések tehát magas szinten folytatódnak ott is.

Ugyanakkor a cserediák program keretében a színház világába is betekinthet, színjátszást is tanul – természetesen angol nyelven.

Mindennek komoly pozitív hatása lesz számára a következőkben is.

Hajrá Dávid!

FrameFrameFrameFrame

Ilyenek az edzés-mindennapok  

Az ökölvívásban – minden más sportághoz hasonlóan – a fejlődés követelménye a mindennapos rendszeres edzés, a néha unalmasnak, monotonnak érezhető gyakorlás, a feladatok újra- és újra ismétlése.

A kívülállók számára talán csak a versenyeredmények az érdekesek, csak a megszerzett érmek hírére kapják fel a fejüket. Azonban tudniuk kell, hogy míg a versenyre és a dobogóig eljut egy sportoló, az nagyon sok óra fáradsággal, izzadtsággal, gyakorlással jár.

Ebbe adunk itt bepillantást néhány videó és fotó segítségével.

FrameFrameFrameFrame
Frame

Képek az edzésekről
FrameFrameFrameFrame

FrameFrameFrame

Itt tartunk most...  

Az egyik februári edzésen videókat készítettünk néhány sportolónkról, azért, hogy utóbb visszanézve lehetőség legyen ezt kiértékelni, erősíteni azt, ami jól megy, és javaítani a hibákon.
Látható: jó úton vannak.

Volt néhány korábbi videónk is, ezeket összekapcsoltuk az újakkal. Érdemes megnézni, micsoda fejlődésen mentek át gyermekeink 10 hónap alatt...

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Frame

Képek az edzésekről
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Ötnapos edzőtábor az Anda panziónál (fotók)  

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrame
Eagle Icon

Ötnapos edzőtábor az Anda panziónál (videók)  

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrame
Eagle Icon

Gyergyószentmiklós-Sepsiszentgyörgy közös edzés  

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Edzéseken készült fotók  

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Edzéseken készült videók  

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrame

Támogatók

Enger logóSzékely Falat logóPlasmatherm logó
Securitech logó
Bauer Hochei logó
Fezosza logóSzékely Budo-Sport logó
Transport Csata Levente logó
Láng Sport logóaqua instal logóMuskátli logó
Mulligan logóAnda Panzió logóDitrói Pékség logó
Industry Transilvan logóBGA logóGlover Constructs logó
Mulligan logóSilstyle logóFontenaturis logó
BertisSmart SafetyEQ Oils
Smart Safety Smart Safety
Smart SafetySmart Safety

Partnerek

Magyar Ökölvívó Szakszövetség logó
Vissza Fel
Boxing Gloves Icon
RólunkSportközpontEseményekSportolóinkEdzésmunkaRólunk írtákAlegységekKapcsolatOldaltérkép
Készítette és üzemelteti aColorWeb logo