HUROEN
RólunkSportközpontEseményekSportolóink
Aktuális infókért, hírekért kövesse Facebook-oldalunkat!
Logó
EdzésmunkaRólunk írtákAlegységekKapcsolat
Gyergyó Open Gyergyó Open fotók ► YouTube

GYERGYÓ OPEN

2022 JÚNIUS 20-27.

Új oldalt hoztunk létre a júniusi Gyergyó Open verseny részére. Mostantól itt is adunk tájékoztatást a nemzetközi viadallal kapcsolatos újdonságokról.

Gyergyó Open Facebook oldal megnyításához kattintson ide!

Gyergyó Open YouTube csatornája megnyításához kattintson ide!Open Gheorgheni logo

Az Open Gyergyó programja

Június 21, kedd:
  • 08:00 - 9:00 Mérlegelés, és orvosi ellenőrzés – Muskátli Panzió
  • 12:00 - 13:00 Ünnepélyes megnyitó – városközpont
  • 15:00 - 18:00 Mérkőzések, első széria – Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont
  • 18:30 - 20:30 Mérkőzések, második széria – Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont

Június 22-június 26:
  • 08:00 - 9:00 Mérlegelés, és orvosi ellenőrzés – Muskátli Panzió
  • 14:00 - 17:00 Mérkőzések, első széria – Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont
  • 17:30 - 20:00 Mérkőzések, második széria – Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont

FrameFrameFrame
FrameFrameFrame

Open Gyergyó, hivatalos megnyitó

Kedden délben Gyergyószentmiklós központjában 13 ország zászlói mögött sorakoztak fel a sportolók, hogy részt vegyenek a Gyergyó Open nemzetközi verseny megnyitóján.

Itt Huszár Árpád, a házigazda Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetője, Len Emil alpolgármester, a Romániai Ökölvívó Szövetség részéről az elnök Vasile Câtea, a főtitkár Daniel Ion, valamint a versenyigazgató Viorel Sima köszöntötték a verseny mezőnyét. Szólt a jelenlevőkhöz az EUBC európai ifjúsági versenysorozat küldöttje, a finn Henrik Tavio is.

A megnyitón a sportolók esküjét románul Nela Nițu, magyarul a Kozma Lívia, míg angolul a horvát Matia Bender mondta el.

Az esemény zárásaként Oláh Vivien adta elő nagy sikerrel az ökölvívás himnuszának is nevezhető Eye of the Tiger című slágert.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame

A jövő világbajnokai találkoznak a Gyergyó Openen

Frame

Tizenhárom ország több mint kétszáz sportolója lép szorítóba Gyergyószentmiklóson a Gyergyó Open ökölvívó versenyen. Ez az első ilyen nemzetközi viadal, de a terv az, hogy évről-évre rendszeresen megszervezzék ezt.

Kedden délben a város főterén tartják a Gyergyó Open nemzetközi viadal nyitóünnepségét, majd 15 órakor elkezdődik a mérkőzések sorozata a tavaly átadott Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontban.

„Nagy megtiszteltetés az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub, de a város számára is, hogy megkaphattuk a verseny rendezési jogát. Példát kell mutassunk szervezésben, minden résztvevő, sportoló, néző számára olyan színvonalú eseményt kell megvalósítsunk, amely a verseny rangjához méltóan, nemzetközi szinten is megállja a helyét” – fogalmazott az EGÖSK vezetője, Huszár Árpád.

Viorel Sima, a Román Ökölvívó Szövetség (FRB) illetékese leszögezte, egy ilyen esemény megszervezése nem könnyű feladat, és anyagiakban is komoly erőfeszítést igényel, de mindenképpen megéri: a sport a legjobb nagykövete lehet az országnak, és a városnak, lehetőséget ad, hogy ismertséget szerezzen a határokon kívül is. Az idei lesz az első kiadása a Gyergyó Open versenynek, de reméli, hogy ebből sok évig tartó hagyományos rendezvény lesz. Köszönetet mondott a város és a megye önkormányzatának, akik felismerték ennek a jelentőségét és támogatták a szervezést. Len Emil alpolgármester hangsúlyozta: az új sportágként berobbanó ökölvívás Gyergyószentmiklós egyik büszkeségévé vált, az önkormányzat támogatását ígérte a további évekre is.

A Gyergyó Openen U14 és U16-os korosztályok legjobbjai találkoznak, és nem túlzás kijelenteni, hogy lesznek közöttük olyanok, akik idővel világ- és olimpiai bajnokok lesznek, és Gyergyószentmiklóson szerzik meg az első nemzetközi tapasztalataikat.

A gyerekek példaképekkel is találkozhatnak, itt lesz például Vastag Ferenc négyszeres világbajnok és Dorel Simion is, aki szintén világbajnok volt. Várhatóan a külföldi küldöttségekben is lesznek olyanok, akik hasonló karrierrel büszkélkedhetnek.

A Gyergyó Openen hétfőn tartják a technikai ülést és a sorsolást, kedden 15 órától, a többi napokon 14 órakor kezdődnek a mérkőzések, amelyeket ugyan élő közvetítésben is lehet követni az esemény Youtube-oldalán, www.youtube.com/channel/UC0mTHmrTbNIx4pbHreRj3fg de minden sportkedvelőt várnak a Sportközpont lelátóira is, hogy szurkoljanak a gyergyói fiataloknak – ismertette Barabás Csaba, a szervezést koordináló Arbor Vállalkozók Szövetsége vezetője.


Sajtótájékoztató a Gyergyó Openről

Frame

Még nem zárult le a benevezési határidő, de már tudható, hogy legalább 13 ország válogatottja, mintegy 250 sportoló lesz jelen a Gyergyószentmiklóson sorra kerülő Gyergyó Open nemzetközi viadalon.

Amint azt Huszár Árpád, a házigazda Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetője elmondta, egy nappal a nevezési határidő lejárta előtt már 13 ország regisztrált, azaz itt lesz Gyergyószentmiklóson Ciprus, Azerbajdzsán, Olaszország, Horvátország, Lettország, Izrael, Ukrajna, Görögország, Szlovákia, Moldova és Bulgária, valamint Magyarország válogatottja is, természetesen Románia legjobbjai mellett.

Az esemény fő szervezője a Romániai Ökölvívó Szövetség.

A sajtótájékoztatón jelen volt Csergő Tibor, a város polgármestere is, aki kiemelte, a küzdősportok terén példátlan az a teljesítmény, amit az EGÖSK versenyzői elértek az utóbbi másfél évben. Az önkormányzatnak pedig feladata, hogy egy ilyen versenyt támogasson. Gyergyószentmiklós 40 ezer lejjel járul hozzá a Gyergyó Open megszervezéséhez, és amint Barabás Csaba, a szervezést koordináló Arbor Vállalkozók Szövetsége vezetője hozzátette, Hargita Megye Tanácsa 50 ezer lejjel támogatja a rendezvényt.

Az esemény június 20-án kezdődik.

Támogatók

Enger logóSzékely Falat logóPlasmatherm logó
Securitech logó
Bauer Hochei logó
Fezosza logóSzékely Budo-Sport logó
Transport Csata Levente logó
Láng Sport logóaqua instal logóMuskátli logó
Mulligan logóAnda Panzió logóDitrói Pékség logó
Industry Transilvan logóBGA logóGlover Constructs logó
Mulligan logóSilstyle logóFontenaturis logó
BertisSmart SafetyEQ Oils
Smart Safety Smart Safety
Smart SafetySmart Safety

Partnerek

Magyar Ökölvívó Szakszövetség logó
Vissza Fel
Boxing Gloves Icon
RólunkSportközpontEseményekSportolóinkEdzésmunkaRólunk írtákAlegységekKapcsolatOldaltérkép
Készítette és üzemelteti aColorWeb logo