HUROEN
RólunkSportközpontEseményekSportolóink
Gyergyó Open Gyergyó Open fotók ► YouTube
Logó
EdzésmunkaRólunk írtákAlegységekKapcsolat

További események

Események 2022

2022-es evértékelő

Huszár Árpád, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetőjének évértékelője

Frame
Eagle Icon

IV. Székely Régió Kupa

Izgalmas összecsapásokat, látványos sportélményt nyújtott a hétvégén megrendezett IV. Székely Régió Kupa. A kétnapos tornán az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontban a különböző korosztályú bajnokságok dobogósai mérettettek meg. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub saját nevelésű játékosai ezúttal is hozták a már elvárt színvonalat, hazai pályán is több kategóriában dobogósok lettek.

Frame
Eagle Icon

IV. Székely Régió Kupa  

Mindenképpen elégedettek lehetünk a IV. Székely Régió Kupa történéseivel, egy igazán színvonalas ökölvívó tornát láthattak a nézők az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontban.

Minden versenyző két mérkőzést vívhatott, és a színvonal pedig a legmagasabb szintet jelentette ezekben a korosztályokban és súlycsoportokban.

A rangsorok a következőképpen alakultak:

 • Felnőtt, U18, 63,5 kg: 1. Csiki Róbert, 2. Balogh Márk, 3. Lőrincz Sándor, 4. Szilágyi Arnold
 • U16, 60 kg: 1. Majlát András, 2. Horváth Szabolcs
 • U16, 50 kg: 1. Benedek Péter, 2. Patkós Patrik, 3. Sinka Botond, 4. Toma Danut
 • U14, 60 kg: 1. Búzás Róbert, 2. Fischer Bálint, 3. Bogyor Dávid, 4. Nagy Darius
 • U14, 50 kg: 1. Fazakas István, 2. Barborik Simon
 • U16, lányok, 60 kg.: 1. Kozma Lívia, 2. Salánki Dominika, 3. Timár Boglárka, 4. Tallósi Vanessza
 • U14, lányok, 50 kg: 1. Fazekas Katalin, 2. Balog Dorina
 • U12, 42 kg: 1. Zsiga Alex, 2. Csiki Máté, 3. Srof Kevin

Köszönjük a vendégeinknek, hogy elfogadták a meghívásunkat a Székely Régió Kupára, a sportolóknak, hogy a legjobbat hozták ki magukból, támogatóinknak, hogy hozzájárultak a rendezvény színvonalának biztosításához, a bíróknak, hogy pártatlanul és megfelelő szigorral vezették, pontozták a mérkőzéseket, az önkéntesek segítségét, a műsorvezető munkáját, a kísérőprogramok fellépőinek a produkcióit, amivel a rendezvényt színesítették, és mindenkinek aki hozzájárult mindehhez.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrame
Eagle Icon

Székely Régió Kupa, döntők

Frame
Eagle Icon

Székely Régió Kupa  

Magas színvonalú mérkőzések zajlottak a Székely Régió Kupa első napján.

12 mérkőzés zajlott pénteken az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontban a IV. Székely Régió Kupa első napján. Mindegyik összecsapás erős ellenfelek között zajlott, a közönség valóban ízelítőt kapott abból az ökölvívásból, ami ezekben a korosztályokban a legmagasabb szintet jelenti.

Színesítette a műsort a 4S Street együttes produkciója, a szünetekben a táblákat körbehordozó lányok mosolya, és s sportolók mellett Takács Deze Péter műsorvezető is hozzátette a magáét ahhoz, hogy egy emlékezetes eseményt élvezhessen a közönség. Ehhez még hozzájárultak a tombolasorsolások, ahol értékes díjak találtak gazdára.

És ezek után, szombaton délután jön a java, a döntők, ahol még jobb ökölvívó meccsekre számítunk, fellép a Step Dance és Oláh Vivien, és a tombolasorsolás további nyereményekkel kecsegtet.

Várunk mindenkit szeretettel szombaton 15 órától!

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Ezüst az első felnőtt bajnokságon   

Még ifjúsági korosztályú sportolóként, 18 évesen vívhatott döntőt Csiki Róbert a Papp László Felnőtt Magyar Bajnokságon. Két győztes mérkőzés után az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub – Felcsút SK sportolója pontozással maradt alul Római Rubennel szemben. Így ezüstérmes lett.

„Négy és fél év munkája vezetett a magyar felnőtt bajnokság döntőjébe, és ott is egyenlő félként tudott szerepelni Robi. Csak gratulálni tudok neki és nagyon büszkék lehetünk rá. Ő az első olyan sportoló, aki az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub neveltjeként jutott idáig, és egy igazán sikeres jövő áll előtte. És jönnek utána a fiatalabbak is, akiknek ő mutatja a példát és akik pár év múlva szintén a felnőttek között is a legjobbak között lesznek” – fogalmazott a mérkőzés után Huszár Árpád vezetőedző.

Büszkék vagyunk rád Robi!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub - Felcsút SK!

Frame
Eagle Icon

Jön a IV. Székely Régió Kupa!   

Negyedszerre szervezi meg az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub a Székely Régió Kupát, amelyre december 16-6n és 17-én kerül sor Gyergyószentmiklóson.

Színvonalas verseny lesz, súlycsoportjuk legjobb magyar bokszolói találkoznak itt.

11 súlycsoportban zajlik majd a küzdelem, erre hívjuk meg a magyar válogatottakat, bajnokokat és dobogósokat. Ezek azok a súlycsoportok, ahol a gyergyószentmiklósi bokszolók is dobogóra állhattak az idei magyar bajnokságban.

A magas színvonal tehát garantált, minden meccs erős ellenfelek között zajlik majd.

Az EGÖSK sportolói közül a serdülők mezőnyében (U14-es korosztály) Fazakas István, Fazakas Katalin, Búzás Róbert és Tallósi Vanessza szerepel majd a Székely Régió Kupán.

A junioroknál (U16) Kozma Líviának, Sinka Botondnak, Covaci Angelonak, Benedek Péternek és Majlát Andrásnak szurkolhatnak majd a nézők.

Az Ifjúsági (U18) korosztályban Csiki Róbert és Szilágyi Arnold lép ringbe.

Ők mindannyian a magyar bajnokság, magyar Utánpótlás Kupa érmesei voltak ebben az évben.

Frame
Eagle Icon

Ujabb lehetőség sportolásra

November 14-től kezdődően egész napos nyitvatartással működik a Godako Sportközpont. Ettől az időponttól kezdődően a nagyközönség és használatba veheti a sportközpont szolgáltatásait, a jól felszerelt konditermet, akár személyi edző útmutatása mellett, de lehetőség lesz a felnőttek számára is kipróbálni az ökölvívást.

Frame
Eagle Icon

Serdülők és juniorok a Magyar Bajnokságon   

A serdülők és juniorok Magyar Bajnokságának vasárnapi döntőiben 5 aranyérmet és 2 ezüstöt szereztek az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub–Felcsút SK sportolói.

A csapatunk összesen így 6 arany, 3 ezüst és 4 bronzérmet szerzett, 3 sportolónk pedig 5. helyezett, azaz szintén pontszerző lett.

Ez azt is jelenti, hogy a magyar ökölvívó utánpótlásnevelésben az U12, U14 és U16-os korosztályban összesítve az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub–Felcsút SK a második legeredményesebb klub lett.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrame

A vasárnapi döntők a következőképpen alakultak:

 • Fazakas Katalin (serdülő 51 kg) Szűcs Martina ellen az első menetben döntő fölénnyel győzött.
 • Tallósi Vanessza (serdülő 57 kg) Csuka Eszterrel csapott össze, és szintén győzelmet aratott, a második menetben döntő fölénnyel.
 • Ciuskov Örs (serdülő 37 kg) Agócs Benjaminnel mérte össze a tudását. Örs ezüstérmes lett, de különdíjat is kiérdemelt, az U14-es korosztályú fiúknál ez volt a legszínvonalasabb összecsapás.
 • Búzás Róbert (serdülő 54 kg) Brázovics Tamás ellen lépett szorítóba. Itt nem sikerült győzelmet elérni, de ő is minden dicséretet megérdemel.
 • Kozma Lívia (junior 60 kg) Galambos Viktóriával bokszolt, pontozással győzött egy erős mérkőzésen. Ezt a meccset választották a junior lányok versenyében a legjobb mérkőzésnek.
 • Benedek Péter (junior 48 kg) Koós Sándorral találkozott második menetben döntő fölénnyel győzött.
 • Majlát András (junior 60 kg) ellenfele Borovics Balázs volt. Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ki a jobb, András a 2. menetben döntő fölénnyel győzött és nyert újabb magyar bajnoki aranyérmet.

A ma szerzett érmeket megelőzte Orbán Magor tegnap szerzett aranya és Srof Kevin ezüstje az U12-esek versenyében.

Magyar bajnoki bronzot szereztek Bogyor Dávid, Demeter Milán, Covaci Angelo és Sinka Botond.

„Az egész csapatnak gratulálok, mindenki jól teljesített, koncentráltan, odafigyelve bokszoltak, mindenki segítette a másikat. Büszke vagyok a sportolóinkra” – fogalmaz Huszár Árpád vezetőedző.

Gratulálunk mindenkinek!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub–Felcsút SK!

Eagle Icon

Amint a mellékelt videón is látható, igyekeztünk izgalmas élményt adni a csomafalvi sportos napon. Tíz iskolai osztály látogatott meg minket, érdeklődve figyelve a bemutatóinkat. Köszönjük a meghívást Gyergyócsomafalva önkormányzatának és Márton László Szilárd polgármester úrnak. Csapatunkat Huszár Árpád és Máthé István edzők, segítőként Orbán Gyöngyvér és Gábor Szilárd képviselte. A bemutatókon Csiki Róbert, Benedek Péter, Fazakas István és Csiki Máté mutatta meg a tudását.

Frame
Eagle Icon

Tizenegy kis ökölvívó tett minimumvizsgát   

Közös edzéseken vettek részt a mai napon az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub – Felcsút SK gyergyószentmiklósi sportolói, valamint a nagyszalontai, székelyudvarhelyi, baróti és kézdivásárhelyi fiókegyesületeinknél nevelődő gyerekek.

Jó hangulatú foglalkozások zajlottak, amelyek mindannyiunk számára hasznos tapasztalatokat jelentettek.

A nap során 11 gyerek tett sikeres minimumvizsgát, akik így mostantól hivatalos versenyeken is elindulhatnak.

Ők pedig a következők: Csiki Máté, Srof Kevin, Ciuskóv Örs, Bogyor Dávid, Demeter Milán, Ötvös Zsolt Csaba, Tallósi Tímea, Orbán Magor, Szőcs Karád, Huzuna Raul Marian, Szilágyi Kristóf.

Az edzők: Gyergyószentmiklós: Huszár Árpád, Huszár Dávid, Máthé István. Barót: Csíki Károly. Székelyudvarhely: Dobes Zoltán, Nagyszalonta Huzuna Cristian, Kézdivásárhely: Szőcs Dénes.

Gratulálunk a vizsgázóknak, sok sikert a versenyeken!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Hajrá Felcsút SK!

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Több, mint 200 gyermek ismerkedett az ökölvívással   

Több, mint 200 gyergyócsomafalvi gyermek ismerkedett az ökölvívással.

A „Sportos hétvége Csomafalván” rendezvénysorozat keretében az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub is bemutatkozott, ízelítőt adtunk az ökölvívás szépségeiből. Kisfilmek segítségével mutattunk nekik érdekes részleteket arról, hogy miként is zajlik egy edzés. Mit is jelent, amikor egy jól felkészült sportoló bizonyít a ringben.

Vidám hangulatban zajlott az iskola tornatermében megrendezett esemény, ahol nem csak a gyerekek, de felnőttek is érdeklődve követték a bemutatónkat.

Bízunk benne, hogy sokak számára kedvet adtunk az ökölvívás kipróbálására, és lesznek közülük olyanok, akik bekapcsolódnak a tevékenységünkbe és innen indulnak el a bajnokká válás felé.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Tatárdomb Kupa, 6 aranyérm  

A Tatárdomb Kupán az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub gyergyószentmiklósi központjának 6 sportolója lépett szorítóba, mind a haton aranyérmet szereztek.

Csiki Máté (gyerek korosztály 40 kg) a székelyudvarhelyi alegységünk (Dobes GDK) sportolója, Orbán Magor ellen győzött.

Fazakas István (serdülő 48 kg) a kolozsvári Naghi Dariust győzte le.

Búzás Róbert (serdülő 52 kg) a Kiskunfélegyházáról érkezett Rácz Alex ellen ért el sikert.

Sinka Botond (junior 48 kg) a Honvéd versenyzője Patkós Patrik legyőzésével szerzett aranyat.

Majlát András (junior 60 kg) a kiskunfélegyházai Rácz Márkóval szemben szerepelt sikeresen.

Csiki Róbert (ifjúsági 60 kg) Énekes Dominikkal, a Honvéd sportolójával szemben diadalmaskodott.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrame

A Tatárdomb Kupán részt vevő sportolók edzői a következő szakemberek voltak:

 • Budapest Honvéd: Balzsay Károly és Zámbó András
 • Szeged: Szuknai Zsuzsanna
 • Kolozsvár: Hercz József
 • Kiskunfélegyháza: Ramocsa Sándor
 • Marosvásárhely: Dan Ghiurca
 • Godako Dobes Székelyudvarhely: Dobes Zoltán
 • Godako Sepsiszentgyörgy: Szőcs Dénes
 • Godako Gyergyószentmiklós: Huszár Árpád, Máthé István

A mérkőzések bírója Kádár Sándor volt.

A Tatárdomb Kupa bemondója Bajkó Tibor volt.

Egészségügyi asszisztencia: Fekete András.

Az eseményt a Step Dance táncegyüttes produkciója színesítette.

A díjakat átadták: Böjte Csaba, Barti Tihamér, Kercsó Zoltán, Kulcsár László, Csergő Hajnal, Páll Gabriella, Csata Levente, Benedek Róbert, Deák Tibor, Huszár Enikő, Orbán Gyöngyvér, Gergely Imre, dr. Kovács László, Huszár Árpád.

Az eseményt támogatta Hargita Megye Tanácsa.

Eagle Icon

Ezüstérem a kiváló, de balszerencsés döntő mérkőzés után   

„Nagyszerű érzés volt edzőként a sarokban lenni az első menet alatt. Robi olyan ökölvívást mutatott be, amelyről el lehet mondani, hogy felnőtt a feladathoz, elérte, hogy a világ legjobbjaival szemben is sikeres legyen.

Oláh Leventével, a junior Európa-bajnokkal szemben a pontozás szerint a mi sportolónk nyerte az első menetet. Sajnos a másodikban jött egy sérülés, és a ring orvos nem engedte tovább folyni a mérkőzést. Így Robi ezüstérmes lett. Sajnos, hogy ez történt, de hát ilyen ez a sportág. Dolgozunk tovább a céljainkért. Nagyon-nagyon büszkék vagyunk Csiki Róbertre” – összegezte az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság 60 kilós súlycsoportjának döntőjét Huszár Árpád edző, aki ezüstérmesünket felkészítette a versenyre és irányította a mérkőzések folyamán.

Oláh Leventének gratulálunk, sok sikert kívánunk számára a világbajnokságon!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Felcsút SK!

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrame
Eagle Icon

Magyar színekben a junior Európa-bajnokságon!   

Benedek Péter ezen a héten az Olaszországban zajló Európa-Bajnokságon lép szorítóba a 48 kg-s súlycsoportban.

A magyar csapat edzői stábjában ott van Huszár Dávid az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub - Felcsút SK edzője is.

Szurkolunk egy minél szebb eredmény eléréséért!

Péter első ellenfele az olasz Antonio Fortunato Marsala lesz szerdán a legjobb 16 között.

Hajrá Péter!

Hajrá magyarok!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Felcsút SK!

Frame
Eagle Icon

Sportágválasztó nap Gyergyószentmiklóson   

Sportágválasztó nap zajlott ma Gyergyószentmiklóson és ebből az Erdélyi Godako Ökölvívó sportklub sem maradhatott ki.

Az egyik iskolai tornateremben 16 kisiskolai osztály, több, mint 300 gyermek keresett fel minket, kíváncsian, hogy mi is az az ökölvívás.

Csillogó szemű, vidám és lelkes gyerekekkel találkoztunk, akik számára kisfilmekkel, bemutatókkal és mesélésekkel igyekeztünk kedvet csinálni a sportágunk iránt, megfoghatták a sportolóink által szerzett érmeket, kupákat, és persze bokszkesztyűt is húzhattak a kezükre, kipróbálva néhány ütést.

Sokan mondták ennek hatására, hogy igenis, szeretnének ökölvívók lenni.

Várjuk szeretettel őket az edzéseinkre!

Huszár Árpád vezetőedző köszönetet mond a sportágválasztó napon a bemutatókon részt vevő sportolóknak Fazakas Istvánnak, Csiki Máténak és Srof Kevinnek, valamint a felnőtt segítőknek Máthé Istvánnak, Orbán Gyöngyvérnek és Gábor Szilárdnak.

Köszönet jár ugyanakkor Kercsó Zoltánnak az esemény megszervezéséért.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Az elmúlt hónapokban nagyon sok versenyen vettek részt a gyergyószentmiklósi székhelyű Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub versenyzői, mindenhol kiváló eredményeket értek el, érmeket szereztek. Legutóbb sikerrel zajlott a hazai rendezésű Tatárdomb Kupa, Csehországban pedig aranyérmet nyert Benedek Péter. Az ökölvívók már készülnek az olaszországi junior Európa-bajnokságra.

Frame
Eagle Icon

A Velence Korzón  

A Velence Korzón, a Kóczián Kupán lép szorítóba három sportolónk, ez a következő kihívás számunkra.

Útközben Balatonfűzfőre látogattunk, ahol Bárdi-Farkas Beáta és Bárdi-Farkas János intézményvezetők bemutatták nekünk a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Alapfokú Művészeti Iskolát.

Megegyezés született arról, hogy ebben a magas színvonalú oktatási intézményben tanulnak tovább magántanulóként azok a sportolóink, akik a magyarországi versenyrendszerben, magyar válogatottként folytatják az ökölvívó pályafutásukat.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub-Felcsút SK számára nem csak a sportban elért sikerek a fontosak, hanem legalább ennyire lényeges számunkra, hogy a nálunk sportoló gyerekek olyan oktatásban részesüljenek, amely jövőt biztosít majd számukra a sport világán kívül is.

Ehhez nyújt kiváló lehetőséget ez az iskola.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Két győzelem magyar színekben   

Magyarország-Ukrajna találkozót rendeztek csütörtökön a Kőszegen zajló Ostrom Kupa keretében.

Itt az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub-Felcsút SK sportolói közül Benedek Péter (46 kg) és Majlát András (60kg) küzdött meg ukrán ellenfelével.

Mindkét mérkőzés igen színvonalas összecsapás volt, méltó egy válogatott találkozóhoz, és mindkét sportolónk győztesen hagyta el a szorítót.

Ez is bizonyítja, hogy a tatai edzőtáborban nagyon jó munka zajlott, a lehető legjobban sikerült felkészülni.

Gratulálunk!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Felcsút SK!

Hajrá magyarok!

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Edzőtáborában vesz részt az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub   

A korosztályos Európa-bajnokságokra készülő magyar válogatottak edzőtáborában vesznek részt ezekben napokban az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub – Felcsút SK sportolói.

A Tatán zajló edzőtáborban a juniorok közt Benedek Péter és Majlát András dolgozik együtt a válogatott többi tagjával, holnap pedig csatlakoznak a serdülők is, azaz Tallósi Vanessza és Búzás Róbert.

A csapat többi tagja Kőszegre utazik, ahol az Ostrom Kupán lépünk szorítóba. Ennek a versenynek a keretében magyar-ukrán válogatott találkozót is rendeznek, ahol Benedek Péter és Majlát András fog versenyezni a 46, illetve a 60 kilós súlycsoportban.

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Felcsút SK!

Hajrá Magyarok!

Frame
Eagle Icon

Szép emlék marad a görögországi verseny, ahol újabb sikereket arattunk. Erről osztunk itt meg egy rövid összeállítást

Frame
Eagle Icon

8 sportolónk tornagyőztes  

Hibátlan teljesítményt produkáltak az a magyar válogatott színeiben versenyző sportolóink a görögországi Tigers Cup nemzetközi viadal szombati napján.

Az esti finálékban Csiki Róbert (U18, 60 kg) és Daróti Vanessza (U18, 54 kg), is nagyon komoly meccseket vívott, és mindketten kiváló ökölvívást bemutatva győztek.

Így a gyergyói csapat sportolói 8 tornagyőzelmet értek el ezen a versenyen.

A serdülők között Fazakas Katalin, Tallósi Vanessza és Búzás Róbert, a juniorok közt Benedek Péter és Kozma Lívia, az ifjúsági korosztályban Daróti Vanessza, Szilágyi Arnold és Csiki Róbert is aranyérmes lett.

Majlát András, Fazakas István és Sinka Botond ugyan ezúttal nem örülhetett győzelemnek, de ők is kitettek magukért, rájuk is büszkék vagyunk és nekik is jár a dicséret.

Csiki Máté számára is jó tapasztalat lesz ez a torna, hiszen még csak jövőre lép be a serdülő korosztályba, így a hivatalos versenyprogramban nem szerepelhetett, de több nagyon jó edzőmeccset vívhatott itt.

„Úgy gondolom, méltóképpen képviseltük Magyarország ökölvívó sportját. Nem mindennapi dolog, hogy egy válogatott tornán 11 sportolóból 8 aranyérmet szerez, hárman pedig szoros mérkőzéseken, megosztott pontozással maradnak csak alul. Büszkék vagyunk ezért” – összegez Huszár Árpád vezetőedző, aki különdíjat is átvehetett a verseny után.

Huszár Árpád ugyanakkor köszönetet mond Huszár Dávidnak, Máthé Istvánnak és Csata Károlynak, akik segítségükkel szintén hozzájárultak a sikeres szerepléshez.

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá magyarok!

Hajrá Gyergyó!

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrame
Eagle Icon

Első hely a csapatversenyben   

Magyarország csapata, amelyet az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sportolói alkottak, a résztvevő nemzetek között az első helyen végzett görögországi Tigers Cup nemzetközi viadalon.

Ezt tükrözi a verseny most megérkezett jegyzőkönyve.

Egy újabb szép siker ez a 8 aranyérem mellett.

Amint arról már beszámoltunk, a Tigers Cup döntőiben a serdülők között Fazakas Katalin, Tallósi Vanessza, és Búzás Róbert, a juniorok közt Benedek Péter és Kozma Lívia, az ifjúsági korosztályban Daróti Vanessza, Szilágyi Arnold és Csiki Róbert is aranyérmes lett.

Majlát András, Fazakas István és Sinka Botond ugyan ezúttal nem örülhetett győzelemnek, de ők is kitettek magukért, rájuk is büszkék vagyunk és nekik is jár a dicséret.

Huszár Árpád vezetőedző pedig különdíjat is átvehetett a verseny után.

A versenyen Görögország, Bulgária, Montenegro, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovénia és Magyarország sportolói találkoztak. A magyar színeket az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub csapata képviselte.

A mellékelt kisfilm a verseny jeleneteiből tartalmaz egy kis válogatást:

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá magyarok!

Hajrá Gyergyó!

FrameFrame
Eagle Icon

Hazai sikerek a Gyergyó Openen

Vasárnap értek véget a 13 ország válogatottjának részvételével megrendezett Gyergyó Open ökölvívó viadal döntői. Van mire büszkének lennie az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnak, a klub versenyzői három arany-, két ezüst- és két bronzéremmel zárták a versenyt, ugyanakkor a támogatóknak köszönhetően a szervezők egy világszínvonalú sporteseményt tudtak lebonyolítani itt Gyergyószentmiklóson.

Frame
Eagle Icon

Három aranyat, két ezüstöt és két bronzérmet nyertünk közösen   

Véget ért az első hazai nagy versenyünk, a Gyergyó Open.

Amikor belevágtunk a szervezésbe, igazából azt sem tudtuk mi is a feladat, milyen erőfeszítés lesz azt elérni, hogy 13 ország több mint 200 sportolója, edzők, sportvezetők, több mint 300 vendég számára olyan tornát szervezzünk, ami után igazán jó élményekkel utazhatnak haza. Hogy jó hírünket vigyék.

A verseny végén elmondhatjuk, a búcsúzáskor mindenki egy nagyszerű versenyről beszélt, ígérik, jönnek még.

És figyelnünk kellett arra is, hogy a sportolóink első hazai közönség előtt vívott mérkőzéseiken kihozhassák magukból a legjobbakat, győzelmekkel örvendeztessék meg Gyergyószentmiklóst.

Fazakas Katalin, Benedek Péter és Tallósi Vanessza aranyat nyert, értük csendült fel a magyar himnusz. Fazakas István és Kozma Lívia ezüstös lett, Majlát András és Búzás Róbert bronzérmet szereztek. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub minden sportolója érmet szerzett, Huszár Árpád edző minden itt résztvevő tanítványa dobogóra állhatott.

Mindez azonban nem lett volna lehetséges azok nélkül a segítők, támogatók, lelkes önkéntesek nélkül, akik ezt a több hónapos előkészítő munkát, és a verseny egy hete alatt a szervezési feladatokat a legnagyobb komolysággal és ehhez illő hozzáállással elvégezték.

Őszinte hálával a szívünkben mondhatjuk: minden elégedett visszajelzés a vendégek részéről, minden érem közös eredmény. A mindannyiunké.

Hajrá Gyergyó!

FrameFrame
Eagle Icon

Van mire büszkének lennünk!   

Miután a lányok aranyérmet szereztek, a fiúk mérkőzéseivel folytatódott a Gyergyó Open döntőinek a sorozata a serdülő (U14-es) korosztályban.

Itt a magyar színekben versenyző Fazakas István (46 kg) képviselte az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubot. Itt azzal az Edwin Petrea-val találkozott, aki a múlt év romániai bajnoka volt.

István egyáltalán nem ijedt meg tőle, bátran bokszolt, számos tiszta ütést is bevitt, végig szoros küzdelem zajlott a ringben.

Végül Petrea győzött, István ezüstérmes lett, de nagyon büszkék vagyunk rá.

Jó tudni ugyanis, hogy ő mindössze 10 hónapja kezdett el ismerkedni az ökölvívással, és ez alatt jutott el közel arra a szintre, ahol mostani ellenfele, aki már azelőtt bajnok volt, mielőtt sportolónk először bokszkesztyűt húzott volna a kezére.

Fazakas István így a dobogó második fokára állhatott fel, és Búzás Róbert is átvehette a bronzérmét.

Serdülőink tehát két aranyéremmel egy ezüsttel és egy bronzzal zárták a Gyergyó Opent.

Vasárnap a juniorjaink döntőznek, Kozma Líviának és Benedek Péternek szurkolunk.

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Gyergyó!

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrame
Eagle Icon

Hat sportolónk lépett ma szorítóba  

Hat sportolónk lépett ma szorítóba a kolozsvári Napoca Ring nemzetközi verseny döntőiben. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub mérlege 4 arany és két ezüstérem.

Az ifjúsági korosztályban Daróti Vanessza a második menetben döntő fölénnyel nyert, Szilágyi Arnold egyhangú pontozás után lett aranyérmes, és Csiki Róbert szintén egyhangú pontozással diadalmaskodott.

A serdülőknél Búzás Róbert fegyelmezett, nagyon jó ökölvívást bemutatva egyhangú pontozással nyert.

Fazakas Katalin kisebb egészségügyi probléma miatt nem folytathatta az első menet után, így ezüstérmes lett, és ugyancsak ezüsttel térhet haza Fazakas István is, aki megosztott pontozással maradt alul egy nagyon szoros mérkőzésen.

Ezen a versenyen Huszár Árpád vezetőedző munkáját Máthé István edző segítette.

Gratulálunk mindenkinek!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Gyergyó!

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Két aranyérem és egy ezüst  

Két aranyéremmel és egy ezüsttel zárultak a mi szempontunkból a Bornemissza emlékverseny döntői. Kozma Lívia (ifjúsági 60 kg) Galambos Viktória ellen győzött egyhangú pontozással.

Benedek Péter (junior 46 kg) Budai Zoltánt győzte le döntő fölénnyel.

Majlát András (junior 60 kg) Sárközi Tamással bokszolt, ahol a három menet után megosztott pontozással ellenfelét hirdették ki győztesnek.

Mindhárom sportolóknak gratulálunk, Huszár Árpád edző tanítványai ismét bebizonyították, hogy ott a helyük a nemzetközi élmezőnyben.

Köszönjük Balzsay Károlynak az együttműködését, amivel az egész verseny alatt segítette edzőnket és sportolóinkat!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Felcsút SK!

Hajrá Gyergyó!

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Benedek Péter 2021 májusa óta minden egyes fontos versenyen aranyérmes volt, sehol sem talált legyőzőre. Magyarországon és Romániában is ő a legjobb a súlycsoportjában. Kétszeres Románia Kupa és Utánpótlás Magyar Kupa aranyérmes, és mindkét ország bajnoka is.

Természetes, hogy válogatott kerettag, és bízunk benne, hogy az idei következő versenyeken Európa-bajnokságon és máshol is folytatja az érmek szerzését, mindenhol jó esélye van a legfényesebbre is.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub csapatának 8 válogatott versenyzője van.

Íme a teljes névsor: Tallósi Vanessza, Majlát András, Fazakas Katalin, Csiki Róbert, Daróti Vanessza, Búzás Róbert, Kozma Lívia és Benedek Péter. Mindannyian nálunk, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnál ismerkedtek meg az ökölvívással és nevelőedzőjük, Huszár Árpád kezei alatt dolgoznak azért, hogy bajnokok legyenek.

Mindannyian rengeteg munkát, erőfeszítést tesznek bele, abba, hogy a legjobbak legyenek.

Hajrá Péter!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Gyergyó!

Frame
Eagle Icon

Búzás Róbert több rangos verseny ezüst- és bronzérme után a Románia Kupán állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, legutóbb pedig az Utánpótlás Magyar Kupán lett második. Ezek az eredmények is bizonyítják, hogy az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub számos más sportolója mellett ő is korosztálya, súlycsoportja legjobbjai közé tartozik, várható is volt a válogatott kerettagsága.

Ő is esélyes arra az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub 7 másik sportolójával együtt, hogy ott lesz az idei korosztályos Európa Bajnokságokon.

A teljes válogatott névsorunk: Tallósi Vanessza, Majlát András, Fazakas Katalin, Csiki Róbert, Daróti Vanessza, Búzás Róbert, Kozma Lívia és Benedek Péter.

Mindannyian nálunk, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnál ismerkedtek meg az ökölvívással és nevelőedzőjük, Huszár Árpád kezei alatt dolgoznak azért, hogy bajnokok legyenek.

Mindannyian rengeteg munkát, erőfeszítést tesznek bele, abba, hogy a legjobbak legyenek.

Hajrá Robi!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Gyergyó!

Frame
Eagle Icon

Csiki Róbert a múlt évben első éves ifjúsági sportolóként az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságon ezüstérmes volt, az idei bajnokságnak pedig egyik fő esélyese, és a romániai mezőnyben is a legjobbak közé tartozik korosztályában.

Ebben az évben még hátra vannak számára a legfontosabb viadalok, de a képességei, a ringben és azon kívül mutatott teljesítménye alapján egyértelműen ott a helye a válogatott keretben. Ebből mutat ízelítőt ez a kisfilm is.

Vele együtt 8 sportolónk válogatott kerettag: Tallósi Vanessza, Majlát András, Fazakas Katalin, Csiki Róbert, Daróti Vanessza, Búzás Róbert, Kozma Lívia és Benedek Péter. Mindannyian nálunk, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnál ismerkedtek meg az ökölvívással és nevelőedzőjük, Huszár Árpád kezei alatt dolgoznak azért, hogy bajnokok legyenek.

Minden bizonnyal többen ott lesznek az idei korosztályos Európa Bajnokságokon. Nagy eredmény ez számunkra. Mindannyian rengeteg munkát, erőfeszítést tesznek bele, abba, hogy a legjobbak legyenek.

Hajrá Robi!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Gyergyó!

Frame
Eagle Icon

Majlát András a junior korosztály 60 kg-s súlycsoportban kétszeres Utánpótlás Magyar Kupa aranyérmes, magyar bajnok és ugyancsak ő a romániai ökölvívás bajnoka is.

7 társával együtt ő is biztosan válogatott kerettag. A teljes válogatott névsorunk: Tallósi Vanessza, Majlát András, Fazakas Katalin, Csiki Róbert, Daróti Vanessza, Búzás Róbert, Kozma Lívia és Benedek Péter.

Mindannyian nálunk, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnál ismerkedtek meg az ökölvívással és nevelőedzőjük, Huszár Árpád kezei alatt dolgoznak azért, hogy bajnokok legyenek.

Minden bizonnyal többen ott lesznek az idei korosztályos Európa Bajnokságokon. Nagy eredmény ez számunkra. Mindannyian rengeteg munkát, erőfeszítést tesznek bele, abba, hogy a legjobbak legyenek.

Hajrá András!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Gyergyó!

Frame
Eagle Icon

66 egyesület több, mint 300 sportolója találkozott   

Sinka Botond, Covaci Angelo, Benedek Péter, Milotay Dávid, és Majlát András: ők azok a sportolók, akik a Magyar Utánpótlás Kupán egyéni teljesítményüket összesítve a legjobb junior csapatnak járó trófeát is megszerezték a versenyen, ahol 66 egyesület több, mint 300 sportolója találkozott.

Huszár Árpád edző vezetésével Benedek Péter, Majlát András és Sinka Botond aranyérmesek voltak egyéniben, Covaci Andelo ezüstéremmel, Milotay Dávid pedig bronzzal a nyakában jöhetett haza, de így csapatban mindannyian kupagyőztesek.

Az ökölvívás egyéni sportág, de az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnál határozottan valljuk, hogy a közös munka, a csapategység, egymás segítése nagyon is fontos, és alapvetően hozzájárul ahhoz, hogy versenyről versenyre sikeresek legyünk.

Hajrá fiúk!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Gyergyó!

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrame
Eagle Icon

Hajrá Benedek Péter!   

Benedek Péter 2017-ben, az első toborzónk idején jelentkezett, hogy sportolni szeretne, és már az első pillanatban látszott, hogy egy olyan gyerekről van szó, aki valósággal issza magába az ökölvívó edzéseken hallott tanácsokat, az oktatást. És nem csak, hogy figyelt, igyekezett mindent megtanulni, de a munkában is kitűnt, nem ismert lankadást, szó nélkül, és sokszor nagyon fáradtan is végezte a Huszár Árpád által előírt feladatokat. Ez a hozzáállása azóta is változatlan.

Az ösztönös tehetség a kitartó munkával párosulva meghozta, mindig meghozza az eredményt.

Ő az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub által a kezdetektől nevelt sportolók közül az első országos aranyérmes.

A 2021-es Románia Kupán álhatott fel a dobogó tetejére, azóta pedig minden jelentős versenyt megnyert. Romániai és magyarországi bajnok és kupagyőztes.

Az elmúlt hétvégén a Magyar Utánpótlás Kupán is aranyérmet nyert.

Készül arra, hogy a tavalyi serdülő Európa-bajnokság tapasztalatával megmutassa igazi tudását a juniorok nemzetközi viadalain is.

Hajrá Benedek Péter!

Hajrá Erdélyi Godako ökölvívó Sportklub!

Hajrá Gyergyó!

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Majlát András aranyérmes lett  

Majlát András aranyérmes lett a Magyar Utánpótlás Kupán, megnyerve a junior korosztály 60 kg-os súlycsoportját, ezzel folytatva a múlt évben elindult győzelmi sorozatát.

András, aki egy túlsúlyos, félénk kisfiúként került Huszár Árpád edző kezei alá az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub csapatába, mára egy edzett, fejben összeszedett kiváló ökölvívóvá vált.

A múlt évben még a serdülők között lett az Utánpótlás Magyar Kupa aranyérmese, majd magyar bajnok és ugyancsak ő a romániai szintér bajnoka is.

2021-ben 5. helyezett volt a serdülők Európa-bajnokságán.

Most első éves juniorként bizonyította, hogy fejlődése töretlen a lelkiismeretesen elvégezett kemény munka eredményeként.

Nemzetközi szinten is a legjobbak közé tartozik korosztályában, nyugodtan kijelenthetjük, hogy szép sikerek előtt áll.

Hajrá András!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Gyergyó!

FrameFrameFrame
Eagle Icon

6 arany, 3 ezüst és 2 bronzérm   

11 sportolóval vettünk részt az Utánpótlás Magyar Kupán, és mindannyian éremmel a nyakunkban utazhatunk haza Székelyföldre. Ebből 6 arany, 3 ezüst és 2 bronz.

Aranyérmesek: Fazekas Katalin, Tallósi Vanessza, Kozma Lívia, Benedek Péter, Majlát András, Sinka Botond. Ezüstérem: Búzás Róbert, Covaci Angelo, Fazakas István. Bronzérem: Vajda István, Milotay Dávid.

Vezetőedző: Huszár Árpád. Edzők: Huszár Dávid, Máthé István.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub (Felcsúti Sportklub) junior fiú csapata emellett a korosztályos csapatbajnokság aranyérmét is megszerezte.

Kozma Lívia kapta a legjobb női sportolónak járó elismerést.

Búzás Róbert döntős összecsapásának a verseny legszínvonalasabb mérkőzése díjat adták a szakértők.

Mindenkinek szívből gratulálunk, sportolóknak, edzőknek egyaránt.

Úgy gondoljuk, méltóan képviseltük ezen a viadalon is Gyergyót, Székelyföldet, amelynek zászlaját büszkén vihettük a dobogóra is.

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Felcsúti Sportklub!

Hajrá Gyergyó!

Hajrá Székelyföld!

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Jó hangulatú edzőtábor zajlott az elmúlt napokban   

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontban együtt dolgoztak Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy, Nagyszalonta, Kézdivásárhely és Petrozsény sportolói Huszár Árpád vezetőedző irányítása alatt.

Úgy gondoljuk, mindannyiunk számára hasznos volt ez a közös munka.

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Megérdemelt jutalom a kiváló teljesítményért!   

Londonban, a Wembley stadionban nézhette meg az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub három sportolója a Tyson Fury-Dillian Whyte profi nehézsúlyú címmérkőzést.

Benedek Péter, Majlát András és Csiki Róbert számára a 94 ezer néző előtt lezajlott gála egy olyan jutalom volt, amelyet a 2021-es évben végzett munkájukért, odaadásukért, a ringben és azon kívül bizonyított sportemberi magatartásukért érdemeltek ki.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnál ugyanis pontozás jár úgy az edzésnapokon, mint a versenyek alatt tanúsított viselkedésért, számít, hogy miként teljesítenek a sportban, de mindennapi életben is.

2021-ben Péter, András és Róbert érték el a legtöbb pontot, azaz a lehetséges 10-ből 9-esnél nagyobb átlagot. Minden tekintetben példát mutatnak ők a társak számára.

Bízunk benne, hogy a példát követni is fogják, és a 2022-es eredményeik alapján már többen részesülhetnek hasonló jutalmazásban.

Gratulálunk!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

FrameFrame
Eagle Icon

Aranyérem húsvét ünnepére!   

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub újabb aranyérmet ünnepelhet.

Húsvét vasárnap Búzás Róbert fölényes bokszolással nyert a serdülő (U14-es) Románia Kupa 54 kilós súlycsoportjának döntőjében Bordás Iosif ellen, és ezzel Huszár Árpád tanítványa a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Gratulálunk Robi!

Nagyon büszkék vagyunk rád!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Gyergyó!

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Ígéretes amerikai kapcsolat indult   

Huszár Árpád és Huszár Dávid a februárban zajlott Brassó Open nemzetközi verseny során találkozott az az Amerikai Egyesült Államok U18-as válogatottjának vezetőjével.

Két edzőnk Mike Lugo-val egy héten át közös csoportban dolgozva egy nemzetközi jellegű minősítési vizsgán, sokat beszélgettek az amerikai szakemberrel, és kialakult egy remek szakmai és baráti kapcsolat. Közös edzőtáborokról beszéltünk, a tervek szerint hamarosan vendégül látjuk őket, de mi is kiutazunk Amerikába tapasztalatgyűjtésre. Ennek számtalan előnye lehet a mi sportolóink számára, de úgy gondoljuk, hogy amerikai barátaink részére is.

A Brassó Open ideje alatt a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség által szervezett egyhetes intenzív vizsgaidőszakon az edzők a neves és elismert szakember Adam Kusior előtt kellett bizonyítsák a tudásukat, felkészültségüket.

A napokban érkezett meg a vizsga hivatalos eredménye, Huszár Árpád és Huszár Dávid is sikeresen vizsgázott, így mindketten AIBA 1 csillagos edzői minősítéssel rendelkeznek mostantól, ami azt jelenti, hogy akár olimpián, vagy világbajnokságon is ott állhatnak a sarokban a sportolók mellett, akár az amatőr ökölvívásban, akár a profik világában.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Kozma Lívia is aranyérmes!   

Nagyszerű bokszolással, három menetet végig fölényesen hozva lett országos bajnok Kozma Lívia.

A junior 60 kg-es kategóriában a bíróknak nem lehetett más választása, mint az ő javára ítélni, annyira egyértelmű volt a sportolónk fölénye.

Lívia ezzel rövid időn belül két nagyon szépen csillogó aranyérmet szerzett: miután a Brassó Open nemzetközi versenyen is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, most már romániai bajnok is. Gratulálunk Lívia!

Huszár Árpád edző irányításával tehát az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub csapata Kozma Lívia és Tallósi Vanessza révén két aranyat, Fazakas Katalin és Beneata Diana Elena révén két bronzot hoz haza a Bukarestben zajló romániai női ökölvívó bajnokságról.

Daróti Vanessza ugyan nem állhatott dobogóra de reálísan nézve neki is ott lenne a helye.

Nagy taps jár nektek lányok!

Hajrá lányok!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Hajrá Gyergyó!

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrame
Eagle Icon

Érmekkel tértek haza

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub nyolc bokszolója vett részt a Brassó Openen. Négyen Magyarország válogatottját, négyen Romániát képviselve léptek szorítóba. Egy-egy arany-, ezüst és bronzérmet és sok tapasztalatot gyűjtöttek a gyergyói ökölvívók a világ legjobbaival való küzdelmek során.

Frame
Eagle Icon

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárjuk a Brassó Opent   

A három érem jó eredmény, tudva, hogy az itt résztvevő 8 sportolónk közül többen alig egy éve húztak először bokszkesztyűt a kezükre, többüknek ez volt az első nemzetközi szereplése.

A zárónapon Benedek Péter Pál ( junior 46 kg) Magyarország válogatottjának tagjaként a román Nicholas Boncu ellen bokszolt a Brassó Open döntőjében. Parázs mérkőzés végén ellenfelének ítélték az aranyat a bírók.

Így Kozma Lívia aranyérme, Daróti Vanessza bronzérme után Péter az ezüstérmet kaphatta meg.

Az érmeknél sokkal többet ér az a gazdag tapasztalat, amit itt szerezhettünk, és ez a további kitartó munkával párosulva a jövőben megmutatja majd a hozadékát.

Gratulálunk az egész csapatunknak!

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrame
Eagle Icon

Sikeres évkezdés

Szépen teljesítettek az év első versenyén az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub ökölvívói a magyarországi Szikszón a XIXO Ice Tea kupán. A hétvégén rendezett versenyről nyolc aranyéremmel és négy ezüsttel tértek haza.

Frame
Eagle Icon

8 aranyéremmel kezdtük az évet   

12 sportolóval vettünk részt a magyarországi Szikszón a XIXO kupán és 8 aranyéremmel, valamint 4 ezüsttel térünk haza. Íme az eredménylista:


Lányok:
 • Fazekas Katalin (serdülő korosztály 51 kg) – aranyérem
 • Kozma Lívia (junior 60 kg) – aranyérem
 • Daróczi Vanessza (ifjúsági 52 kg) – aranyérem

Vanessza a legjobb női versenyzőnek járó különdíjat is elnyerte.


A fiúk mezőnyében a serdülő korosztályban két újoncunk is bemutatkozott,

 • Fazekas István (48 kg) és Demeter Milán (60 kg) ezüstérmet szereztek
 • Búzás Róbert (57 kg) – aranyérem

Búzás Róbert ugyanazzal az egri fiúval találkozott, aki tavaly megnyerte ellene az országos bajnokság döntőjét, sportolónk most visszavágott az akkori vereségért.


Junior fiúk:
 • Benedek Péter (48 kg) – aranyérem
 • Majlát András (63 kg) – aranyérem
 • Covaci Angelo (54 kg) – ezüstérem

Benedek Péter mindkét napon nagyon színvonalas, parázs mérkőzéseken diadalmaskodott, többek között a súlycsoport aktuális magyar bajnokát is legyőzte. Majlát András is két kiváló meccset vívott, a döntőben egy lengyel válogatott fiú ellen győzött.


Ifjúságiak:
 • Csiki Róbert (63,5 kg) – aranyérem

Popa Jancsi és Tóth Szabolcs egymással mérkőztek meg az 54 kilósok fináléjában, a párharc győztese Jancsi lett, Szabinak jutott az ezüst.


„Mindenki dicséretet érdemel, nagyon szépen teljesítettek a sportolóink. Kiemelem Fazekas Katalin, Daróczi Vanessza, Búzás Róbert, Benedek Péter, Majlát András és Csiki Róbert teljesítményét, mindannyian kiemelkedőt nyújtottak. Örülünk az aranyérmeknek, de ugyanakkor az is látható, hogy a legjobbjaink nyomában szépen jönnek felfelé a többiek is. Egy egyságes jó hangulatú csapatunk van, amely az idén is szép eredményekre számíthat” - fogalmaz Huszár Árpád vezetőedző.

Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub! Hajrá Felcsút SK! Hajrá Gyergyó!

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Versenyeredményeink 2021-ben  

Egy sportegyesület munkájának hatékonyságát, minőségét elsősorban a versenyeken elért eredmények tükrözik. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub 2021-es eredménylistája magyarországi és romániai szinten is egyaránt olyan, amire valóban büszkék lehetünk. Sportolóink 57 arany-, 24 ezüst- és 15 bronzérmet szereztek különböző versenyeken.


Íme:
 • Ifjúságiak (U18) Ökölvívó Románia Kupája: Popa Ionica Jancsi bronzérem
 • Női Ökölvívók Románia Kupája Ferencz Beáta és Zaiti Tímea ezüstérem, Fazekas Katalin bronzérem
 • Serdülő (U14-es) Románia Kupa: Benedek Péter Pál aranyérem, Majlát András ezüstérem, Vajda Jstván, Búzás Róbert, Alexandru Burleac bronzérem
 • Junior (U16) Románia Kupa: Milotai Dávid ezüstérem, Nitu Imre bronzérem
 • Utánpótlás Magyar Kupa: Benedek Péter aranyérem, Majlát András aranyérem, Vajda István ezüstérem, Páll Szilveszter és Szilágyi Arnold bronzérem. Serdülő csapatbajnoki második helyezés.

Benedek Péter aranyérme történelmi siker is, hisz először fordul elő, hogy egy bokszoló egyszemélyben Magyarországon és Romániában is az adott súlycsoport címvédője.


 • ifjúsági (U18) Romániai Országos Bajnokság: Popa Ionica Jancsi és Tóth Szabolcs bronzérem
 • Romániai Női Ökölvívó Országos Bajnokság: Daróczi Vanessza és Szabó Rita aranyérem, András Klaudia és Fazekas Katalin ezüstérem
 • Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság: Csiki Róbert ezüstérem, Daróczi Vanessza bronzérem
 • Magyarországi Serdülő és Junior Ökölvívó Bajnokság: Benedek Péter és Majlát András aramyérem, Fazekas Katalin, Búzás Róbert, András Klaudia, Kozma Lívia ezüstérem, Vajda István, Sinka Botond, Páll Szilveszter, Pop Iuliu Gyula bronzérem. Csapatbajnokság, serdülő korosztály: Felcsút SK aranyérem.
 • Romániai Serdülő (U14-es) Ökölvívó Bajnokság: Benedek Péter és Majlát András aranyérem.

Ezzel olyan sporttörténelmi sikert értünk el, amely példátlan volt korábban: ugyanaz a két sportoló az országos bajnok a súlycsoportjában Magyarországon és Romániában is.

 • Serdülő (U15) Ökölvívó Európa-bajnokság: Benedek Péter Magyarországot, Majlát András Romániát képviselte, edzőnk, Huszár Árpád Románia edzői stábjában segítette Andrást. András pontszerző, 5. helyezett lett.

FrameFrameFrameFrame

Érmeink száma a 2021-es évben hivatalos országos bajnokságokon és nemzeti kupa viadalokon:
 • Arany: 9 egyéni + 1 csapatbajnoki arany
 • Ezüst: 12 egyéni +1 csapatbajnoki ezüst
 • Bronz: 15

Nemzetközi eredmény:
 • 3 aranyérem Görögországban a Tigers Kupán, ahol Romániát képviselve, Benedek Méter, Majlát András és Csiki Róbert is első lett.
 • 2 sportoló és egy edző részvétele az Európa-bajnokságon. Egy 5. helyezés.

A hivatalos országos versenyek mellett több más rangos versenyen is szerepeltünk:
 • Márciuska Kupa, Marosvásárhely: 8 arany-, és 2 ezüstérem
 • Ghiurca Petru Emlékverseny, Marosvásárhely: 5 arany-, 3 ezüstérem
 • Fesztivál Kupa szeged: 13 aranyérem
 • Tatárdomb Kupa, Gyergyószárhegy: 11 arany-, 2 ezüstérem
 • Erdély Öv (Centura Transilvania), Kolozsvár: 5 arany-, 2 ezüstérem, és a csapatversenyben első helyezés

Érmeink száma 2021-ben más rangos viadalokon
 • Arany: 47
 • Ezüst: 12

FrameFrameFrameFrame
FrameFrame

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub versenyzői az idei évben összesen 57 arany-, 24 ezüst- és 15 bronzérmet szereztek. Ebből a gyergyószentmiklósi központ versenyzőinek mérlege 55 arany, 22 ezüst és 12 bronz. A fiókegyesületek közül Kézdivásárhely 1 aranyat, Székelyudvarhely 1 aranyat és két ezüstöt szerzett. Nagyszalonta egy aranyat és egy bronzot ért el, Petrozsény és Déva eredménye 1-1 bronzérem.


Országos versenyeken érmes és pontszerző sportolóink:
 • Gyergyószentmiklósi központ (edzők: Huszár Árpád, Huszár Dávid, Máthé István):
  1. Benedek Péter: 9 aranyérem, 1 ezüstérem
   Majlát András: 9 arany, 1 ezüst
   Búzás Róbert: 6 arany, 1 ezüst, 1 bronz
   Milotai Dávid: 5 arany, 2 ezüst
   Csiki Róbert: 4 arany, 1 ezüst
   Vajda István: 3 arany, 1 ezüst, 2 bronz
   Daróczi Vanessza: 3 arany, 1 bronz
   Sinka Botond: 3 arany, 1 bronz
   Páll Szilveszter: 2 arany, 2 ezüst, 2 bronz
   Fazakas Katalin: 2 arany, 2 ezüst, 1 bronz
   Popa Ioan Jancsi: 2 arany, 2 bronz
   Szilágyi Arnold: 2 arany, 3 ezüst, 1 bronz
   Covaci Angelo, 1 arany, 2 ezüst
   Kozma Lívia: 1 arany, 1 ezüst
   Tóth Szabolcs: 1 ezüst, 1 bronz
   Zaiti Tímea. 2 ezüst
   Gábor Szabolcs: 1 ezüst, 1 bronz
   Ferencz Beáta: 1 ezüst
 • Kézdivásárhely (edző: Hadnagy László):
  1. Szabó Rita: 1 arany
 • Székelyudvarhely (edző: Dobes Zoltán):
  1. Száva Krisztián: 1 arany
   András Klaudia: 2 ezüst
 • Petrozsény (edző: Dénes Adolf):
  1. Burleac Alexandru: 1 bronz
 • Déva (edző: Nițu Alex Sándor):
  1. Nițu Imre: 1 bronz
 • Nagyszalonta (edző: Huzuna Cristian):
  1. Pop Iuliu Gyula: 1 arany, 1 bronz

A romániai versenyeken az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub, Magyarországon a Felcsút SK színeiben versenyeztünk.

Eagle Icon

Történelmi sikereknek számító aranyérmek az U14-esek bajnokságán  

Egy versenyünk volt 2021 decemberében, de ez azt jelentette, hogy kiválóan zártunk egy kivételes évet. A Brăilán rendezett U14-es korosztályú romániai országos bajnokságon Benedek Péter és Majlát András is aranyérmes lett. Ez azt jelenti, hogy ugyanaz a két sportoló az országos bajnok a súlycsoportjában Romániában és Magyarországon is.

Benedek Péter kiemelt volt a 44 kg-sok súlycsoportban, így 3 mérkőzést kellett bokszolnia, és mindhármat idő előtt befejezve nyerte meg, a döntőben Cristian Antonio Bucurt legyőzve.

András a 60 kilósok mezőnyében négy összecsapáson lépett szorítóba, és ugyancsak mindegyiken döntő fölénnyel győzött, így a fináléban Antonio Gabriel Iordache ellen is.

„Az volt a taktika, hogy úgy bokszoljunk, hogy ne adjunk a pontozóbíróknak lehetőséget, hogy ők döntsék el, hogy ki legyen a győztes. A fiúk ezt tökéletesen hajtották végre. Mind a 7 meccsen úgy dolgoztak, ahogy azt megbeszéltük, pontosan teljesítve azt, amit megterveztünk” - fogalmaz az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetőedzője Huszár Árpád, akit Huszár Dávid edző segített a Brăilán lezajlott országos versenyen.

A bajnokságot megelőzően 10 napos edzőtáborban vettek részt a gyerekek, ahol napi két edzésük volt. A versenyre több olyan első éves serdülő gyerekeket is vittünk magunkkal, akik életük első mérkőzését bokszolták. Számukra a sorsolás nem volt a legkedvezőbb, mivel országos bajnokokkal, válogatott bokszolókkal és Európa-bajnokságon szerepelt sportolókkal mérkőztek meg már az első körben. Közülük mindannyian végig bokszolták a három menetet, páran szoros mérkőzéseket is vívtak a rutinosabbak ellen. Számukra majd a jövő év hozhatja el az első érmeket.

FrameFrame
Eagle Icon

Benedek Péter, Majlát András és a csapat magyar bajnoki címe és 7 további érem a magyarországi serdülő és junior ökölvívó bajnokságon  

Az Erdélyi Godako ökölvívó Sportklub sportolói a Felcsút SK színeiben tíz érmet, köztük két aranyat szereztek a magyarországi serdülő és junior ökölvívó bajnokságon novemberben. Az egyéni sikerek mellett csapatban is bajnokok lettek a serdülők.

Benedek Péter a serdülő (U14-es) korosztály 44 kg-os súlycsoportjában, Majlát András a 60 kg-osok versenyében szerzett aranyérmet az Egerben megrendezett országos bajnokságon.

Ezekenkívül még további nyolc érem került sportolóink nyakába. Fazekas Katalin a serdülő 51 kg-os súlycsoportban, Búzás Róbert a serdülő 50 kilóban lett ezüstérmes. A junior (U16-os) korosztályban András Klaudia a 46 kg-os, Kozma Lívia az 57 kilós súlycsoportban állhatott fel a dobogó második fokára.

Bronzérmesek lettek Vajda István (serdülő 42 kg), Dinka Botond (serdülő 44 kg), Páll Szilveszter (junior 54 kg), Pop Iuliu Gyula (junior 54 kg). Milotay Dávid (junior 50 kg) is közel állt ahhoz, hogy elődöntőben bokszolhasson, de végül a negyeddöntőben alulmaradt, így az ötödik lett.

Majlát András még egy különdíjat is begyűjtött. A szervezők értékelése szerint a 60 kilós fiúk döntője volt ebben a korcsoportban a legjobb, legszínvonalasabb mérkőzés. Itt szerezte meg Majlát András a bajnoki címet a Kőbánya Box Klub versenyzőjével, Leiner Krisztiánnal szemben.

A serdülők által elért eredmények összesítésben azt jelentették, hogy a korosztály csapatbajnokságát is megnyertük.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Erdély legjobb csapata lett a miénk  

Az Erdély Öv (Centura Transilvania) viadalon is sikerrel szerepeltünk. Számítottunk arra, hogy az októberi kolozsvári versenyen is jól fogunk teljesíteni, és a fiúk ismét bizonyítottak is. 7 versenyzővel indultunk, 5-en aranyéremmel, illetve a bajnoknak járó övvel térhettek haza. Ez azt is jelentette, hogy az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub lett a torna, és ezzel Erdély legjobb csapata.

Ezt nem mi állítjuk magunktól, hanem a kolozsvári viadalon mondták ki a szervezők, versenytársak, és persze ezt igazolják az eredményeink is.

Az elődöntőkből minden sportolónk döntő fölénnyel jutott tovább a finálékba.

Itt az U14-es korosztályban 46 kilóban Benedek Péter a nagyszalontai Marius Stegart győzte le, döntő fölénnyel, a harmadik menetben lezárva a mérkőzést. Az 50 kilós súlycsoportban Búzás Róbert a székesfehérvári, magyar bajnoki ezüstérmes Frank Dominikkel találkozott, és egyhangú pontozással nyert. Szintén egyhangú pontozással lett aranyérmes a 60 kilós Majlát András, aki egy helyi, kolozsvári fiú, Ötvös Elisei ellen nyert.

A junior (U16-os) korosztályban Milotai Dávid ( 50 kg) a tordai Lukács Szabolccsal mérkőzött meg, ennek eredménye Dávid győzelme lett egyhangú pontozással. Páll Szilveszter (54 kg) parázs mérkőzést vívott a nagybányai Emanuel Groza-val, és pontozással alulmaradt. Ugyancsak ez történt Szilágyi Arnold (60 kg) esetében is, aki a többszörös bajnok nagyváradi Covaci Angelo-val csapott össze.

Ezt a két mérkőzést tehát ellenfeleink nyerték, de mások véleménye szerint is, akár mindkét esetben nekünk is ítélhették volna a bírók a párharcokat.

Az U18-as mezőnyben Csiki Róbert (60 kg) győzött a Rovinari-i Ionut Dumitrachi-val szemben, egyhangú pontozással.

Rengeteg dicséretet, elismerést, gratulációt kaptak a fiúk és az edző Huszár Árpád is.

Frame
Eagle Icon

Ezüst és bronz az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságról  

Két sportolóval vettünk részt a Bük város sportcsarnokában rendezett Ifjúsági Ökölvívó Magyar bajnokságon. A magyarországi versenyeken most is testvérklubunk, a Felcsút Ökölvívó Sportklub színeiben indultunk. A lányoknál a 52 kg-s súlycsoportban Daróczi Vanessza szerepelt, míg a fiúknál Csiki Róbert a 60 kg-s mezőnyben küzdött ellenfeleivel.

Vanessza az elődöntőben lépett szorítóba Kovács Laurával (BHS) szemben. A mérkőzést megosztott pontozásban 3-2 arányban az ellenfele nyerte, és így Vanesszánek ezúttal a bronzérem jutott de így is hatalmas dicséret jár neki, hiszen úgy vállalta a mérkőzést, hogy egy napja még egy nehéz fogorvosi beavatkozáson kellett átessen.

A 60 kg-s súlycsoportban Csiki Róbert három meccset bokszolt, a negyeddöntőben a MÖSZ-t képviselő Muhovits Milánt, az elődöntőben KSI sportolóját, Papp Patrikot győzte le.

A döntő nagyon színvonalas, minőségi bokszot hozott, aminek a végén a bírók pontozással a Békési TE versenyzőjének, Római Rubennek ítélték a mérkőzést. Nagyon büszkék vagyunk Robira, aki végig nagyszerű teljesítményt nyújtott, az ifi korosztályba most belenövő Robi méltó ellenfele tudott lenni a 18 éves, 70 meccs tapasztalatával ringbe lépő riválisnak.

Frame
Eagle Icon

Szép teljesítmények a Tatárdomb Kupán  

A gyergyószárhegyi sportcsarnokban rendeztük meg szeptember 18-án és 19-én 3. Tatárdomb Kupát. Vendégeink voltak a Szegedi Bokszvilág, a Budapest Honvéd, a Kőbánya Boksz Klub és a Marosvásárhelyi Ring Box versenyzői. A mérkőzéseket magyarországi bírók vezették. Szombaton az elődöntőket rendeztük, vasárnap a döntőkre került sor. A 14 finálé közül 13-ban a mi sportolóink szerepeltek, és 11-et meg is nyertek.

Megtisztelt a jelenlétével a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetésének küldöttsége, és megtekintették a rendezvényünket Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa képviselője, Hargita megye és számos gyergyószéki önkormányzat vezetője is.

A jelenlévők találkozhattak Balzsay Károly profi világbajnokkal aki a Honvéd edzőjeként volt jelen Szárhegyen és élménybeszámolót is hallhattak tőle a résztvevők.

Az esemény végig jó hangulatban, igazán sportszerű keretek között zajlott, mindenki igyekezett kihozni magából a maximumot, úgy a szorítóban küzdők, mint a szervezésben szerepelt vállaló személyek.

Úgy gondoljuk, a Tatárdomb Kupa minden tekintetben egy pozitív képet nyújtott az érdeklődők számára az ökölvívó sportról.

Egy év múlva újra sor kerül az eseményre, és célunk, hogy idővel hivatalos nemzetközi viadallá fejlődjön a Tatárdomb Kupa.

FrameFrame
Eagle Icon

Két arany és két ezüst a Romániai Női Országos Bajnokságon  

A Romániai Női Ökölvívó Országos Bajnokságot, amelyet a Fekete-tenger partján, Năvodari-on szerveztek meg szeptember elején. Hat sportolóval vettünk részt és négyen döntőbe jutottak, ketten pedig aranyérmesek lettek.

Bajnoki címet szerzett Daróczi Vanessza és Szabó Rita is, míg András Klaudia és Fazekas Katalin ezüstérmesek lettek.

Daróczi Vanessza az U18-os korosztályban az 52 kg-s súlycsoport fináléjában a már az első menetben döntő fölénnyel győzött a marosvásárhelyi Popa Adina ellen. Szabó Rita az U14-esek 42 kg-s mezőnyében egy nagyon komoly mérkőzés után pontozással győzött Măgurele-i Păun Erica ellen. Nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Elismerést érdemel másik két döntősünk, András Klaudia és Fazekas Katalin is, ők is szépen helytálltak jóval tapasztaltabb erős ellenfelekkel szemben. András Klaudia az U16-os korosztályban 44. kg súlycsoportban döntőzhetett, az U14-ben Fazekas Katalin pedig az 51 kg súlycsoportban lett ezüstérmes. Megjegyzendő, hogy dobogósaink mind elsőévesek a korosztályukban, azaz még jövőre jön el igazán az ő idejük. Nem feledkezünk meg Szabó Veráról és Kozma Líviáról sem, akik az 5. helyen végeztek.


Szép teljesítmények a Tatárdomb Kupán

A gyergyószárhegyi sportcsarnokban rendeztük meg szeptember 18-án és 19-én 3. Tatárdomb Kupát. Vendégeink voltak a Szegedi Bokszvilág, a Budapest Honvéd, a Kőbánya Boksz Klub és a Marosvásárhelyi Ring Box versenyzői. A mérkőzéseket magyarországi bírók vezették. Szombaton az elődöntőket rendeztük, vasárnap a döntőkre került sor. A 14 finálé közül 13-ban a mi sportolóink szerepeltek, és 11-et meg is nyertek.

Megtisztelt a jelenlétével a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetésének küldöttsége, és megtekintették a rendezvényünket Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa képviselője, Hargita megye és számos gyergyószéki önkormányzat vezetője is.

A jelenlévők találkozhattak Balzsay Károly profi világbajnokkal aki a Honvéd edzőjeként volt jelen Szárhegyen és élménybeszámolót is hallhattak tőle a résztvevők.

Az esemény végig jó hangulatban, igazán sportszerű keretek között zajlott, mindenki igyekezett kihozni magából a maximumot, úgy a szorítóban küzdők, mint a szervezésben szerepelt vállaló személyek.

Úgy gondoljuk, a Tatárdomb Kupa minden tekintetben egy pozitív képet nyújtott az érdeklődők számára az ökölvívó sportról.

Egy év múlva újra sor kerül az eseményre, és célunk, hogy idővel hivatalos nemzetközi viadallá fejlődjön a Tatárdomb Kupa.


Ezüst és bronz az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságról

Két sportolóval vettünk részt a Bük város sportcsarnokában rendezett Ifjúsági Ökölvívó Magyar bajnokságon. A magyarországi versenyeken most is testvérklubunk, a Felcsút Ökölvívó Sportklub színeiben indultunk. A lányoknál a 52 kg-s súlycsoportban Daróczi Vanessza szerepelt, míg a fiúknál Csiki Róbert a 60 kg-s mezőnyben küzdött ellenfeleivel.

Vanessza az elődöntőben lépett szorítóba Kovács Laurával (BHS) szemben. A mérkőzést megosztott pontozásban 3-2 arányban az ellenfele nyerte, és így Vanesszánek ezúttal a bronzérem jutott de így is hatalmas dicséret jár neki, hiszen úgy vállalta a mérkőzést, hogy egy napja még egy nehéz fogorvosi beavatkozáson kellett átessen.

A 60 kg-s súlycsoportban Csiki Róbert három meccset bokszolt, a negyeddöntőben a MÖSZ-t képviselő, Muhovits Milánt, az elődöntőben KSI sportolója, Papp Patrikot győzte le.

A döntő nagyon színvonalas, minőségi bokszot hozott, aminek a végén a bírók pontozással a Békési TE versenyzőjének, Római Rubennek ítélték a mérkőzést. Nagyon büszkék vagyunk Robira, aki végig nagyszerű teljesítményt nyújtott, az ifi korosztályba most belenövő Robi méltó ellenfele tudott lenni a 18 éves, 70 meccs tapasztalatával ringbe lépő riválisnak.


Terveink október hónapra

Októberben több nagyon fontos esemény vár ránk. Ezek közül jelentőségében kiemelkedik az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont, vagyis új otthonunk avatóünnepsége, 22-én, amelyre egy igazán emlékezetes műsort tervezünk.

Részt veszünk a Kolozsváron sorra kerülő Centura Transilvaniei – Erdély Öv versenyen, és indulunk a Zsilvásárhelyen (Tg. Jiu) következő U16-os országos bajnokságon.

Frame
Eagle Icon

130 bokszoló táborozott a Hargita lábánál  

A Hargita lábánál, Ivóban zajlott augusztus 23. és 27. között a nyári edzőtáborunk, ahol nem kevesebb, mint 130 sportoló találkozott és dolgozott együtt. Ezúttal arra is lehetőség nyílt, hogy magyarországi társakat is fogadhatunk, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vendége volt a Kőbánya SC Kovács Mária vezetésével, és a Szegedi Bokszvilág SE csapata is Szuknai Zsuzsanna vezetésével.

A tábor újra alkalom arra is, hogy az EGÖSK minden alegysége együtt dolgozhatott. Közösen edzett és gyűjtötte az élményeket a nagyszalontai (edző: Huzuna Cristian), a dévai (edző: Nițu Alex Sándor), petrozsényi (edző: Dénes Adolf), kézdivásárhelyi (edző: Hadnagy László) és székelyudvarhelyi (edző: Dobes Zoltán) csapat. Természetesen jelen volt a gyergyószentmiklósi központ csapata is, melynek irányítói, azaz Huszár Árpád vezetőedző, Huszár Dávid és Máthé István edzők egyben a tábor vezetői is voltak.

Reggeli futások, naponta több edzés jelentette a munkát, de arra is törekedtünk, hogy minél több látnivalót, felejthetetlen élményt is adjunk a táborozóknak.Túráztunk a Hargita csúcsára, de például Szejkefürdőre is ellátogattunk.Az edzőtábor idejére esett augusztus 27-e,a Nemzetközi Ökölvívás Napja. Az AIBA nemzetközi boksz szövetség évente ezt a napot szenteli a sportágunk ünnepének, és idén mi is csatlakoztunk ehhez a mozgalomhoz, amely a boksz népszerűsítését célozza meg.Ivói edzőtáborunkban egy kis videót készítettünk, amelyet elküldtünk a Magyar Ökölvívó Szakszövetség számára, a MÖSZ pedig továbbította az AIBA-hoz, amit a szervezet örömmel fogadott.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Hibátlan teljesítmény a Fesztivál Kupán  

13 sportolóval vettünk részt a Szegeden megrendezett Fesztivál Kupán. Úgy gondoljuk, az ottani teljesítményről nem kell bővebben beszélnünk, beszéljenek helyette a puszta eredmények: minden sportolónk győzött! Íme:

Fazakas Katalin, (serdülő, 52 kg) győzelem, egyhangú pontozással. Sinka Botond (serdülő 44,5 kg), győzelem az első menetben döntő fölénnyel. Gábor Szabolcs (serdülő 44,5 kg), győzelem a második menetben döntő fölénnyel. Benedek Péter (serdülő 43 kg), győzelem, egyhangú pontozással. Búzás Róbert (serdülő 50 kg), győzelem a második menetben döntő fölénnyel. Milotay Dávid (junior 48 kg.), győzelem, egyhangú pontozással. Daróti Vanessza (junior 52 kg), győzelem a második menetben döntő fölénnyel. Szilágyi Arnold (junior 63 kg), győzelem az első menetben döntő fölénnyel. Popa Ionica Jancsi (ifjúsági 56 kg), győzelem az első menetben döntő fölénnyel.

Fazakas Katalin a serdülő lányok, Búzás Róbert a serdülő fiúk között a legjobbnak járó különdíjat is megkapta. Megfelelő ellenfél hiányában két mérkőzésen egymás ellen, bemutató jelleggel bokszolt Tóth Szilárd és Pál Szilveszter, illetve Majlát András és Csiki Róbert. Ők is minőségi ízelítőt adtak a szegedi közönségnek az ökölvívás szépségeiből.

Frame
Eagle Icon

Két sportolónk és edzőnk részvétele az Európa-bajnokságon  

Benedek Péter Magyarországot, Majlát András Romániát képviselte a serdülő korosztályú Ökölvívó Európa-bajnokságon. Edzőnk, Huszár Árpád Románia edzői stábjában segítette Andrást, illetve Görögország válogatottja részéről is felkérésnek tett eleget.

Az eddigi eredmények alapján várható is volt, hogy három sportolónkat hívták válogatottba. Románia és Magyarország is számít rájuk. Végül Majlát András a romániai, Benedek Péter és Vajda István a magyar csapattal készülhetett a Szarajevóban, 2021 augusztusában sorra került Európa-bajnokságra. Majlát és Benedek pedig ki is utazhatott a kontinentális viadalra.

Az Európa-bajnokságon Majlát András győzelemmel debütált, az első körben a magyarországi Szakál Ahmedet búcsúztatta. A legjobb négy közé azonban már nem sikerült bejutnia. A török Babat Huseyin elleni összecsapáson András a három menet közül az utolsót megnyerte, de ez nem volt elegendő a győzelemhez a viadal egyik aranyesélyes sportolója ellen, így ő az 5. helyen zárta a viadalt.

A 42 kilóban induló Benedek Péter egy mérkőzésen bokszolhatott. Ezúttal nem tudta hozni azt a formát, amit igazából tud, így az örmény Vahagn Galstyan legyőzte őt.

Huszár Árpád vezetőedző a romániai csapat edzői stábjának tagjaként volt jelen a Szarajevóban zajló versenyen, így Majlát András mellett lehetett a sarokban. Ugyanakkor egy különleges felkérést is kapott: Görögország válogatottja részéről arra kérték az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetőjét, hogy a görög edző mellett segítse a 40 kilóban induló Petros Konstantinudist. Az együttműködésnek köszönhetően Petros Konstantinudis két mérkőzést is nyert és elődöntőig jutott.

Huszár Árpád a 3. mérkőzésen már nem vállalta a görög fiú segítését, mert ott már egy magyarországi ellenfél következett.

Meg kell jegyeznünk, hogy a júliusi görögországi versenyünkön Petrost Benedek Péter fölényesen legyőzte, ez is jelzi, hogy más körülmények közt ott lenne a helye neki is az érmesek között.

Huszár Árpád a magyar csapatnak felajánlotta, hogy Benedek Péter szerepléséhez odateszi a maga képességeit, de erre Bertók Róbert szövetségi kapitány nem tartott igényt, így az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetőedzője itt csak lelátón szurkolóként biztathatta Pétert. Sportolónkat ezen a versenyen csak a kinevezett magyar szakedzők irányíthatták.

Nagyon hasznos tapasztalat volt számunkra az Európa-bajnokság, segít a következő nemzetközi sikereink eléréséhez.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

I. 4. Kellemetlen tapasztalatok a romániai U18-as bajnokságon  

Csiki Róbert, Popa Ionica Jancsi és Tóth Szabolcs az ifjúsági (U18-as) korosztályúak Romániai Országos Bajnokságán versenyzett. Ez újabb mérföldkő volt az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub számára, a fiúk most mutatkoztak be ebben a korosztályban.

Sajnos ezúttal nem volt ez egy pozitív tapasztalat számunkra. Csiki Róbert ugyan egyértelmű győzelmet aratott a legjobb 16 között, már a második menetben eldöntve a mérkőzést, de ez volt itt az egyetlen nyert meccsünk.

Popa Ionica Jancsi és Tóth Szabolcs az elődöntőben lépett szorítóba, és mindketten vereséget szenvedtek, ellenfeleik valóban jobbak voltak, megérdemelték a győzelmet. Popa Jancsi pontozással maradt alul, Tóth Szabit pedig Huszár Árpád vezetőedző hozta le a ringből az ellenfél nagy fölényét látva.

Nagyon szomorú azonban, ami Csiki Robi negyeddöntős mérkőzésén történt. Robi az első két menetben fölényesen jobb volt, nagyon sok ütést kiosztott, a harmadik menetben pedig csak futott előle az ellenfél nemhogy egyet is ütött volna. És ezek után az ellenfelet hozták ki győztesnek. „Sajnos a tapasztalat nem változik: ha a mi sportolóink nem rendezik le a meccseket idő előtt, és az összecsapás végig megy, a pontozóbírók hozzák a döntést, akkor mindig ellenünk ítélnek. Amikor győztünk csak úgy győzhettünk, hogy döntő fölénnyel vívtuk ki a sikert. Szomorú a sportágra nézve, hogy ez így történhet” - összegzett Huszár Árpád vezetőedző.

Így az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sportolói közül Popa Ionica Jancsi és Tóth Szabolcs bronzéremmel zárt, Csiki Róbert 5. lett.

Frame
Eagle Icon

Teljes siker az első nemzetközi megmérettetésünkön  

Mindegyik mérkőzésünket megnyertük és a nemzetek közt a legjobbak között végeztünk első nemzetközi viadalunkon. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub bokszolói, Csiki Róbert, Benedek Péter és Majlát András Romániát képviselte a Görögországban sorra került Tigers kupán ahol rajtunk kívül a görög, bolgár, spanyol, olasz, ciprusi és albán ökölvívó utánpótlás legjobbjai találkoztak. A viadalon csapatunknak egy negyedik tagja is volt, a jászvásári Toader Sebastian aki egy győzelemmel és egy vereséggel zárt.

Az első nemzetközi tapasztalatokat Huszár Árpád így összegzi: „Váratlanul ért a felkérés a romániai szövetség részéről, hogy mi képviseljük az országot ezen a rangos versenyen. Igazából ebben az évben még nem terveztünk kilépni a nemzetközi színtérre, nem volt ilyen tapasztalatunk és így nem tudhattuk, mire leszünk képesek ezen a szinten. Most már elmondhatjuk: saját várakozásainkat is felülmúlva tudtunk teljesíteni, lényegében a mezőny legjobbjai között végeztünk”.

Frame
Eagle Icon

Utánpótlás Magyar Kupa: aranyakkal robbantunk be a magyarországi boksz világába  

Az Utánpótlás Magyar Kupán Benedek Péter (41,5 kg), Búzás Róbert (48 kg), Majlát András (62 kg), Páll Szilveszter (52), Szilágyi Arnold (60) és Vajda István (40 kg) alkották a csapatunkat.

Az Egerben 2021 júniusában sorra került verseny döntőibe hárman jutottak: Vajda István, Benedek Péter és Majlát András bokszolhatott az aranyéremért. Vajda Istvánnak ugyan ez nem sikerült, de Benedek Péter és Majlát András is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Páll Szilveszter és Szilágyi Arnold alulmaradt az elődöntőben, így ők bronzéremmel zártak. Mi úgy láttuk, fényesebb is lehetett volna a kollekció, Arnold szerintünk mindenképpen megérdemelte volna a győzelmet a házigazda, egri csapat sportolójával szemben. Búzás Róbert 5. lett ezen a versenyen. Benedek Péter aranyérme történelmi siker is, először fordul elő, hogy egy bokszoló egyszemélyben Magyarországon és Romániában is az adott súlycsoport címvédője.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub versenyzői annak érdekében, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szabályzatnak megfeleljenek, Magyarországon az erre a célra létrehozott Felcsút Ökölvívó Sportklub színeiben indultak.

„Nagyon büszke vagyok a gyerekeinkre. Ahogy az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub színeiben Románia szinten a legjobbak közé emelkedtünk, úgy a Felcsút Ökölvívó Sportklub neve alatt a magyarországi ökölvívás világában is az élmezőnybe robbantunk be. Azt hiszem egyedülálló az az eredmény, hogy ugyanaz a sportoló a címvédő mindkét országban, Benedek Péter személyében pedig ez így van, ő mindkét országban a kupagyőztes a súlycsoportjában. Egyre többen tapasztalják, hogy nálunk milyen szintű munka folyik, és ez milyen kitartással, fegyelmezettséggel párosul a sportolók részéről. Az érmek mellett a szakma, az edző kollégák elismerését is sikerült kivívnunk.” – összegez Huszár Árpád vezetőedző.

FrameFrameFrameFrame
Frame
Eagle Icon

Első közös munka a romániai válogatottakkal  

Az eddigi eredmények és a mérkőzésen mutatott teljesítmények alapján kapott meghívást csapatunk romániai és ökölvívó utánpótlás válogatottak edzőtáborába is. Az első romániai edzőtábort Dorel Simion olimpiai bronzérmes, világ- és Európa bajnok, az utánpótlás válogatottak vezetője irányította. Itt Csiki Róbert, Tóth Szabolcs, Szilágyi Arnold, Búzás Róbert, Vajda István, Benedek Péter Pál, Milotay Dávid, Majlát András, Páll Szilveszter is jelen lehetett, őket jelölte ki erre Huszár Árpád, aki az edzőtáborban velük volt, és részt vettek itt Máthé István és Huszár Dávid edzők is.

Jónius második felében Benedek Péter és Majlát András sportolók, valamint Huszár Árpád edző Zsilvásárhelyen (Tg. Jiu) vett részt a romániai utánpótlás válogatottak újabb edzőtáborában. A válogatott csapata a közelgő Európa-bajnokságra készült.

Ezek a gyerekek 3 éve húztak először bokszkesztyűt a kezükre, akkor kezdték el az edzésmunkát Gyergyószentmiklóson Huszár Árpád irányításával. Ma, 2021 júniusában elmondhatjuk: az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub csapata az ország egyik legjobbja.

Frame
Eagle Icon

Ezüst és bronz a romániai junior országos bajnokságon  

Május végén került sor a juniorok (U16) Románia Kupájára Zilahon. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub 7 sportolóval lépett szorítóba.

Bokszolóink most mutatkoztak be a juniorok közt hivatalos országos versenyen, Páll Szilveszter (52 kg), Nitu Imre (52), Pop Gyula (54 kg) és Szilágyi Arnold (60 kg), Száva Krisztián (80 kg), Covaci Angelo (48) és Milotay Dávid (48 kg) is első alkalommal bokszolt ilyen szintű viadalon. Így igazából a tapasztalatszerzés volt a cél, de titkon újabb érmekben reménykedtünk.

Ehhez képest egy ezüst- és egy bronzéremmel térhettünk haza Milotay Dávid és Nitu Imre sikerei révén.

Milotay Dávid a döntőben a román válogatott első számú versenyzőjével, a Pavel Mariannal csapott össze és nagy küzdelem után a bírók megosztott pontozással az ellenfelet hozták ki győztesnek. Elődöntőben bokszolt Nițu Imre is, de innen nem sikerült tovább lépnie így ő a bronzéremmel zárta az 54 kilósok versenyét. Ki kell emelnünk még Pop Gyula teljesítményét, aki a 8 között az aktuális Európa bajnokkal, Daniel Gîrleanu-val csapott össze, és különbség alig volt látható. Gyula élete második meccsén olyan parázs mérkőzést bokszolt, hogy a jelenlevő szakemberek sorban jöttek gratulálni neki és edzőnknek Huszár Árpádnak. Covaci Angelo és Száva Krisztián is jó teljesítményt produkált, szoros csatákban, megosztott pontozással maradtak alul, így az 5. helyen végeztek, Páll Szilveszter, és Szilágyi Arnold nem jutott be a 8 közé.

Frame
Eagle Icon

5 arany és 2 ezüst a Ghiurca Petru Emlékversenyen  

Marosvásárhelyen bokszoltunk május 20-án a helyi Ring Box klub által szervezett 10. Ghiurca Petru Emlékversenyen. Itt hét U16-os és egy U14-es korosztályú bokszolónk lépett ringbe.

5 bokszolónk győzött és aranyérmes lett, név szerint Páll Szilveszter (52 kg), Száva Krisztián (80 kg), Pop Gyula (54 kg), Milotay Dávid (48 kg) és Búzás Róbert (48 kg, U14). Nițu Imre (54 kg) bemutató meccset vívott, Szilágyi Arnold (57 kg) és Covaci Angelo ezüstérmesek lettek.

Páll Szilveszter, Milotay Dávid, Búzás Róbert, Szilágyi Arnold és Covaci Angelo Gyergyószentmiklós központ sportolói (edzők: Huszár Árpád, Máthé István, Huszár Dávid), Pop Gyula a szalontai alegységhez tartozik, ahol Huzuna Krisztián az edzője. Nițu Imre Déván Nițu Alex keze alatt dolgozik. A székelyudvarhelyi Száva Krisztián Dobes Zoltán tanítványa.

Sportolóink kimagaslottak a verseny mezőnyéből, ahol egyébként Erdély legtöbb jelentős ökölvívó egyesülete jelen volt.

Frame
Eagle Icon

Megszületett az első Románia Kupa aranyunk!  

Elértünk ahhoz a pillanathoz, hogy először állhatott fel egy országos dobogó tetejére egy olyan sportolónk, akivel egész kicsi korától együtt dolgoztunk, aki teljes egészében a mi közös munkánk eredményének első igazán szép gyümölcsét aratta le. Benedek Péter Pál a 2021 májusában Aradon rendezett serdülő (U14-es) Románia Kupán a 41,5 kilósok versenyében lett aranyérmes.

Nagy elismerés illeti Majlát Andrást, aki döntőbe jutott a 65 kilósok közt, de itt a végtelenül kiélezett meccs után ellenfelének a kezét emelték a magasba. Így András ezüstéremmel zárt.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub 2020 őszén csatlakozott a romániai versenyrendszerhez, és egyből az élmezőnybe robbantunk be. A romániai versenyrendszerben a Románia Kupa számít minden korosztályban a legrangosabb viadalnak (a bajnokság mellett), és az itteni mezőny legjobbjai találkoznak itt. A korábbi versenyeken még ezüstöket és bronzokat szereztünk, de meglett most már az első aranyunk is.

Aradon emellett még három bronzérmet is szereztünk Vajda István (40 kg), Búzás Róbert (48 kg) és Akexandru Burleac-ra (48) révén. Mindhárman első éves serdülőkként tették nagyon nehézzé ellenfeleik dolgát.

Burleac a petrozsényi alegységünk sportolója, Dénes Adolf nevelőtanár keze alatt dolgozik, és a versenyt megelőző edzőtáborban csatlakozott a Huszár Árpád vezetőedző irányítása mellett zajló felkészüléshez, a gyergyószentmiklósi központban.

A versenyen szintén újoncként szerepelt még Sinka Botond, Baile Ali és David Antonio is, de nekik nem sikerült az elődöntőbe jutás.

Egyesületünk számára ez a második országos versenyen szerzett aranyérem. Még 2017-ben bajnoki címet ünnepelhettünk a junior női Magyar Bajnokságon, amikor Ferencz Eszter sikerére lehettünk büszkék. Mostani érmünk viszont annál is szebben csillog, egy mérföldkőhöz érkeztünk a munkánkkal: ez az első aranyérmünk, amelyet olyan gyerekünk szerzett, akivel már 10 éves korában elkezdtünk együtt dolgozni, és lépésről-lépésre haladunk előre.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Három aranyat és egy ezüstöt hoztak a serdülők!  

A Kőbánya Kupán a serdülő (U14-es) korosztályban Vajda István, Majlát András, és Búzás Róbert is aranyérmes lett, szép, összeszedett bokszolással múlták felül ellenfelüket.

Nagyon nehéz dolga lehetett a pontozóbíróknak Benedek Péter mérkőzésén, ahol sportolónk szintén kiválóan teljesített, de végül a riválisa kezét emelte fel a bíró.

40 kilóban Vajda István a BSE sportolóját, Héli Gábort győzte le.

Szintén a 40 kilós súlycsoportban Benedek Péter a DÖS versenyzőjével, Jóni Rikárdóval bokszolt.

48 kilóban Búzás Róbert szintén egy TSZ-es sportolóval, Horváth Szabolccsal csapott össze.

Mind a négyüknek gratulálunk, alaposan kitettek magukért!

Indulás Aradra, holnaptól kezdődik egy fontos viadal, a serdülők Románia Kupája!

Hajrá fiúk! Hajrá Gyergyó! Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

Frame
Eagle Icon

Kőbánya Kupán 8 versenyzőnk lép szorítóba  

Ma újabb kemény kihívás vár ránk, a Kőbánya Kupán 8 versenyzőnk lép szorítóba.

Budapesten van a csapat, és amellett, hogy az edzőteremben dolgozunk a felkészülésen, a főváros csodás látnivalóit is igyekszünk megismerni.

Futóedzést tartottunk a Duna budai partján, csapatunkból többeknek ez volt az első alkalma, hogy láthatta az Országházat.

Felkészülten, lélekben is feltöltődve várjuk a mai mérkőzéseket.

Hajrá fiúk! Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrame
Eagle Icon

A tervek szerint haladtak a munkálatokkal a Godako Ökölvívó Sportközpont épületének elkészítése során, s pénteken már a sajtót is beengedték a létesítmény falai közé. A hivatalos átadás a napokban megtörténik, az ünnepélyes megnyitót pedig nyárra tervezik.

Frame
Eagle Icon

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont alapkövét tavaly augusztus 1-jén rakták le Gyergyószentmiklóson, és máris elkészült az 1600 négyzetméteres létesítmény, amit pénteken mutattak be a sajtónak. Az eseményen jelen volt Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője is néhány általa felkarolt gyermekkel.

Frame
Eagle Icon

Felépült az ökölvívó sportközpontunk!  

2020. augusztus 1-jén tettük le az alapkövet, és már készen áll az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont épülete. Zajlik a különböző szakhatóságok engedélyeinek beszerzése, hogy minden előírásnak megfelelően nyithassuk meg és töltsük meg élettel.

Magyarország Kormányának támogatásával, a Magyar Ökölvívó Szövetség beruházása révén megvalósult létesítmény magas igényességgel lett kivitelezve.

Az edzőterem még üres, ahogy az emeleten létesülő fitnessz helyiségből is hiányoznak még az eszközök, de a következő időszakban megtörténik ezeknek, és a szükséges bútorzatoknak a beszerzése is.

A földszinten található a versenycsarnokban 700 néző számára lesz ülőhely. A lelátó egyelőre nincs kész, ez majd egy másik munkafázis során valósul meg. Ennek oka, hogy az új tűzvédelmi előírások miatt egy külön biztonsági tartályt kellett építenünk, ami felemésztette az erre szánt költségvetést.

FrameFrameFrameFrame

Nem probléma az, hogy itt csak később rendezhetünk hivatalos versenyeket, lényeg, hogy sportolók edzéseihez a legmagasabb szintű adottságokat, körülményeket biztosítja a sportbázis.

A sportközpont épülete 1601 négyzetméter, ebből 408 négyzetmétert tesz ki a versenycsarnok, és az ehhez csatlakozó szükséges öltözők, mosdók, irodák és más kiszolgáló helyiségek, összesen 787 négyzetméteren. Az edzéseket kiszolgáló szárny kétszintes 814 méter alapterülettel, és helyet kap itt egy 270 négyzetméteres edzőterem, ahol egyszerre akár 40 sportoló is dolgozhat, valamint egy 140 négyzetméteres fitneszterem, minden szükséges felszereléssel, amely az erőnlét fejlesztéshez szükséges lehet. Öltözők, masszázsszoba, mosdók, orvosi szoba és labor is készültek, és várják a használatba vételüket. Az építkezés költsége 380 millió forint.

A létesítmény más küzdősportoknak, aerobiknak, és más sportágak számára is alkalmas lesz, a beruházás következő fázisa pedig az épület mellett egy szabadtéri sportbázis megépítése lesz korszerű, 250 méter hosszú futópályával, kosárlabda, kispályás foci és más sportok számára alkalmas pályákkal.

FrameFrameFrameFrame

Az, hogy megvalósult építkezés, számunkra a lehető legjobb hír, de első számú szurkolónk és lelkes támogatónk, Böjte Csaba testvér jelzi, ezen felül is van olyan történés kilátásban, amire sokan felkapják majd a fejüket.

Böjte Csaba kapcsolatban áll a Széchenyi családdal, akik a „legnagyobb magyar”, gróf Széchenyi István születésének 230 évfordulóján, idén szeretnék elhívni Magyarországra a világhírű bokszolót, Mike Tyson-t.

Ha ez megvalósul, a legendát szívesen látjuk majd Gyergyószentmiklóson is. Egyelőre még nem biztos, de mi számítunk arra, hogy Böjte Csaba közbenjárására ez lehetséges lesz. Tudni kell azt, hogy Széchenyi István volt az egyik első személy, aki Angliában megismerte, hazahozta és itthon népszerűsítette az ökölvívást.

FrameFrameFrameFrame

Egy másik, számunkra magyarok számára még kedvesebb legenda már „beköltözött” az otthonunkba. A sportközpont előcsarnokában található egy rugós labda, amelyet Papp László használt az edzéseihez és itt látható a háromszoros olimpiai bajnok egy kesztyűje is.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetője, Huszár Árpád tájékoztatja az érdeklődőket, hogy új otthonunknak július 16-án, vagy 17-én lesz a megnyitója, amint már rendelkezni fogunk minden szükséges engedéllyel, és az épület berendezése, felszerelése is megtörténik.

Akkora egy kisebb versenyt is szervezünk.

Eagle Icon

Tíz versenyzővel nevezett az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub  

Tíz versenyzővel nevezett az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub a marosvásárhelyi Március Kupára, amelyről a fiatal gyergyóiak mindegyike éremmel tért haza. Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub - Gyergyószentmiklós

Frame
Eagle Icon

Csiki Róbert kiemelkedő teljesítménnyel győzött  

Amint már írtunk róla, Csiki Róbert kiemelkedő teljesítménnyel, nagyszerű bokszolással győzött a marosvásárhelyi Márciuska Kupán. Úgy gondoljuk, érdemes ezt látni.

Frame

 

 

 

Eagle Icon

8 arany és 2 ezüst a Március Kupán!  

Nagyszerű eredményeket értünk el a Marosvásárhelyen megrendezett Március Kupán!

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub 10 sportolóval indult a rangos viadalon, nyolcan győztek, ketten pedig nagyon tisztességes helytállással lettek ezüstérmesek.

Érdemes kiemelni Csiki Róbert teljesítményét, aki nagyon szép bokszolást nyújtva már a második menetben arra késztette ellenfele edzőjét, hogy bedobja a törülközőt.

Ugyancsak kiemelkedőt nyújtott Majláth András, valamint Daróti Vanessza is.

Elismerés illeti a többi aranyérmesünket is: arannyal a nyakukban zárta a mérkőzését Milotai Dávid, Sinka Botond, Búzás Róbert, Vajda István és Benedek Péter Pál is.

Ezüstérmeseink is dicséretet érdemelnek!

Páll Szilveszter ugyan megosztott pontozással alulmaradt, de nagyon szépen végigbokszolta a mérkőzést, nagyon kevés döntött az ellenfele javára. Szilágyi Arnold pedig élete első meccsén a bajnoki címvédővel találkozott, és nemcsak, hogy tisztességgel helytállt, de alaposan meg is szorongatta a riválist.

A Március Kupán, ahol Kolozsvár, Torda, Csíkszereda, Marosvásárhely, Nagyszeben legjobbjaival néztünk szembe Huszár Árpád, Huszár Dávid és Máthé István edzők segítették az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub bokszolóit.

Legnagyobb szurkolónk is büszke lehetett a látottakra, Böjte Csaba testvér is végigszurkolta a mérkőzéseinket.

FrameFrame
Eagle Icon

Tudósítás az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub legújabb eredményeiről a Gyergyó TV-ben

Három éremmel, két ezüsttel és egy bronzzal tértek haza az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub lányai a Nagyszebenben megrendezett Románia Kupáról. Az elmúlt héten lebonyolított megmérettetések során, az érmek mellett, sajnos, számos negatív tapasztalattal is gazdagodott a klub.

Frame

 

 

 

Eagle Icon

Ezek az ezüstérmek nem csillognak szépen  

Nem bokszoltak a lányaink a döntőben a női ökölvívók Nagyszebenben zajló Románia Kupáján, így maradtak ezüstérmek. Más esetekben az ezüstre is büszkék lennénk, hiszen ha jobb ellenféltől tisztes küzdelemben alulmarad valaki a döntőben, akkor ezt el kell fogadni.

Most sajnos nem így volt.

Huszár Árpád edző, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub foglalja össze a történteket:

„Ferencz Beáta döntője jött hamarabb, és alig hogy megkezdődött a bíró azonnal megintette minden ok nélkül. Beáta folytatta volna a bokszolást, de nem tehette, mert a bíró azonnal leléptette. Ismétlem, minden ok nélkül. Nem volt az egész 15 másodperc. Hiába tiltakoztam, még magyarázatot sem kaptunk a döntésre. Beáta egyértelműen esélyes volt, hiszen ellenfele Daroti Vanesszával bokszolt a 8 között, és láttuk, milyen szintű bokszoló.

Rögtön ezt követte Zaiti Tímea meccse. Ahogy a kezdő gong megszólalt azonnal bedobtam a törülközőt. Tudtam, hogy normális körülmények közt Tímea simán esélyes lett volna, kiemelkedett mezőnyből, mindkét korábbi meccsét idő előtt befejezte. De úgy gondolom, ha ez a verseny erről szól, ha eleve nem is engedik a láthatóan esélyesebb, jobb sportolót bokszolni, akkor nekünk nem szabad ehhez asszisztálnunk.

Két nappal korábban addig hagyták folyni Beáta meccsét, amíg ellenfele összeesett, miközben már régóta meg kellett volna állítani amérkőzést, a lány e gészsége érdekében, annyi ütést bevitt neki a sportolónk. Most pedig minden ok nélkül leléptetik. Nem tudom az okát ezeknek az egymással ellentétes, és egyaránt érthetetlen döntéseknek de ilyen eseteknek nem volna szabad megtörténniük.

Mi tisztességesen szeretnénk küzdeni, versenyeket nyerni, mert rendesen felkészültünk, jobbak vagyunk és megérdemeljük.

Attól tartok, hogy ezután, ahol csak megjelenünk mindenhol ezzel kell találkozzunk. Hirtelen megjelentünk a semmiből és látják, hogy mindenkire veszélyt jelentünk, mert szabályos,, tisztes keretek között bárkivel szemben győzelmi esélye van a sportolóknak.

Átvettük az ezüstérmeket, amelyeket más elsőéves ifisták irigyelnének de nem örülünk nekik. Szomorú tapasztalat, de nem tántorít el.

Dolgozunk tovább.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Tisztességgel helytálltak versenyzőink az ifjúságiak ökölvívó Románia Kupáján, a legfiatalabbak voltak a mezőnyben, és így is bizonyítani tudtak  

Popa Ioan Jancsi bronzéremmel zárt azaz nem sikerült megismételnie azt amit a bajnokságban elért, nem sikerült továbbjutnia az elődöntőből. Kemény munkával ez ismét jó irányba fog változni a későbbiekben.

Egy bronzérem tehát az eredményünk a kupatornán, és egy 5. hely, amit Csiki Róbert ért el. Végignézve két mérkőzésének videófelvételét továbbra is meggyőződésünk, hogy több volt ebben a teljesítményben, mint amit a bírók döntése hozott.

Nagyon érett, kiváló bokszolást láthattunk tőle, csakis gratulálni tudunk.

Dolgozunk tovább, és hamarosan jön is az újabb kihívás, a lányok Románia Kupája.

FrameFrame
Eagle Icon

Ilyen egy fölényes győzelem!  

Csiki Róbert az ifjúsági Ökölvívó Románia Kupa első napján a Bukaresti Steaua színeiben indult Mihai Teodorescu ellen bokszolt és amint ez a videó is igazolja, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub versenyzője fölényes győzelemmel jutott tovább.

Ma egy craiova-i ellenfél vár rá. Nagyon szurkolunk, hajrá Robi!

Popa Ioan Jancsi újra mérkőzés nélkül léphet tovább a legjobb 4 közé mivel az országos bajnokságban szerzett ezüstérmének köszönhetően kiemeltnek számít.

Frame
Eagle Icon

Erdélyi alegységeink edzőtábora zajlik  

Erdélyi alegységeink edzőtábora zajlik ezekban a napokban Gyergyószentmiklóson.

Déva, Petrozsény, Nagyszalonta és Kézdivásárhely edzői dolgoznak közösen a gyergyószentmiklósiakkal Huszár Árpád irányítása mellett. mindegyiküket 4-4 sportoló is elkísérte, köztük olyanok is, akik most a legelső mozdulatokat teszik az ökölvívásban, illetve tapasztaltabbak is.

Már az első napon látszott a fejlődés, valóban hasznos és eredményes a közös munka.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Remek évet zárunk  

6 országos bajnoki érem a romániai versenyrendszerben és egy dobogós helyezés Magyarországon. Ez az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub versenyzőinek mérlege a 2020-as évben.

Ez minden sportágat figyelembe véve a legjobb gyergyószéki teljesítmény, de egész Székelyföld tekintetében is kiemelkedő. Szerénytelenség nélkül mondhatjuk el, az eredményeink bizonyítják, jó munkát végzünk.

9 sportolóval szerepeltünk a versenyeken (23 ökölvívónk áll készen a megmérettetésekre, de a járványhelyzet miatt számos betervezett viadal elmaradt). Íme a teljes eredménylistánk:

   Romániai Serdülő Ökölvívó Bajnokság: Három ezüstérem: Benedek Péter (40 kg), Páll Szilveszter (50 kg) Majláth András (68 kg).
   Romániai Női Országos Ökölvívó Bajnokság: Egy ezüstérem: Zaiti Tímea (junior, 60 kg.), egy bronzérem: Ferencz Beáta (junior 57 kg), egy 5. helyezés: Daróczi Vanessza (junior 48 kg).
   Junior és Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság: Egy bronzérem: Csiki Róbert (junior, 57 kg).
   Romániai Junior Ökölvívó Bajnokság: Egy ezüstérem: Popa Ion Jancsi (50 kg), két 5. hely: Tóth Szabolcs (48 kg), Csiki Róbert (60 kg).
FrameFrameFrameFrame

Mindebben rengeteg munka van, a sportolók öntudatos és lelkiismeretes hozzáállását nagy elismerés illeti, és szintén elismerés jár az elvégzett munkáért Huszár Árpád vezetőedzőnek, Réti Zsolt és Huszár Dávid edzőknek.

És nem feledkezhetünk meg arról a személyről, aki tevékenységünkhöz munkánkhoz a lelki támogatást biztosítja, bátorít felnőttet és gyermeket, ösztönöz abban, hogy nap mint nap el tudjuk végezni azt a munkát, ami a célhoz, az érmekhez vezet. Ő Böjte Csaba atya.

Köszönet jár továbbá a sportolók szüleinek, a nevelőknek, különösen Csergő Hajnalnak, Csergő Józsefnek, László Pálnak és László Orsolyának, köszönet jár a tanároknak, akik engedték és bátorították a fiatalokat az edzéseken, versenyeken való részvételre, segítettek számukra, hogy tanulás se szenvedjen csorbát. Köszönetünket fejezzük ki még Lakatos Mihály és Farkas Zoltán iskolaigazgatóknak, akik segítő hozzáállása szintén fontos volt ahhoz, hogy sportolóink rendszeresen itt lehessenek az edzéseken, és az iskolától távol maradhassanak a versenyek idején.


Támogatók nélkül pedig nagyon nehéz lett volna elérnünk mindazt, amit megvalósítottunk:
   Kiemelt támogatóink: Darvas Csaba, Vad Lukács, Benedek Róbert Páll Attila (Bauer), Albert Szilárd, Balázs Zoltán.
   Támogatóink, segítőink: Deák Tibor, Csata Levente, Ferencz József, Székely Csaba, Láng Tamás, Lőrincz Mircea András, Benedek Lajos, Sándor Levente és Gergely Imre.
   Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik erejük, lehetőségeik szerint segítettek, hozzájárultak az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub 2020-as évi tevékenységéhez. Sikereink közösek.

Hosszú út áll még előttünk, de úgy gondoljuk, ebben az évben is megtettünk mindent ahhoz, hogy az úton előre haladjunk.

Hasonlóan sikeres, vagy sikeresebb 2021-et várunk.

Isten adjon erőt ehhez mindannyiunknak.

Eagle Icon

Itt a következő nagy kihívás  

Csiki Róbert a a magyarországi az ifjúsági és junior országos bajnokságon lép szorítóba. A Debrecenben zajló eseményen szerdán délután lesz az első összecsapás. Szurkolunk!

Hajrá Robi!

FrameFrame
Eagle Icon

Itt a következő nagy kihívás  

Csiki Róbert a a magyarországi az ifjúsági és junior országos bajnokságon lép szorítóba. A Debrecenben zajló eseményen szerdán délután lesz az első összecsapás. Szurkolunk!

Hajrá Robi!

FrameFrame
Eagle Icon

Popa Ionica Jancsi döntő mérkőzése  

Ilyen volt Popa Ionica Jancsi döntő mérkőzése élete első országos bajnokságán.

Mi Jancsit tartjuk bajnoknak, még ha a bírók másképp is döntöttek.

Frame
Eagle Icon

Pillanatképek egy nyílt edzésről  

A sparing edzőmeccsek mindig izgalmasak és látványosak, akár kisgyerekek, akár nagyobbak csapnak össze. És szép benne, hogy a meccsvégi gong után mindig ölelés következik, a barátság fontosabb, mint a három menetnyi boksz.

Az edzőmeccseinken látottakat értékelte dr. Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Böjte Csaba atya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője pedig büszkén figyelte az általa felkarolt gyerekeket, akiken egyértelműen látszik a fejlődés. Persze nem csak rajtuk, hanem minden sportolónknál.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

A Gyergyó TV tudósítása az alapkőletételről  

A mai napon Popa Ion Jancsi megszerzi az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub első romániai bajnoki érmét.

Huszár Árpád edző és Jancsi keményen dolgoznak azon, hogy aranyszínű legyen az érem. A döntő előtti napon készült a videó.

Frame
Eagle Icon

Popa Jancsi az aranyért bokszol!  

Döntőbe jutott az 50 kilogrammos súlycsoportban Popa Ion Jancsi a Zsilvásárhelyen zajló U16-os romániai országos ökölvívó bajnokságon.

Már biztos, hogy a gyergyószentmiklósi ökölvívás eddigi történetének legfényesebb romániai bajnoki érme a nyakába kerül.

Az ezüst már zsebben, de hiszünk benne, hogy arany lesz belőle!

Hajrá Jancsi, nagyon szurkolunk!

FrameFrame
Eagle Icon

Zsilvásárhelyen, az országos bajnokságon bokszolunk  

Alaposan átírta a terveinket a koronavírus járvány, ahogy a versenynaptárat is. Azonban végre eljött az idő, hogy rangos versenyen szerepeljünk.

Zsilvásárhelyen (Tg. Jiu) ma kezdődik a 15-16 éves korosztály romániai országos ökölvívó bajnoksága.

Itt három sportolónk lép szorítóba: Tóth Szabolcs az 48 kg., Popa Ion Jancsi 50 kg., Csiki Róbert a 60 kilogrammos mezőnyben versenyez.

Tervünk az volt, hogy a magyarországi bajnokságon indulunk de ezt a határok átlépésének nehézsége akadályozza, így a romániai színtéren fogunk bizonyítani.

Nagyon köszönjük a lehetőséget a csíkszeredai egyesületnek, és ennek vezetőjének Tódor Lórándnak, hogy segítséget nyújt a benevezéssel kapcsolatos ügyintézés megoldásában, és így itt lehetünk a versenyen.

Hajrá Szabolcs, Jancsi és Robi!

FrameFrame
Eagle Icon

Pillanatképek egy nyílt edzésről  

A sparing edzőmeccsek mindig izgalmasak és látványosak, akár kisgyerekek, akár nagyobbak csapnak össze. És szép benne, hogy a meccsvégi gong után mindig ölelés következik, a barátság fontosabb, mint a három menetnyi boksz.

Az edzőmeccseinken látottakat értékelte dr. Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Böjte Csaba atya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője pedig büszkén figyelte az általa felkarolt gyerekeket, akiken egyértelműen látszik a fejlődés. Persze nem csak rajtuk, hanem minden sportolónknál.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Erő, állóképesség, gyorsaság!  

A szeptemberi nyár kiváló lehetőségeket kínál a szabadban történő edzésekhez. Ma a futás szerepelt a programban, és elmondhatjuk, alaposan próbára tettük magunkat. Az „előírt adag” mindenkinek a maga képességeihez képest volt kimérve. A lányoknak kevesebb, a tapasztaltabb fiúknak hosszabb volt a táv. Edzőnk, Huszár Árpád pedig szokás szerint megint feszegette a határait, 49,15 kilométer teljesítése után fújta ki magát. Gratulálunk mindenkinek. Ez kemény munka volt!

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Jobb adni mint kapni!  

Jobb adni mint kapni! Böjte Csaba testvér több alkalommal beszélt erről: az ökölvívás a legkeresztényibb sport.

Szívesen gondolunk vissza a Tatárdomb Kupára, a színvonalas mérkőzésekre, hangulatra.

Az összecsapások után mindenki megérdemelten vehette át a díjakat, érrmeket, okleveleket, kupákat.

Sikeres felkészülés a megmérettetésekre: A pandémia ellenére töretlen lendülettel edzenek, készülnek az gyergyószentmiklósi székhelyű Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia sportolói. A nyár folyamán specifikus edzéseket tarthattak a Fit Point edzőközpontban. Az edzések megszervezéséhez meg kellett találni azokat a megoldásokat, amelyekkel legalább ki lehetett küszöbölni a tiltásokat. Számos idénre tervezett versenyünk elmaradt, de augusztus 29-én sikerült megszerveznünk a 2. Tatárdomb Kupa nemzetközi ökölvívó versenyt, amit végül a szárhegyi Kájoni János otthon háziversenyeként sikerült megvalósítani Ehhez támogatást nyújtott a Hargita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség is. A párosítások nem lehettek ideálisak, hiszen ha korban egyformák is a gyerekek, de súlycsoportjuk különböző lett volna, de ennek ellenére mindenki kitett magáért, akár hátrányosabb helyzetből indulva is. A 14 mérkőzés után okleveleket, kupákat és érmeket vehettek ár a résztvevők.

Ezúton is köszönjük az együttműködést mindazoknak, akik mindennapi tevékenységünket segítik, illetve a Tatárdomb Kupa sikeréhez hozzájárultak:

Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Hargita Megye Tanácsa, Gyergyószentmiklós Önkormányzata, Communitas Alapítvány, Romániai magyar demokrata Szövetség, Gyergyószárhegy Önkormányzata, Hurom Buda, Mulligan Pub, Bauerhochei, Csata Trans, Plasmatherm, Enger, Lángsport, Székelyfalat, Fezosza, Sámánsport, Albert-Bau, Aqua Instal.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Csíkszentsimoni gyerekekkel bokszoltunk  

Újabb székelyföldi helyszínen igyekszünk meghonosítani az ökölvívást, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszentsimoni otthonában tartottunk bemutató jellegű foglalkozásokat.

Ahogy mindenhol, itt is csillogó szemű, ügyes gyerekekkel találkoztunk, akik lelkesen, őszinte kíváncsisággal próbálgatták a bokszkesztyűket, és végezték a Huszár Árpád által irányított feladatokat. Az edzőt 8, a gyergyószentmiklósi központban fejlődő sportolónk segítette a munkában.

Köszönjük András Béla Zsoltnak, az otthon vezetőjének a lehetőséget, bízunk benne, hogy számos ott nevelt gyerek lesz a segítségünkkel sikeres sportoló.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

A gondolkodás, az elme fejlesztése  

A gondolkodás, az elme fejlesztése, a magyar történelem, őseinktől örökölt értékek megismerése is fontos része volt a dévai edzőtáborunknak. Sakkoztunk, honfoglaló hagyományőrzők fegyvereit vehettük kézbe.

Mindez színesítette, gazdagította az együtt töltött időt, de persze minden nap keményen edzettünk, újabb lépéseket tettünk előre az ökölvívás terén. Színvonalas edzőmérkőzéseken szerezhettünk új tapasztalatokat:

Mindezért nagy köszönet jár Barátosi József és Sándor Levente sakk oktatóknak, Ladányi Árpádnak és a hagyományőrző csoportnak és természetesen mindenekelőtt Böjte Csaba testvérnek, aki nélkül edzőtáborunk megszervezése lehetetlen lett volna, mint ahogy az is, hogy ennek a sok erdélyi gyermeknek és fiatalnak lehetősége legyen sportolni.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Emlékképek a Vuk táborból  

Egy kis mozgás akkor is örömöt okoz, ha valaki nem tervezi azt, hogy sportkarrierbe kezd.

Egy edző, vagy testnevelőtanár számára az kell legyen a legfontosabb cél, hogy minél több gyerekkel megkedveltesse a sportolást.

Úgy érezzük, a Vuk tábor résztvevői számára is öröm volt, belekóstolni a mi sportágunkba.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

A Gyergyó TV tudósítása az alapkőletételről  

1600 négyzetméter alapterületű, 800 férőhelyes ökölvívó sportközpont létesül Gyergyószentmiklóson. A munkálatok a mai naptól elkezdődtek, az alapkőletételének ünnepségét szombaton tartották.

Frame
Eagle Icon

A Fény TV tudósítása az alapkőletételről  

Még egy év se kell ahhoz, hogy Gyergyószentmiklós Szárhegy felőli kijáratánál megépüljön az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség és a magyar kormány támogatásával megvalósuló létesítmény a műjégpálya megépítése óta, azaz több mint negyven éve Gyergyószék legnagyobb mértékű sportberuházása lesz. Az alapkő letételére ünnepélyes keretek között szombaton került sor, a kivitelezésre 8 munkahónap a határidő.

Frame
Eagle Icon

Alapkőletétel: nagy esemény a jelenben, ami egy szép jövőt tesz lehetővé!  

Az Erdélyi GODAKO Ökölvívó Sportközpont alapkőletétele mindannyiunk számra életre szóló emlék lesz, hiszen olyan pillanatnak lehettünk tanúi, amely mostantól számos erdélyi gyermek és fiatal, számos nemzedék számára nyitja meg a felemelkedés útját.

Ezt érezzük mi, felnőttek, akik néha magunk is ott tartottunk, hogy elveszítjük a reményt, hogy az álom valósággá lesz. De dolgoztunk tovább, megállíthatatlanul. Az edzőteremben az ütések kivitelezését javítva; a tárgyalóasztaloknál a kiterített tervek felett magyarázva, hogy miért is ennyire fontos ez a székelyföldi fejlesztés; imádkozva a templomban, Isten segítségét kérve elképzeléseinkhez.

Dolgoztak, tapasztalatot gyűjtöttek közben a fiatal edzők, nevelők is, akik idővel át kell majd vegyék tőlünk azt a munkát, ami által a tehetséges, de kezelhetetlen kisgyerekből felkészült, bajnok, és tisztességes, az életben sikeres ember lesz.

És végezték a mindennapos megerőltető, fárasztó, néha unalmas feladatokat a gyerekek, szófogadóan, egyre tudatosabban, ők, akikre pár év múlva mindenki büszke lehet, amikor a fényes érmek kerülnek a nyakukba.

Sok még a feladatunk mindannyiunknak, de készen állunk, hogy elvégezzük!

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Eljött az a pillanat, amit már nagyon vártunk  

Szombaton, 2020 augusztus 1-jén megtörtént az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont alapkőletétele.

Ezt Böjte Csaba testvér, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője, Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Soós Zoltán konzul, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának munkatársa, Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere, Portik Hegyi Kelemen főesperes és Tánczos Barna szenátor helyezték a kijelölt helyre.

További köveket helyeztek el itt a sportolóink, tehetséges ökölvívók és oktatók, azaz Huszár Árpád, Nitu Sándor, Réti Zsolt, Huszár Dávid, Csíki Róbert, Benedek Péter, Vajda István, László Zétény Pál, Ferencz Tamás, Sándor Balázs, Popa Jancsi, Páll Szilveszter, Ferencz Beáta, Gasz Aliz, Majlát András, Fazakas Kata, Baile Ali, Szilágyi Arnold, Milotai Dávid, Kovácsi Angelo és mások.

Az alapkövet jelképező tábla később az épületben kiemelt helyen kerül elhelyezésre.

Hálát adunk az Istennek ezért a nagy lépésért, és köszönetet mondunk mindenkinek, aki segített idáig eljutni.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrame
Eagle Icon

Edzőtáborunkban napi több edzés szerepelt a programban  

A tapasztaltabbak tovább fejlesztették a képességeiket, az újoncaink most ismerkedhettek meg az ökölvívás ábécéjének legelejével, most tanulhatták meg, miként kell egyes ütéseket kivitelezni, Ehhez persze hozzáértő szakmai irányítás kellett. Ebben vállaltak nagyon fontos szerepet Fekete András, Réti Zsolt, Nitu Sándor, és Huszár Dávid.

A munka összehangolása irányítása Huszár Árpád kezében összpontosult, aki ezúton is köszönetét fejezi ki segítőinek az elvégzett munkáért, lelkes hozzáállásért.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Emlékképek az edzőtáborból  

A kora reggeli ébresztőtől kezdve egész napra hasznos és testet-lelket erősítő, gazdagító programokon vehettek részt a gyermekek, fiatalok.

Természetesen az ökölvíváson volt a hangsúly, mindenki megtanulhatta az alapvető mozgásokat, ütéseket, a haladók pedig tovább fejlődhettek az edzések, edzőmérkőzések során.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Edzés, munka, kikapcsolódás, barátságok születése  

Ilyen volt az edzőtáborunk: a szép, és közben gyakran igencsak embert próbáló, lélekben felöltő edzőtáborunkból adunk közre néhány felvételt.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

A sikerrel teljesített alapozás után eljött végre az idő a kesztyűs edzések elkezdésére is.

Csiki Róbert is nagyon várta már ezt a pillanatot, hogy Huszár Árpád edzővel ismét gyakorolhassa az ütéseket. Reméljük, hamarosan már versenyeken is kesztyűt húzhatunk!

Frame
Eagle Icon

Edzésprogram az otthon töltött napokra  

A Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia is felfüggesztette az edzéseket, és mindenki otthon várja, hogy újra találkozhassunk.

Azonban fontos tudni mindenkinek, hogy a kényszerű otthonlét nem azt jelenti, hogy megáll a sportolás, a tanulás. Mindenki fejlődése fontos ilyen körülmények között is.

Éppen ezért, kérünk mindenkit, minden nap végezzen el egy edzést. A mellékelt programmal segítünk ebben.

A javasolt edzésprogram a kiemelt versenyző gyerekeknek másfél óra, másoknak 1 óra. Csatlakozhatnak hozzá családtagok, testvérek, szülők, nevelők is, hiszen az otthon töltött idő alatt különösen fontos, hogy mozogjunk, megfelelő fizikai állapotban tartsuk magunkat.

Javasoljuk, hogy az edzést délután 4 órakor kezdjétek, azért, hogy a délelőtti távoktatást a legnagyobb odafigyeléssel tudjátok követni. Ebéd után ismételjétek a tananyagot és aztán jöhet az edzés.Az edzésprogram a kiemelt versenyzőknek szól, de csökkentett ismétlésszámmal bárki csatlakozhat hozzá. Íme:


Bemelegítés, tízperces átmozgatás:

 • Fej-, nyak- körzés és mozgatás.
 • Vállkörzés több formában, lazán.
 • Könyök, csukló, törzs, térd, boka bemelegítése.

Ráhangolódás:

 • Kis pörgetések, lengyel boksz.
 • Ahol a hely adott ott 3 perc szökőkötél.

Első gyakorlat:

 • 15-20 guggolás egyenes háttal, törzs feszesen, normál tartás, lábak vállszélességben kezeket előrenyújtjuk, megtartjuk.

Második gyakorlat:

 • 15-20 fekvőtámasz, kezek vállszélességben, törzs feszesen, lefele lassan, kinyomás gyorsan

Harmadik gyakorlat:

 • Ha van lehetőség ajtótokon, vagy két szekrény között rudat elhelyezni. 10 húzózkodás, normál fogással.

Negyedik gyakorlat:

 • Helyben ugrálás, kézlendítés fej mögött, lábak széles terpeszbe és vissza 30 ismétlés

Ötödik gyakorlat:

 • Földön hátrafekvés, biciklihajtás 150 db., keresztütések, jobb és balegyenesek, amelyek a térdet keresztezik

Hatodik gyakorlat:

 • Hasra fordul, könyöktartás. Törzs feszes, a hát egyenes. Versenyzőknek 2 perc, nem versenyzőknek pedig ki amennyire bírja, ki hogy érzi magát.

Hetedik gyakorlat:

 • Ugrókötél, 300 ugrás
FrameFrameFrameFrame
Frame

Ez eddig egy kör. Itt egy perc pihenő következik, majd a teljes gyakorlatsor megismétlése négyszer. Mindez egy óra alatt teljesíthető.

Nyújtás 10 perc válltól lefele, az edzéseken megszokott módon.

Javaslom, hogy az edzéseket mindig egy sportoló vezesse, de naponta cserélődjenek az edzésvezetők. Másoknak szülők segítsenek az edzés vezetésével. Figyeljünk egymásra!

Az edzések az otthon töltött idő alatt biztosítják mindenkinek az egészséges testmozgást, a sportolóknak pedig a felkészülést jelentik a megszokott edzésekhez való visszatérésre.

A Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia is várja, hogy túl legyünk ezen a nehéz időszakon és közösen készülhessünk a versenyekre, közösen pihenhessük ki a fáradalmakat, ahogy ezeken a múlt években készült képeken is látható.

Mindenkit kérünk, figyelmeztetünk, a koronavírus járvány veszélye miatt kialakult helyzetre való tekintettel tartsa be a hatóságok által előírt szabályokat, és előírásokat. Ne veszélyeztessük se magunk, se mások egészségét!

Jó egészséget mindenkinek! Reméljük, hamar találkozhatunk!

Eagle Icon

Háromszéken folytattuk a toborzó körutat  

Háromszéken, Esztelneken és Kovásznán jártunk július 4-én, ezek voltak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonhálózata végiglátogatásának legújabb állomásai.

Ahogy a korábbi hasonló találkozások során, ezeken a helyszíneken is kiváló hangulatú bemutató edzést tartott Huszár Árpád, a Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia vezetője.

Szerették ezt a gyermekek, 45-en kapcsolódtak be a bokszoló ábécé legelső betűinek megismerésébe: segítségükre voltak ebben a gyergyószentmiklósi központnál edződő tehetségek is.

Mindkét helységben jelen voltak Huszár Árpád edző mellett a gyergyószentmiklósi központban edződő gyermekek, akik segítenek az abban, hogy jó élmény legyen a mozgás a helyi társaiknak.

Ezúttal Benedek Péter, Búzás Róbert, Csiki Róbert és Huszár Dávid voltak a “segédedzők”.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Frame
Eagle Icon

Hét sportoló, hat érem és egy olimpiai bajnok elismerése Mezőkövesden  

Remek teljesítményt mutattak a Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia neveltjei a Magyarországon, Mezőkövesden rendezett Matyó Kupán. Egy arany, négy ezüst és egy bronz a gyergyói ökölvívók mérlege.

Négy ország sportolói találkoztak a június végén rendezett Matyó Kupán. Magyarország, Szlovákia, Ukrajna, valamint Románia bokszolói csaptak össze, összesen több, mint kétszázötvenen. Igen rangos mezőnyben kellett bemutatkozzanak a gyergyószentmiklósiak, akik ezúttal az anyaklub, a budapesti Madárfészek Akadémia színeit képviselték.

Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy olimpiai bajnok segít kesztyűt húzni. Vajda István és Benedek Péter vizsgabemutatóján ez is megtörtént a székely gyergyói székely gyerekekkel.

Gedó György, az 1972-es olimpia ökölvívó bajnoka Mezőkövesden találkozott sportolóinkkal, megnézte a versenyzői karrier egyik fontos lépését jelentő minimumvizsgát, melynek része volt a bemutató is.

A versenyen Búzás Róbert a gyermek korosztály 36 kg-os súlycsoportjában aranyérmet nyert: láthatón volt rajta, hogy mennyire dolgozik benne a győzni akarás, ami meg is hozta az eredményét.

Csiki Róbert, Vajda István, Tóth Szabolcs és Benedek Péter ezüstérmes lett, Popa Ionica Jancsi pedig bronzot szerzett. Mindannyian kitettek magukért, az ellenfelek edzői és más jelenlévő szakemberek is elismerően beszéltek róluk.

Egy sportolónk, Pál Szilveszter sajnos nem léphetett a kötelek közé, neki majd 3 hónap múlva lesz meg a sportorvosi engedélye. A minimumvizsgán ő is részt vett és sikerrel teljesí tette a kihívást társaival együtt.

FrameFrameFrameFrame
Frame
Eagle Icon

Bővül a Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia  

Déván, Petrozsényben és Szászvárosban, a Szent Ferenc Alapítvány helyi gyermekotthonaiban alakultak meg a Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia újabb alegységei. 2019 május 21-én és 22-én Huszár Árpád vezetésével toborzó edzést tartottunk az ott élő gyermekek számára és nagy lelkesedést tapasztaltunk a részükről.

A tehetséges és lelkes, tettre vágyó gyermekek számára az adott helységekben biztosítjuk a rendszeres edzéseket képzett szakemberek irányításával, innen indulnak versenyekre, majd a kiemelkedőbbek átkerülnek Gyergyószentmiklósra. Az itt létesülő akadémia-központban zajlik majd az elitképzés, a világbajnoki és olimpiai dobogók felé.

A Szent Ferenc Alapítvánnyal már a kezdetektől együttműködik a Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi központja. A gyergyószárhegyi otthonban élő gyermekek közül többen sportolnak nálunk. Nevelőik tapasztalata: kezelhetetlen, a tanulással nem törődő vadócokból példás viselkedésű és igyekvő gyermekek lettek azok, akik rendszeresen részt vesznek az ökölvívó tevékenységben. Ennek a felismerése késztette Böjte Csaba testvért arra, hogy szorosabbra vonja a közös munkát az Erdélyi Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémiával.

A sport áldásos hatása révén becsületes, talpraesett magyar felnőtteket nevelünk, és ez legalább olyan fontos mint az olimpiai arany.


Gyarapodó sportolói létszám

Az edzéseken résztvevőkön látszott, hogy komolyan veszik a feladatot, és igyekeznek a legjobbjukat nyújtani, bebizonyítani, hogy szeretik a sportot és szívesen csatlakoznának az ökölvívás világához.

A dévai, petrozsényi és szászvárosi fiúknak és lányoknak a gyergyószentmiklósi központban edződő gyermekeink segítettek Huszár Árpád vezetésével. Benedek Péter, Búzás Róbert, Pál Szilveszter, Tóth Szilárd Szabolcs, és Vajda István saját példájuk révén bátorították újonc sportoló társaikat.

Déván 34, Petrozsényben 33, Szászvárosban 16 gyermek iratkozott fel az ökölvívó edzésekre.

A következő időszakban sorban eljutunk a Böjte Csaba atya alapítványa által működtetett összes erdélyi otthonba.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrame
Eagle Icon

Székely-amerikai boksz együttműködés alakul  

Cserediák programot tervez a gyergyószentmiklósi ökölvívó akadémia – és ez csak egyik eleme lenne annak a körvonalazódó együttműködésnek, amely amerikai boksz szakemberekkel, szervezetekkel alakul.

Az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia sportolója Huszár Dávid egy cserediák program révén az Egyesült Államokban nyert el ösztöndíjat, és fél éve Salt Lake City-ben tanul. A sportolás azonban ott sem szorul háttérbe, ennek köszönhetően immár a Fullmer Brother Boxing Gym Klub regisztrált ökölvívójaként az USA Boxing szövetség versenyein szerepelhet. Ez számára nagy lehetőség, és egyben egy első, fontos lépés, hogy egy kapcsolat kezdet a gyergyószentmiklósi ökölvívás és az amerikai boksz világa között.


Világbajnok bokszolót várnak Gyergyóba

Huszár Árpád, az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia vezetője kéthetes amerikai útról tért haza. Itt nem csak a fiát, Dávidot látogatta meg, hanem kapcsolatokat keresett, tapasztalatokat szerzett az ottani ökölvívó sportban. New York, Salt Lake City és Washington edzőtermeibe is ellátogatott, követte az ott zajló munkát és maga is tartott edzéseket.

Ennek során találkozott Yuri Foreman-nal, aki 2009-ben szuper váltósúlyban világbajnoki címet szerzett, és bár azóta visszavonult, most újra címmérkőzésre készül.

A találkozón megegyeztek arról, hogy Foreman ellátogat Gyergyószentmiklósra, és egy erre az alkalomra időzített edzőtáborban fog átadni tudásából, tapasztalatából a székely sportolóknak.


Cserediák program körvonalazódik

Ennél is tovább mutat az az elképzelés, ami Washingtonban fogalmazódott meg. Egy ott élő mecénás kör hozzájárulásával sport-cserediák program alakul. Az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia kiemelkedőbb sportolói lehetőséget kapnak az Egyesült Államokban tovább fejlődni.

"Az alapvető célunk továbbra is változatlan: olyan sportolókat nevelni, akik Magyarország színeiben olimpiai érmekért küzdhetnek. Ugyanakkor azonban az is tény, hogy a sportág igazi csúcsa az az amerikai boksz világa. Magunk is meggyőződhettünk arról, mit is jelent egy olyan gála, ahol nem is az élvonal szerepel, de mégis 12 ezer ember tombol. Az elképzelés az, hogy az amatőr bokszban elérhető sikerek után ezt a lehetőséget is megteremtsük az általunk nevelt sportolóknak" - fogalmaz Huszár Árpád.

FrameFrameFrameFrame
Frame
Eagle Icon

Vendégünk volt a budapesti Madárfészek Ökölvívó Akadémia  

Lassan hagyománnyá válik, hogy Gyergyószentmiklóson edzőtáboroznak a budapesti Madárfészek Ökölvívó Akadémia kiemelt sportolói. A csapatot és edzőiket Huszár Árpád, az Erdélyi Madárfészek – Godako Ökölvívó Akadémia látta vendégül.

A budapestiek erőnléti felkészülés részeként több edzést tartottak együtt a gyergyószentmiklósi bokszolókkal, mind teremben, mind a szabadban. A részvevők aligha fogják elfelejteni ezeket a januári napokat.

Amellett, hogy havas terepen kellett futniuk hosszú kilométereket, fel Kovácspéterbe, részük volt hegyi túrákban is, a Délhegy vagy a Várköve csúcsára, amikor 22 kilométert kellett hegynek felfele megtenni, nyomot taposva, néhol derékig érő hóban.

Bővebben itt: https://szekelyhon.ro/sport/gyergyon-at-vezethet-az-ut-az-olimpiara

FrameFrame
Eagle Icon

Megszerveztük az első Székely Régió Kupát  

December 19-én, a gyergyószentmiklósi Fit Point edzőközpontban, edzőtermünkben rendeztük meg első versenyünket. A Székely Régió Kupa hagyományteremtő szándékkal jött most létre, az a célunk, hogy 2019-ben már nyilvános ökölvívó gálává alakuljon, és évek múltán Erdély egyik legszínvonalasabb és rangosabb boksz versenye legyen. Az első Székely Régió Kupán az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi központjának meghívására Csíkszereda két boksz-klubja vett még részt.

Az itt résztvevő gyergyói bokszolók, azaz Kolumbán Róbert, Csiki Róbert, Csibi Eduárd, Tóth Szilárd Szabolcs, Pál Szilveszter, Búzás Róbert, Popa Ionica, Vajda István, Garai Endre, Benedek Péter, Illyés Alpár és Tóth Anna egyaránt kitettek magukért, járt a taps, az emlékérem és az elismerő oklevél mindegyiküknek.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrame
Eagle Icon

Remek szereplés Nagyszalontán  

December 15-16-án Nagyszalontán rendezték meg a Teodor Silaghi emlékversenyt, ahol az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi központjának fiatal bokszolói is részt vettek. Hét sportolónk számára ez volt az első nyilvános megmérettetés, amióta 2018 februárjában elkezdtük a közös munkát, azaz amióta sportolnak.

Ők Kolumbán Róbert, Csiki Róbert, Tóth Szilárd Szabolcs, Popa Ionică Jancsi, Páll Szilveszter, Búzás Róbert és Vajda István. Mindannyian remekül teljesítettek, elégedettek vagyunk, és büszkék vagyunk rájuk.

Csíki Róbert, Kolumbán Róbert és Búzás Róbert megnyerte versenyét, mindegyikük egyértelmű fölénnyel. Tóth Szilárd és Popa Ionica összecsapásán döntetlent hirdettek a versenybírók.

Kolumbán Róbert döntőbe jutott, de a kemény csata végén az ellenfél kezét emelték magasba, akárcsak Vajda István mérkőzése után. Nemcsak a gyergyói edzők (Huszár Árpád és Réti Zsolt), hanem a semleges szakemberek véleménye is az volt, hogy akár fordított döntés is születhetett volna. Külön ki kell emelni, hogy ökölvívóink első mérkőzésünkön 15-20 meccs tapasztalatával érkező ellenfeleket győztek le, illetve vívtak velük egyenlő félként.

Egyedüli sajnálatunk az, hogy Benedek Péter, aki szintén bizonyosan kiemelkedő eredményt ért volna el, betegség miatt nem utazhatott velünk Nagyszalontára.

Frame
Eagle Icon

Működésbe lendül az akadémia-hálózat  

A Csíkszeredai Markos Fight Klub és a Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia együttműködése egyre szorosabb és szervezettebb formát ölt. A közös szakmai munka mellett tényleges anyagi támogatást is tudunk nyújtani az Akadémia alegységévé vált csíkszeredai ökölvívóknak. Bokszzsákokat, kesztyűket, és más felszereléseket adtunk át számukra, annak érdekében, hogy a munkájuk minél magasabb színvonalú, és hatékony lehessen, ne legyen akadály, a felszereltség.

FrameFrame
Eagle Icon

A Vuk is kipróbálta a bokszolást  

Felkérést kaptunk, hogy ismertessük meg az ökölvívást olyan gyerekeknek is, akik szívesen mozognak, és szeretnek sok mindent kipróbálni. A gyergyószentmiklósi Vuk Sk által szervezett élménytábor résztvevőinek tartottunk jó hangulatú sportágbemutatót. Az Erdélyi Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia vezetője, Huszár Árpád jóvoltából és fiatal segítői, Huszár Dávid és Csiki Róbert bemutattak néhány alapütést és speciális bokszolómozgást, majd elhangzott a kérdés, hogy ki akarja kipróbálni. Válaszul minden kéz a magasba emelkedett. Ezután felkerültek a bokszkesztyűk, és szálltak is az ütések az edző által tartott eszközre, a pontozókesztyűre. Láttuk az örömöt a gyermekszemekben, máskor, más hasonló meghívásnak is szívesen eleget teszünk, hogy minél több gyermeknek, fiatalnak elmondjuk: az ölölvívás, de bármilyen sport is, jobbá teszi az életet.

FrameFrame
Eagle Icon

Alapvizsgát tettek  

Eljött az idő ara is, hogy a hónapok óta zajló rendszeres edzésmunka eredményeit, és a nemrégiben zárult edzőtáborunk sportolóinkra gyakorolt hatását felmérjük. Alapvizsgát szerveztünk a gyergyószentmiklósi ökölvívók számára. Megelégedéssel tölt el, hogy a vizsgára állt minden sportolónk jelentős fejlődést mutat úgy az erőnléti, mind a technikai felkészültség tekintetében. A teljesítendő vizsgaszinteket kor és testi fejlettség szerint állítottuk össze egyénileg. Magas elvárásokat támasztottunk, éppen azért, hogy csak azok a sportolóink "ugorhassák át a lécet" akik mindig kiemelkedőt nyújtanak edzéseken is, a többieket pedig motiválja ez a tény a még keményebb munkára. Ennek következményeképpen 2 sportolónk tett sikeres alapvizsgát, név szerint Csiki Róbert és Benedek Péter Pál.

Aki bizonyít annak jár a jutalom: ezt az alapigazságot is tudatosítani szeretnénk a sportoló gyermekek körében. Ebből kiindulva az alapvizsgát sikeresen teljesítő ökölvívóink egy sportruházat- és felszerelés csomagot vehettek át. További felszereléscsomagok vannak még előkészítve, amit a nyár végén esedékes vizsgákon sikeresen szereplőknek szánunk.
Bízunk bennük, sikerülni fog!

Eagle Icon

Ötnapos edzőtábor az Anda panziónál  

Az Erdélyi Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi központjának sportolói ötnapos edzőtáboron vettek részt. Az Anda panzió területén megtartott esemény a nyári vakáció első hetére esett, ezért nem volt akadálya annak, hogy minden olyan gyermek részt vehessen, aki ezt az elmúlt évben bizonyított munkájával, komolyságával kiérdemelte. A szentmiklósi központban fejlődő fiatal bokszolókhoz csatlakozott több csíkszeredai is, számukra is újdonság volt ez. Tovább

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Ökölvívás a Családi Sportnapokon  

Anyukák és kislányaik, férfiak és bátor legények is egyformán nagy lelkesedéssel, húztak kesztyűt próbálták ki az ökölvívást. A gyergyószentmiklósi Családi Sportnapok rendezvénysorozatából idén is kivette a részét az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia.

Edzőtermünkben láttuk vendégül az egyhetes vetélkedősorozatba benevezett családokat és baráti társaságokat, de ajtónk nyitva állt minden érdeklődő számára. Örömünkre szolgál, hogy szűknek is bizonyult a Fit Point fineszközpont emeleti edzőterme, sokan voltak kíváncsiak a sportágunkra. Sikerült elnyerni a tetszésüket, arra számítunk, lesznek a sportnapok keretén belül minket meglátogatók között többen is, akik látták, miről szól a boksz és eldöntötték, ezt a sportágat választják. Várjuk őket.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Gyergyószentmiklós-Sepsiszentgyörgy közös edzés  

Remek alkalom volt a mindennapi edzések folyamatában egy kis és hasznos változatosságra, amikor az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi és sepsiszentgyörgyi sportolói közös edzésen találkoztak. Huszár Árpád, illetve Pap Ferenc tanítványai is örültek a lehetőségnek, hogy felmérhették, hol is tartanak egymáshoz viszonyítva. Az egymáshoz közeli súlycsoportokhoz tartozók sparing edzőmeccseket is vívtak. Ez volt az első találkozás a gyergyószentmiklósi és sepsiszentgyörgyi bokszolók között, új barátságok alapjai köttettek most meg. Remek együttműködésnek, közös munkának nézünk elébe.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Elméleti képzés a kis bokszolóknak  

A zsákok püfölése, a balegyenesek és jobbhorgok helyes kivitelezésének gyakorlása közben elkezdődtek az elméleti képzések, "agytágítók" is az Erdélyi Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia fiataljai számára. Huszár Árpád, a gyergyószentmiklósi központ vezetője elmagyarázta a gyermekeknek, hogy nem csak erősnek és ügyesnek kell lenni ebben a sportban, hanem ész, tudás is kell ám ahhoz, hogy bajnokká váljanak.

Lélekben is erősödni kell, nagyon fontos a hitben való nevelés is akadémiánk számára. Portik Hegyi Kelemen főesperes plébános beszédét komoly figyelemmel hallgatták a gyermekek.

És kell a minta, a példakép is: egy világbajnoki címmérkőzést is végignézhettek a sportolók. A szakmai szempontból különlegesebb jelenetek külön is kielemzésre kerültek.

Az elméleti óra alkalmával vehették át az edzők és sportolók az első "akadémista" mezeket is. Immár külsőleg is látható: az Erdélyi Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémiához tartoznak.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

A 2018-as év első hónapjaiban Gyergyószék számos településén tartottunk ökölvívó toborzó edzéseket. Gyergyóalfaluban, Gyergyóújfaluban, Gyergyószárhegyen, Gyergyótekerőpatakon és Gyergyócsomafalván is számos lelkes és tehetséges gyermeket találtunk, akik sokra vihetik a sportban. Így 50-et is elérte a gyergyószentmiklósi központban sportoló gyermekek létszáma.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

A Madárfészek Akadémia Budapestről érkezett bokszolóival 2018 januárjában közös erőnléti felkészítő edzőtábort szerveztünk. Az edzőteremben tartott kemény tréningek mind a székelyföldi ökölvívó fiatalok, mind a magyarországi bokszolók számára hasznosak voltak, sportbarátságok szövődnek. A vendégeknek igyekeztünk olyan kihívásokat is teremteni, amelyek várhatóan felejthetetlenek lesznek. Ilyen volt a Délhegy-túra, amely az élmény mellett eddig nem tapasztalt erőpróba is volt. Több, mint tíz kilométeres hegymenet friss, süppedő hóban.

FrameFrame
Eagle Icon

Több, mint ötven személy részvételével zajlott le 2018 január 15-én a Gyergyószentmiklósi Sportiskola termében az a nyilvános edzés, ahol Erdei Zsolt és a Madárfészek Akadémia szakemberei Ács József, Kovács László, Kiss András, Gregárik Krisztián, illetve a gyergyószentmiklósi Huszár Árpád és Réti Zsolt 7 és 13 év közti fiatalok kedvét igyekeztek felkelteni az ökölvívás iránt.

Jelen voltak a Böjte Csaba testvér hálózatához tartozó Szent Anna otthonban élő gyermekek is, akik láthatóan nagy kedvvel vetették bele magukat az új feladatokba.

Az eseményt megtisztelte maga Böjte atya is. Együttműködésről állapodtunk meg, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekek bevonásáról az akadémiánk tevékenységébe:

FrameFrame
Eagle Icon

A Csíkszeredában, 2017 decemberében megrendezett December Kupán történt az Erdélyi Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia sportolóinak első hazai bemutatkozása. Első helyezett lett Ferencz Eszter (48 kg), Török Eszter (56 kg), Farkas József (42 kg), Czink György (51 kg), Berszán Szilárd (54 kg), Kolumbán Róbert (57 kg), Huszár Dávid (69 kg), Benedek Szilveszter (101 kg).

FrameFrame
Eagle Icon

Győzött a 2017-es női ökölvívó magyar bajnokság döntőjében, és ezzel történelmet írt a 17 éves gyergyószentmiklósi Ferencz Eszter. Ő szerezte meg az Erdélyi Madarfészek–Godako Akadémia első bajnoki aranyát.

FrameFrame
Eagle Icon

Testnevelésórákon népszerűsítik a bokszolást az Erdélyi Madarfészek–Godako Ökölvívó Akadémia szakemberei. Gyergyóditróban tartották meg 2017 februárjában az első "ökölvívó-tornaórát", majd a gyergyószentmiklósi Vaskertes iskolában volt bokszbemutató. A gyermekek nagyon lelkesen dolgoztak a tréningeken, különleges élmény volt számukra az edzés. A remények szerint nemcsak egyedi esemény marad, hanem többek számára az első lépés az ökölvívás világában, a bajnokká válás felé.

FrameFrame
Eagle Icon

Mintegy harminc fiatal kóstolt bele 2017 januárjában Erdei Zsolt világbajnok irányításával a boksz világába Gyegyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában is. Habár bemutató jellegű volt a nyilvános edzés, korántsem volt könnyed szórakozás. Jó volt a hangulat, de Madár rendesen megizzasztotta az érdeklődőket és a magyarországi utánpótlás-válogatottakat egyaránt. A boksz-körút egyben a Magyar Ökölvívó Szövetség és a Madárfészek Akadémia székelyföldi együttműködés-indító körútjának egyik fontos állomása volt.

FrameFrame
Eagle Icon

Több évnyi gyakorlás után 2016-ban jött el az idő, hogy első sportolónk, Huszár Dávid mérkőzésen is kötelek közé lépjen. A Magyar Junior Ökölvívó Bajnokságon mutatkozott be. Ez az esemény egy nagyon fontos alkalomnak bizonyult. Itt történt meg a kapcsolatfelvétel a gyergyószentmiklósi GODAKO Sportklub és a Madárfészek Akadémia vezetői között, aminek eredménye lett az Erdélyi Erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia megalapítása.

Frame
Eagle Icon

Támogatók

Enger logóSzékely Falat logóPlasmatherm logó
Securitech logó
Bauer Hochei logó
Fezosza logóSzékely Budo-Sport logó
Transport Csata Levente logó
Láng Sport logóaqua instal logóMuskátli logó
Mulligan logóAnda Panzió logóDitrói Pékség logó
Industry Transilvan logóBGA logóGlover Constructs logó
Mulligan logóSilstyle logóFontenaturis logó
BertisSmart SafetyEQ Oils
Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA logó

Partnerek

Magyar Ökölvívó Szakszövetség logó
Vissza Fel
Boxing Gloves Icon
RólunkSportközpontEseményekSportolóinkEdzésmunkaRólunk írtákAlegységekKapcsolatOldaltérkép
Készítette és üzemelteti aColorWeb logo