HUROEN
RólunkSportközpontEseményekSportolóink
Gyergyó Open ► YouTube Fotók
Logó
EdzésmunkaRólunk írtákAlegységekKapcsolat

További események

Tíz versenyzővel nevezett az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub  

Tíz versenyzővel nevezett az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub a marosvásárhelyi Március Kupára, amelyről a fiatal gyergyóiak mindegyike éremmel tért haza. Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub - Gyergyószentmiklós

Frame
Eagle Icon

Csiki Róbert kiemelkedő teljesítménnyel győzött  

Amint már írtunk róla, Csiki Róbert kiemelkedő teljesítménnyel, nagyszerű bokszolással győzött a marosvásárhelyi Márciuska Kupán. Úgy gondoljuk, érdemes ezt látni.

Frame

 

 

 

Eagle Icon

8 arany és 2 ezüst a Március Kupán!  

Nagyszerű eredményeket értünk el a Marosvásárhelyen megrendezett Március Kupán!

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub 10 sportolóval indult a rangos viadalon, nyolcan győztek, ketten pedig nagyon tisztességes helytállással lettek ezüstérmesek.

Érdemes kiemelni Csiki Róbert teljesítményét, aki nagyon szép bokszolást nyújtva már a második menetben arra késztette ellenfele edzőjét, hogy bedobja a törülközőt.

Ugyancsak kiemelkedőt nyújtott Majláth András, valamint Daróti Vanessza is.

Elismerés illeti a többi aranyérmesünket is: arannyal a nyakukban zárta a mérkőzését Milotai Dávid, Sinka Botond, Búzás Róbert, Vajda István és Benedek Péter Pál is.

Ezüstérmeseink is dicséretet érdemelnek!

Páll Szilveszter ugyan megosztott pontozással alulmaradt, de nagyon szépen végigbokszolta a mérkőzést, nagyon kevés döntött az ellenfele javára. Szilágyi Arnold pedig élete első meccsén a bajnoki címvédővel találkozott, és nemcsak, hogy tisztességgel helytállt, de alaposan meg is szorongatta a riválist.

A Március Kupán, ahol Kolozsvár, Torda, Csíkszereda, Marosvásárhely, Nagyszeben legjobbjaival néztünk szembe Huszár Árpád, Huszár Dávid és Máthé István edzők segítették az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub bokszolóit.

Legnagyobb szurkolónk is büszke lehetett a látottakra, Böjte Csaba testvér is végigszurkolta a mérkőzéseinket.

FrameFrame
Eagle Icon

Tudósítás az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub legújabb eredményeiről a Gyergyó TV-ben

Három éremmel, két ezüsttel és egy bronzzal tértek haza az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub lányai a Nagyszebenben megrendezett Románia Kupáról. Az elmúlt héten lebonyolított megmérettetések során, az érmek mellett, sajnos, számos negatív tapasztalattal is gazdagodott a klub.

Frame

 

 

 

Eagle Icon

Ezek az ezüstérmek nem csillognak szépen  

Nem bokszoltak a lányaink a döntőben a női ökölvívók Nagyszebenben zajló Románia Kupáján, így maradtak ezüstérmek. Más esetekben az ezüstre is büszkék lennénk, hiszen ha jobb ellenféltől tisztes küzdelemben alulmarad valaki a döntőben, akkor ezt el kell fogadni.

Most sajnos nem így volt.

Huszár Árpád edző, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub foglalja össze a történteket:

„Ferencz Beáta döntője jött hamarabb, és alig hogy megkezdődött a bíró azonnal megintette minden ok nélkül. Beáta folytatta volna a bokszolást, de nem tehette, mert a bíró azonnal leléptette. Ismétlem, minden ok nélkül. Nem volt az egész 15 másodperc. Hiába tiltakoztam, még magyarázatot sem kaptunk a döntésre. Beáta egyértelműen esélyes volt, hiszen ellenfele Daroti Vanesszával bokszolt a 8 között, és láttuk, milyen szintű bokszoló.

Rögtön ezt követte Zaiti Tímea meccse. Ahogy a kezdő gong megszólalt azonnal bedobtam a törülközőt. Tudtam, hogy normális körülmények közt Tímea simán esélyes lett volna, kiemelkedett mezőnyből, mindkét korábbi meccsét idő előtt befejezte. De úgy gondolom, ha ez a verseny erről szól, ha eleve nem is engedik a láthatóan esélyesebb, jobb sportolót bokszolni, akkor nekünk nem szabad ehhez asszisztálnunk.

Két nappal korábban addig hagyták folyni Beáta meccsét, amíg ellenfele összeesett, miközben már régóta meg kellett volna állítani amérkőzést, a lány e gészsége érdekében, annyi ütést bevitt neki a sportolónk. Most pedig minden ok nélkül leléptetik. Nem tudom az okát ezeknek az egymással ellentétes, és egyaránt érthetetlen döntéseknek de ilyen eseteknek nem volna szabad megtörténniük.

Mi tisztességesen szeretnénk küzdeni, versenyeket nyerni, mert rendesen felkészültünk, jobbak vagyunk és megérdemeljük.

Attól tartok, hogy ezután, ahol csak megjelenünk mindenhol ezzel kell találkozzunk. Hirtelen megjelentünk a semmiből és látják, hogy mindenkire veszélyt jelentünk, mert szabályos,, tisztes keretek között bárkivel szemben győzelmi esélye van a sportolóknak.

Átvettük az ezüstérmeket, amelyeket más elsőéves ifisták irigyelnének de nem örülünk nekik. Szomorú tapasztalat, de nem tántorít el.

Dolgozunk tovább.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Tisztességgel helytálltak versenyzőink az ifjúságiak ökölvívó Románia Kupáján, a legfiatalabbak voltak a mezőnyben, és így is bizonyítani tudtak  

Popa Ioan Jancsi bronzéremmel zárt azaz nem sikerült megismételnie azt amit a bajnokságban elért, nem sikerült továbbjutnia az elődöntőből. Kemény munkával ez ismét jó irányba fog változni a későbbiekben.

Egy bronzérem tehát az eredményünk a kupatornán, és egy 5. hely, amit Csiki Róbert ért el. Végignézve két mérkőzésének videófelvételét továbbra is meggyőződésünk, hogy több volt ebben a teljesítményben, mint amit a bírók döntése hozott.

Nagyon érett, kiváló bokszolást láthattunk tőle, csakis gratulálni tudunk.

Dolgozunk tovább, és hamarosan jön is az újabb kihívás, a lányok Románia Kupája.

FrameFrame
Eagle Icon

Ilyen egy fölényes győzelem!  

Csiki Róbert az ifjúsági Ökölvívó Románia Kupa első napján a Bukaresti Steaua színeiben indult Mihai Teodorescu ellen bokszolt és amint ez a videó is igazolja, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub versenyzője fölényes győzelemmel jutott tovább.

Ma egy craiova-i ellenfél vár rá. Nagyon szurkolunk, hajrá Robi!

Popa Ioan Jancsi újra mérkőzés nélkül léphet tovább a legjobb 4 közé mivel az országos bajnokságban szerzett ezüstérmének köszönhetően kiemeltnek számít.

Frame
Eagle Icon

Erdélyi alegységeink edzőtábora zajlik  

Erdélyi alegységeink edzőtábora zajlik ezekban a napokban Gyergyószentmiklóson.

Déva, Petrozsény, Nagyszalonta és Kézdivásárhely edzői dolgoznak közösen a gyergyószentmiklósiakkal Huszár Árpád irányítása mellett. mindegyiküket 4-4 sportoló is elkísérte, köztük olyanok is, akik most a legelső mozdulatokat teszik az ökölvívásban, illetve tapasztaltabbak is.

Már az első napon látszott a fejlődés, valóban hasznos és eredményes a közös munka.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Remek évet zárunk  

6 országos bajnoki érem a romániai versenyrendszerben és egy dobogós helyezés Magyarországon. Ez az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub versenyzőinek mérlege a 2020-as évben.

Ez minden sportágat figyelembe véve a legjobb gyergyószéki teljesítmény, de egész Székelyföld tekintetében is kiemelkedő. Szerénytelenség nélkül mondhatjuk el, az eredményeink bizonyítják, jó munkát végzünk.

9 sportolóval szerepeltünk a versenyeken (23 ökölvívónk áll készen a megmérettetésekre, de a járványhelyzet miatt számos betervezett viadal elmaradt). Íme a teljes eredménylistánk:

   Romániai Serdülő Ökölvívó Bajnokság: Három ezüstérem: Benedek Péter (40 kg), Páll Szilveszter (50 kg) Majláth András (68 kg).
   Romániai Női Országos Ökölvívó Bajnokság: Egy ezüstérem: Zaiti Tímea (junior, 60 kg.), egy bronzérem: Ferencz Beáta (junior 57 kg), egy 5. helyezés: Daróczi Vanessza (junior 48 kg).
   Junior és Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság: Egy bronzérem: Csiki Róbert (junior, 57 kg).
   Romániai Junior Ökölvívó Bajnokság: Egy ezüstérem: Popa Ion Jancsi (50 kg), két 5. hely: Tóth Szabolcs (48 kg), Csiki Róbert (60 kg).
FrameFrameFrameFrame

Mindebben rengeteg munka van, a sportolók öntudatos és lelkiismeretes hozzáállását nagy elismerés illeti, és szintén elismerés jár az elvégzett munkáért Huszár Árpád vezetőedzőnek, Réti Zsolt és Huszár Dávid edzőknek.

És nem feledkezhetünk meg arról a személyről, aki tevékenységünkhöz munkánkhoz a lelki támogatást biztosítja, bátorít felnőttet és gyermeket, ösztönöz abban, hogy nap mint nap el tudjuk végezni azt a munkát, ami a célhoz, az érmekhez vezet. Ő Böjte Csaba atya.

Köszönet jár továbbá a sportolók szüleinek, a nevelőknek, különösen Csergő Hajnalnak, Csergő Józsefnek, László Pálnak és László Orsolyának, köszönet jár a tanároknak, akik engedték és bátorították a fiatalokat az edzéseken, versenyeken való részvételre, segítettek számukra, hogy tanulás se szenvedjen csorbát. Köszönetünket fejezzük ki még Lakatos Mihály és Farkas Zoltán iskolaigazgatóknak, akik segítő hozzáállása szintén fontos volt ahhoz, hogy sportolóink rendszeresen itt lehessenek az edzéseken, és az iskolától távol maradhassanak a versenyek idején.


Támogatók nélkül pedig nagyon nehéz lett volna elérnünk mindazt, amit megvalósítottunk:
   Kiemelt támogatóink: Darvas Csaba, Vad Lukács, Benedek Róbert Páll Attila (Bauer), Albert Szilárd, Balázs Zoltán.
   Támogatóink, segítőink: Deák Tibor, Csata Levente, Ferencz József, Székely Csaba, Láng Tamás, Lőrincz Mircea András, Benedek Lajos, Sándor Levente és Gergely Imre.
   Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik erejük, lehetőségeik szerint segítettek, hozzájárultak az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub 2020-as évi tevékenységéhez. Sikereink közösek.

Hosszú út áll még előttünk, de úgy gondoljuk, ebben az évben is megtettünk mindent ahhoz, hogy az úton előre haladjunk.

Hasonlóan sikeres, vagy sikeresebb 2021-et várunk.

Isten adjon erőt ehhez mindannyiunknak.

Eagle Icon

Itt a következő nagy kihívás  

Csiki Róbert a a magyarországi az ifjúsági és junior országos bajnokságon lép szorítóba. A Debrecenben zajló eseményen szerdán délután lesz az első összecsapás. Szurkolunk!

Hajrá Robi!

FrameFrame
Eagle Icon

Itt a következő nagy kihívás  

Csiki Róbert a a magyarországi az ifjúsági és junior országos bajnokságon lép szorítóba. A Debrecenben zajló eseményen szerdán délután lesz az első összecsapás. Szurkolunk!

Hajrá Robi!

FrameFrame
Eagle Icon

Popa Ionica Jancsi döntő mérkőzése  

Ilyen volt Popa Ionica Jancsi döntő mérkőzése élete első országos bajnokságán.

Mi Jancsit tartjuk bajnoknak, még ha a bírók másképp is döntöttek.

Frame
Eagle Icon

Pillanatképek egy nyílt edzésről  

A sparing edzőmeccsek mindig izgalmasak és látványosak, akár kisgyerekek, akár nagyobbak csapnak össze. És szép benne, hogy a meccsvégi gong után mindig ölelés következik, a barátság fontosabb, mint a három menetnyi boksz.

Az edzőmeccseinken látottakat értékelte dr. Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Böjte Csaba atya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője pedig büszkén figyelte az általa felkarolt gyerekeket, akiken egyértelműen látszik a fejlődés. Persze nem csak rajtuk, hanem minden sportolónknál.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

A Gyergyó TV tudósítása az alapkőletételről  

A mai napon Popa Ion Jancsi megszerzi az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub első romániai bajnoki érmét.

Huszár Árpád edző és Jancsi keményen dolgoznak azon, hogy aranyszínű legyen az érem. A döntő előtti napon készült a videó.

Frame
Eagle Icon

Popa Jancsi az aranyért bokszol!  

Döntőbe jutott az 50 kilogrammos súlycsoportban Popa Ion Jancsi a Zsilvásárhelyen zajló U16-os romániai országos ökölvívó bajnokságon.

Már biztos, hogy a gyergyószentmiklósi ökölvívás eddigi történetének legfényesebb romániai bajnoki érme a nyakába kerül.

Az ezüst már zsebben, de hiszünk benne, hogy arany lesz belőle!

Hajrá Jancsi, nagyon szurkolunk!

FrameFrame
Eagle Icon

Zsilvásárhelyen, az országos bajnokságon bokszolunk  

Alaposan átírta a terveinket a koronavírus járvány, ahogy a versenynaptárat is. Azonban végre eljött az idő, hogy rangos versenyen szerepeljünk.

Zsilvásárhelyen (Tg. Jiu) ma kezdődik a 15-16 éves korosztály romániai országos ökölvívó bajnoksága.

Itt három sportolónk lép szorítóba: Tóth Szabolcs az 48 kg., Popa Ion Jancsi 50 kg., Csiki Róbert a 60 kilogrammos mezőnyben versenyez.

Tervünk az volt, hogy a magyarországi bajnokságon indulunk de ezt a határok átlépésének nehézsége akadályozza, így a romániai színtéren fogunk bizonyítani.

Nagyon köszönjük a lehetőséget a csíkszeredai egyesületnek, és ennek vezetőjének Tódor Lórándnak, hogy segítséget nyújt a benevezéssel kapcsolatos ügyintézés megoldásában, és így itt lehetünk a versenyen.

Hajrá Szabolcs, Jancsi és Robi!

FrameFrame
Eagle Icon

Pillanatképek egy nyílt edzésről  

A sparing edzőmeccsek mindig izgalmasak és látványosak, akár kisgyerekek, akár nagyobbak csapnak össze. És szép benne, hogy a meccsvégi gong után mindig ölelés következik, a barátság fontosabb, mint a három menetnyi boksz.

Az edzőmeccseinken látottakat értékelte dr. Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Böjte Csaba atya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője pedig büszkén figyelte az általa felkarolt gyerekeket, akiken egyértelműen látszik a fejlődés. Persze nem csak rajtuk, hanem minden sportolónknál.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Erő, állóképesség, gyorsaság!  

A szeptemberi nyár kiváló lehetőségeket kínál a szabadban történő edzésekhez. Ma a futás szerepelt a programban, és elmondhatjuk, alaposan próbára tettük magunkat. Az „előírt adag” mindenkinek a maga képességeihez képest volt kimérve. A lányoknak kevesebb, a tapasztaltabb fiúknak hosszabb volt a táv. Edzőnk, Huszár Árpád pedig szokás szerint megint feszegette a határait, 49,15 kilométer teljesítése után fújta ki magát. Gratulálunk mindenkinek. Ez kemény munka volt!

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Jobb adni mint kapni!  

Jobb adni mint kapni! Böjte Csaba testvér több alkalommal beszélt erről: az ökölvívás a legkeresztényibb sport.

Szívesen gondolunk vissza a Tatárdomb Kupára, a színvonalas mérkőzésekre, hangulatra.

Az összecsapások után mindenki megérdemelten vehette át a díjakat, érrmeket, okleveleket, kupákat.

Sikeres felkészülés a megmérettetésekre: A pandémia ellenére töretlen lendülettel edzenek, készülnek az gyergyószentmiklósi székhelyű Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia sportolói. A nyár folyamán specifikus edzéseket tarthattak a Fit Point edzőközpontban. Az edzések megszervezéséhez meg kellett találni azokat a megoldásokat, amelyekkel legalább ki lehetett küszöbölni a tiltásokat. Számos idénre tervezett versenyünk elmaradt, de augusztus 29-én sikerült megszerveznünk a 2. Tatárdomb Kupa nemzetközi ökölvívó versenyt, amit végül a szárhegyi Kájoni János otthon háziversenyeként sikerült megvalósítani Ehhez támogatást nyújtott a Hargita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség is. A párosítások nem lehettek ideálisak, hiszen ha korban egyformák is a gyerekek, de súlycsoportjuk különböző lett volna, de ennek ellenére mindenki kitett magáért, akár hátrányosabb helyzetből indulva is. A 14 mérkőzés után okleveleket, kupákat és érmeket vehettek ár a résztvevők.

Ezúton is köszönjük az együttműködést mindazoknak, akik mindennapi tevékenységünket segítik, illetve a Tatárdomb Kupa sikeréhez hozzájárultak:

Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Hargita Megye Tanácsa, Gyergyószentmiklós Önkormányzata, Communitas Alapítvány, Romániai magyar demokrata Szövetség, Gyergyószárhegy Önkormányzata, Hurom Buda, Mulligan Pub, Bauerhochei, Csata Trans, Plasmatherm, Enger, Lángsport, Székelyfalat, Fezosza, Sámánsport, Albert-Bau, Aqua Instal.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Csíkszentsimoni gyerekekkel bokszoltunk  

Újabb székelyföldi helyszínen igyekszünk meghonosítani az ökölvívást, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszentsimoni otthonában tartottunk bemutató jellegű foglalkozásokat.

Ahogy mindenhol, itt is csillogó szemű, ügyes gyerekekkel találkoztunk, akik lelkesen, őszinte kíváncsisággal próbálgatták a bokszkesztyűket, és végezték a Huszár Árpád által irányított feladatokat. Az edzőt 8, a gyergyószentmiklósi központban fejlődő sportolónk segítette a munkában.

Köszönjük András Béla Zsoltnak, az otthon vezetőjének a lehetőséget, bízunk benne, hogy számos ott nevelt gyerek lesz a segítségünkkel sikeres sportoló.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

A gondolkodás, az elme fejlesztése  

A gondolkodás, az elme fejlesztése, a magyar történelem, őseinktől örökölt értékek megismerése is fontos része volt a dévai edzőtáborunknak. Sakkoztunk, honfoglaló hagyományőrzők fegyvereit vehettük kézbe.

Mindez színesítette, gazdagította az együtt töltött időt, de persze minden nap keményen edzettünk, újabb lépéseket tettünk előre az ökölvívás terén. Színvonalas edzőmérkőzéseken szerezhettünk új tapasztalatokat:

Mindezért nagy köszönet jár Barátosi József és Sándor Levente sakk oktatóknak, Ladányi Árpádnak és a hagyományőrző csoportnak és természetesen mindenekelőtt Böjte Csaba testvérnek, aki nélkül edzőtáborunk megszervezése lehetetlen lett volna, mint ahogy az is, hogy ennek a sok erdélyi gyermeknek és fiatalnak lehetősége legyen sportolni.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Emlékképek a Vuk táborból  

Egy kis mozgás akkor is örömöt okoz, ha valaki nem tervezi azt, hogy sportkarrierbe kezd.

Egy edző, vagy testnevelőtanár számára az kell legyen a legfontosabb cél, hogy minél több gyerekkel megkedveltesse a sportolást.

Úgy érezzük, a Vuk tábor résztvevői számára is öröm volt, belekóstolni a mi sportágunkba.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

A Gyergyó TV tudósítása az alapkőletételről  

1600 négyzetméter alapterületű, 800 férőhelyes ökölvívó sportközpont létesül Gyergyószentmiklóson. A munkálatok a mai naptól elkezdődtek, az alapkőletételének ünnepségét szombaton tartották.

Frame
Eagle Icon

A Fény TV tudósítása az alapkőletételről  

Még egy év se kell ahhoz, hogy Gyergyószentmiklós Szárhegy felőli kijáratánál megépüljön az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség és a magyar kormány támogatásával megvalósuló létesítmény a műjégpálya megépítése óta, azaz több mint negyven éve Gyergyószék legnagyobb mértékű sportberuházása lesz. Az alapkő letételére ünnepélyes keretek között szombaton került sor, a kivitelezésre 8 munkahónap a határidő.

Frame
Eagle Icon

Alapkőletétel: nagy esemény a jelenben, ami egy szép jövőt tesz lehetővé!  

Az Erdélyi GODAKO Ökölvívó Sportközpont alapkőletétele mindannyiunk számra életre szóló emlék lesz, hiszen olyan pillanatnak lehettünk tanúi, amely mostantól számos erdélyi gyermek és fiatal, számos nemzedék számára nyitja meg a felemelkedés útját.

Ezt érezzük mi, felnőttek, akik néha magunk is ott tartottunk, hogy elveszítjük a reményt, hogy az álom valósággá lesz. De dolgoztunk tovább, megállíthatatlanul. Az edzőteremben az ütések kivitelezését javítva; a tárgyalóasztaloknál a kiterített tervek felett magyarázva, hogy miért is ennyire fontos ez a székelyföldi fejlesztés; imádkozva a templomban, Isten segítségét kérve elképzeléseinkhez.

Dolgoztak, tapasztalatot gyűjtöttek közben a fiatal edzők, nevelők is, akik idővel át kell majd vegyék tőlünk azt a munkát, ami által a tehetséges, de kezelhetetlen kisgyerekből felkészült, bajnok, és tisztességes, az életben sikeres ember lesz.

És végezték a mindennapos megerőltető, fárasztó, néha unalmas feladatokat a gyerekek, szófogadóan, egyre tudatosabban, ők, akikre pár év múlva mindenki büszke lehet, amikor a fényes érmek kerülnek a nyakukba.

Sok még a feladatunk mindannyiunknak, de készen állunk, hogy elvégezzük!

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Eljött az a pillanat, amit már nagyon vártunk  

Szombaton, 2020 augusztus 1-jén megtörtént az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont alapkőletétele.

Ezt Böjte Csaba testvér, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője, Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Soós Zoltán konzul, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának munkatársa, Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere, Portik Hegyi Kelemen főesperes és Tánczos Barna szenátor helyezték a kijelölt helyre.

További köveket helyeztek el itt a sportolóink, tehetséges ökölvívók és oktatók, azaz Huszár Árpád, Nitu Sándor, Réti Zsolt, Huszár Dávid, Csíki Róbert, Benedek Péter, Vajda István, László Zétény Pál, Ferencz Tamás, Sándor Balázs, Popa Jancsi, Páll Szilveszter, Ferencz Beáta, Gasz Aliz, Majlát András, Fazakas Kata, Baile Ali, Szilágyi Arnold, Milotai Dávid, Kovácsi Angelo és mások.

Az alapkövet jelképező tábla később az épületben kiemelt helyen kerül elhelyezésre.

Hálát adunk az Istennek ezért a nagy lépésért, és köszönetet mondunk mindenkinek, aki segített idáig eljutni.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrame
Eagle Icon

Edzőtáborunkban napi több edzés szerepelt a programban  

A tapasztaltabbak tovább fejlesztették a képességeiket, az újoncaink most ismerkedhettek meg az ökölvívás ábécéjének legelejével, most tanulhatták meg, miként kell egyes ütéseket kivitelezni, Ehhez persze hozzáértő szakmai irányítás kellett. Ebben vállaltak nagyon fontos szerepet Fekete András, Réti Zsolt, Nitu Sándor, és Huszár Dávid.

A munka összehangolása irányítása Huszár Árpád kezében összpontosult, aki ezúton is köszönetét fejezi ki segítőinek az elvégzett munkáért, lelkes hozzáállásért.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

Emlékképek az edzőtáborból  

A kora reggeli ébresztőtől kezdve egész napra hasznos és testet-lelket erősítő, gazdagító programokon vehettek részt a gyermekek, fiatalok.

Természetesen az ökölvíváson volt a hangsúly, mindenki megtanulhatta az alapvető mozgásokat, ütéseket, a haladók pedig tovább fejlődhettek az edzések, edzőmérkőzések során.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Edzés, munka, kikapcsolódás, barátságok születése  

Ilyen volt az edzőtáborunk: a szép, és közben gyakran igencsak embert próbáló, lélekben felöltő edzőtáborunkból adunk közre néhány felvételt.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

A sikerrel teljesített alapozás után eljött végre az idő a kesztyűs edzések elkezdésére is.

Csiki Róbert is nagyon várta már ezt a pillanatot, hogy Huszár Árpád edzővel ismét gyakorolhassa az ütéseket. Reméljük, hamarosan már versenyeken is kesztyűt húzhatunk!

Frame
Eagle Icon

Edzésprogram az otthon töltött napokra  

A Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia is felfüggesztette az edzéseket, és mindenki otthon várja, hogy újra találkozhassunk.

Azonban fontos tudni mindenkinek, hogy a kényszerű otthonlét nem azt jelenti, hogy megáll a sportolás, a tanulás. Mindenki fejlődése fontos ilyen körülmények között is.

Éppen ezért, kérünk mindenkit, minden nap végezzen el egy edzést. A mellékelt programmal segítünk ebben.

A javasolt edzésprogram a kiemelt versenyző gyerekeknek másfél óra, másoknak 1 óra. Csatlakozhatnak hozzá családtagok, testvérek, szülők, nevelők is, hiszen az otthon töltött idő alatt különösen fontos, hogy mozogjunk, megfelelő fizikai állapotban tartsuk magunkat.

Javasoljuk, hogy az edzést délután 4 órakor kezdjétek, azért, hogy a délelőtti távoktatást a legnagyobb odafigyeléssel tudjátok követni. Ebéd után ismételjétek a tananyagot és aztán jöhet az edzés.Az edzésprogram a kiemelt versenyzőknek szól, de csökkentett ismétlésszámmal bárki csatlakozhat hozzá. Íme:


Bemelegítés, tízperces átmozgatás:

 • Fej-, nyak- körzés és mozgatás.
 • Vállkörzés több formában, lazán.
 • Könyök, csukló, törzs, térd, boka bemelegítése.

Ráhangolódás:

 • Kis pörgetések, lengyel boksz.
 • Ahol a hely adott ott 3 perc szökőkötél.

Első gyakorlat:

 • 15-20 guggolás egyenes háttal, törzs feszesen, normál tartás, lábak vállszélességben kezeket előrenyújtjuk, megtartjuk.

Második gyakorlat:

 • 15-20 fekvőtámasz, kezek vállszélességben, törzs feszesen, lefele lassan, kinyomás gyorsan

Harmadik gyakorlat:

 • Ha van lehetőség ajtótokon, vagy két szekrény között rudat elhelyezni. 10 húzózkodás, normál fogással.

Negyedik gyakorlat:

 • Helyben ugrálás, kézlendítés fej mögött, lábak széles terpeszbe és vissza 30 ismétlés

Ötödik gyakorlat:

 • Földön hátrafekvés, biciklihajtás 150 db., keresztütések, jobb és balegyenesek, amelyek a térdet keresztezik

Hatodik gyakorlat:

 • Hasra fordul, könyöktartás. Törzs feszes, a hát egyenes. Versenyzőknek 2 perc, nem versenyzőknek pedig ki amennyire bírja, ki hogy érzi magát.

Hetedik gyakorlat:

 • Ugrókötél, 300 ugrás
FrameFrameFrameFrame
Frame

Ez eddig egy kör. Itt egy perc pihenő következik, majd a teljes gyakorlatsor megismétlése négyszer. Mindez egy óra alatt teljesíthető.

Nyújtás 10 perc válltól lefele, az edzéseken megszokott módon.

Javaslom, hogy az edzéseket mindig egy sportoló vezesse, de naponta cserélődjenek az edzésvezetők. Másoknak szülők segítsenek az edzés vezetésével. Figyeljünk egymásra!

Az edzések az otthon töltött idő alatt biztosítják mindenkinek az egészséges testmozgást, a sportolóknak pedig a felkészülést jelentik a megszokott edzésekhez való visszatérésre.

A Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia is várja, hogy túl legyünk ezen a nehéz időszakon és közösen készülhessünk a versenyekre, közösen pihenhessük ki a fáradalmakat, ahogy ezeken a múlt években készült képeken is látható.

Mindenkit kérünk, figyelmeztetünk, a koronavírus járvány veszélye miatt kialakult helyzetre való tekintettel tartsa be a hatóságok által előírt szabályokat, és előírásokat. Ne veszélyeztessük se magunk, se mások egészségét!

Jó egészséget mindenkinek! Reméljük, hamar találkozhatunk!

Eagle Icon

Háromszéken folytattuk a toborzó körutat  

Háromszéken, Esztelneken és Kovásznán jártunk július 4-én, ezek voltak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonhálózata végiglátogatásának legújabb állomásai.

Ahogy a korábbi hasonló találkozások során, ezeken a helyszíneken is kiváló hangulatú bemutató edzést tartott Huszár Árpád, a Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia vezetője.

Szerették ezt a gyermekek, 45-en kapcsolódtak be a bokszoló ábécé legelső betűinek megismerésébe: segítségükre voltak ebben a gyergyószentmiklósi központnál edződő tehetségek is.

Mindkét helységben jelen voltak Huszár Árpád edző mellett a gyergyószentmiklósi központban edződő gyermekek, akik segítenek az abban, hogy jó élmény legyen a mozgás a helyi társaiknak.

Ezúttal Benedek Péter, Búzás Róbert, Csiki Róbert és Huszár Dávid voltak a “segédedzők”.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
Frame
Eagle Icon

Hét sportoló, hat érem és egy olimpiai bajnok elismerése Mezőkövesden  

Remek teljesítményt mutattak a Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia neveltjei a Magyarországon, Mezőkövesden rendezett Matyó Kupán. Egy arany, négy ezüst és egy bronz a gyergyói ökölvívók mérlege.

Négy ország sportolói találkoztak a június végén rendezett Matyó Kupán. Magyarország, Szlovákia, Ukrajna, valamint Románia bokszolói csaptak össze, összesen több, mint kétszázötvenen. Igen rangos mezőnyben kellett bemutatkozzanak a gyergyószentmiklósiak, akik ezúttal az anyaklub, a budapesti Madárfészek Akadémia színeit képviselték.

Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy olimpiai bajnok segít kesztyűt húzni. Vajda István és Benedek Péter vizsgabemutatóján ez is megtörtént a székely gyergyói székely gyerekekkel.

Gedó György, az 1972-es olimpia ökölvívó bajnoka Mezőkövesden találkozott sportolóinkkal, megnézte a versenyzői karrier egyik fontos lépését jelentő minimumvizsgát, melynek része volt a bemutató is.

A versenyen Búzás Róbert a gyermek korosztály 36 kg-os súlycsoportjában aranyérmet nyert: láthatón volt rajta, hogy mennyire dolgozik benne a győzni akarás, ami meg is hozta az eredményét.

Csiki Róbert, Vajda István, Tóth Szabolcs és Benedek Péter ezüstérmes lett, Popa Ionica Jancsi pedig bronzot szerzett. Mindannyian kitettek magukért, az ellenfelek edzői és más jelenlévő szakemberek is elismerően beszéltek róluk.

Egy sportolónk, Pál Szilveszter sajnos nem léphetett a kötelek közé, neki majd 3 hónap múlva lesz meg a sportorvosi engedélye. A minimumvizsgán ő is részt vett és sikerrel teljesí tette a kihívást társaival együtt.

FrameFrameFrameFrame
Frame
Eagle Icon

Bővül a Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia  

Déván, Petrozsényben és Szászvárosban, a Szent Ferenc Alapítvány helyi gyermekotthonaiban alakultak meg a Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia újabb alegységei. 2019 május 21-én és 22-én Huszár Árpád vezetésével toborzó edzést tartottunk az ott élő gyermekek számára és nagy lelkesedést tapasztaltunk a részükről.

A tehetséges és lelkes, tettre vágyó gyermekek számára az adott helységekben biztosítjuk a rendszeres edzéseket képzett szakemberek irányításával, innen indulnak versenyekre, majd a kiemelkedőbbek átkerülnek Gyergyószentmiklósra. Az itt létesülő akadémia-központban zajlik majd az elitképzés, a világbajnoki és olimpiai dobogók felé.

A Szent Ferenc Alapítvánnyal már a kezdetektől együttműködik a Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi központja. A gyergyószárhegyi otthonban élő gyermekek közül többen sportolnak nálunk. Nevelőik tapasztalata: kezelhetetlen, a tanulással nem törődő vadócokból példás viselkedésű és igyekvő gyermekek lettek azok, akik rendszeresen részt vesznek az ökölvívó tevékenységben. Ennek a felismerése késztette Böjte Csaba testvért arra, hogy szorosabbra vonja a közös munkát az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémiával.

A sport áldásos hatása révén becsületes, talpraesett magyar felnőtteket nevelünk, és ez legalább olyan fontos mint az olimpiai arany.


Gyarapodó sportolói létszám

Az edzéseken résztvevőkön látszott, hogy komolyan veszik a feladatot, és igyekeznek a legjobbjukat nyújtani, bebizonyítani, hogy szeretik a sportot és szívesen csatlakoznának az ökölvívás világához.

A dévai, petrozsényi és szászvárosi fiúknak és lányoknak a gyergyószentmiklósi központban edződő gyermekeink segítettek Huszár Árpád vezetésével. Benedek Péter, Búzás Róbert, Pál Szilveszter, Tóth Szilárd Szabolcs, és Vajda István saját példájuk révén bátorították újonc sportoló társaikat.

Déván 34, Petrozsényben 33, Szászvárosban 16 gyermek iratkozott fel az ökölvívó edzésekre.

A következő időszakban sorban eljutunk a Böjte Csaba atya alapítványa által működtetett összes erdélyi otthonba.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrameFrame
FrameFrameFrame
Eagle Icon

Székely-amerikai boksz együttműködés alakul  

Cserediák programot tervez a gyergyószentmiklósi ökölvívó akadémia – és ez csak egyik eleme lenne annak a körvonalazódó együttműködésnek, amely amerikai boksz szakemberekkel, szervezetekkel alakul.

Az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia sportolója Huszár Dávid egy cserediák program révén az Egyesült Államokban nyert el ösztöndíjat, és fél éve Salt Lake City-ben tanul. A sportolás azonban ott sem szorul háttérbe, ennek köszönhetően immár a Fullmer Brother Boxing Gym Klub regisztrált ökölvívójaként az USA Boxing szövetség versenyein szerepelhet. Ez számára nagy lehetőség, és egyben egy első, fontos lépés, hogy egy kapcsolat kezdet a gyergyószentmiklósi ökölvívás és az amerikai boksz világa között.


Világbajnok bokszolót várnak Gyergyóba

Huszár Árpád, az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia vezetője kéthetes amerikai útról tért haza. Itt nem csak a fiát, Dávidot látogatta meg, hanem kapcsolatokat keresett, tapasztalatokat szerzett az ottani ökölvívó sportban. New York, Salt Lake City és Washington edzőtermeibe is ellátogatott, követte az ott zajló munkát és maga is tartott edzéseket.

Ennek során találkozott Yuri Foreman-nal, aki 2009-ben szuper váltósúlyban világbajnoki címet szerzett, és bár azóta visszavonult, most újra címmérkőzésre készül.

A találkozón megegyeztek arról, hogy Foreman ellátogat Gyergyószentmiklósra, és egy erre az alkalomra időzített edzőtáborban fog átadni tudásából, tapasztalatából a székely sportolóknak.


Cserediák program körvonalazódik

Ennél is tovább mutat az az elképzelés, ami Washingtonban fogalmazódott meg. Egy ott élő mecénás kör hozzájárulásával sport-cserediák program alakul. Az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia kiemelkedőbb sportolói lehetőséget kapnak az Egyesült Államokban tovább fejlődni.

"Az alapvető célunk továbbra is változatlan: olyan sportolókat nevelni, akik Magyarország színeiben olimpiai érmekért küzdhetnek. Ugyanakkor azonban az is tény, hogy a sportág igazi csúcsa az az amerikai boksz világa. Magunk is meggyőződhettünk arról, mit is jelent egy olyan gála, ahol nem is az élvonal szerepel, de mégis 12 ezer ember tombol. Az elképzelés az, hogy az amatőr bokszban elérhető sikerek után ezt a lehetőséget is megteremtsük az általunk nevelt sportolóknak" - fogalmaz Huszár Árpád.

FrameFrameFrameFrame
Frame
Eagle Icon

Vendégünk volt a budapesti Madárfészek Ökölvívó Akadémia  

Lassan hagyománnyá válik, hogy Gyergyószentmiklóson edzőtáboroznak a budapesti Madárfészek Ökölvívó Akadémia kiemelt sportolói. A csapatot és edzőiket Huszár Árpád, az Erdélyi Madárfészek – Godako Ökölvívó Akadémia látta vendégül.

A budapestiek erőnléti felkészülés részeként több edzést tartottak együtt a gyergyószentmiklósi bokszolókkal, mind teremben, mind a szabadban. A részvevők aligha fogják elfelejteni ezeket a januári napokat.

Amellett, hogy havas terepen kellett futniuk hosszú kilométereket, fel Kovácspéterbe, részük volt hegyi túrákban is, a Délhegy vagy a Várköve csúcsára, amikor 22 kilométert kellett hegynek felfele megtenni, nyomot taposva, néhol derékig érő hóban.

Bővebben itt: https://szekelyhon.ro/sport/gyergyon-at-vezethet-az-ut-az-olimpiara

FrameFrame
Eagle Icon

Megszerveztük az első Székely Régió Kupát  

December 19-én, a gyergyószentmiklósi Fit Point edzőközpontban, edzőtermünkben rendeztük meg első versenyünket. A Székely Régió Kupa hagyományteremtő szándékkal jött most létre, az a célunk, hogy 2019-ben már nyilvános ökölvívó gálává alakuljon, és évek múltán Erdély egyik legszínvonalasabb és rangosabb boksz versenye legyen. Az első Székely Régió Kupán az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi központjának meghívására Csíkszereda két boksz-klubja vett még részt.

Az itt résztvevő gyergyói bokszolók, azaz Kolumbán Róbert, Csiki Róbert, Csibi Eduárd, Tóth Szilárd Szabolcs, Pál Szilveszter, Búzás Róbert, Popa Ionica, Vajda István, Garai Endre, Benedek Péter, Illyés Alpár és Tóth Anna egyaránt kitettek magukért, járt a taps, az emlékérem és az elismerő oklevél mindegyiküknek.

FrameFrameFrameFrame
FrameFrame
Eagle Icon

Remek szereplés Nagyszalontán  

December 15-16-án Nagyszalontán rendezték meg a Teodor Silaghi emlékversenyt, ahol az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi központjának fiatal bokszolói is részt vettek. Hét sportolónk számára ez volt az első nyilvános megmérettetés, amióta 2018 februárjában elkezdtük a közös munkát, azaz amióta sportolnak.

Ők Kolumbán Róbert, Csiki Róbert, Tóth Szilárd Szabolcs, Popa Ionică Jancsi, Páll Szilveszter, Búzás Róbert és Vajda István. Mindannyian remekül teljesítettek, elégedettek vagyunk, és büszkék vagyunk rájuk.

Csíki Róbert, Kolumbán Róbert és Búzás Róbert megnyerte versenyét, mindegyikük egyértelmű fölénnyel. Tóth Szilárd és Popa Ionica összecsapásán döntetlent hirdettek a versenybírók.

Kolumbán Róbert döntőbe jutott, de a kemény csata végén az ellenfél kezét emelték magasba, akárcsak Vajda István mérkőzése után. Nemcsak a gyergyói edzők (Huszár Árpád és Réti Zsolt), hanem a semleges szakemberek véleménye is az volt, hogy akár fordított döntés is születhetett volna. Külön ki kell emelni, hogy ökölvívóink első mérkőzésünkön 15-20 meccs tapasztalatával érkező ellenfeleket győztek le, illetve vívtak velük egyenlő félként.

Egyedüli sajnálatunk az, hogy Benedek Péter, aki szintén bizonyosan kiemelkedő eredményt ért volna el, betegség miatt nem utazhatott velünk Nagyszalontára.

Frame
Eagle Icon

Működésbe lendül az akadémia-hálózat  

A Csíkszeredai Markos Fight Klub és a Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia együttműködése egyre szorosabb és szervezettebb formát ölt. A közös szakmai munka mellett tényleges anyagi támogatást is tudunk nyújtani az Akadémia alegységévé vált csíkszeredai ökölvívóknak. Bokszzsákokat, kesztyűket, és más felszereléseket adtunk át számukra, annak érdekében, hogy a munkájuk minél magasabb színvonalú, és hatékony lehessen, ne legyen akadály, a felszereltség.

FrameFrame
Eagle Icon

A Vuk is kipróbálta a bokszolást  

Felkérést kaptunk, hogy ismertessük meg az ökölvívást olyan gyerekeknek is, akik szívesen mozognak, és szeretnek sok mindent kipróbálni. A gyergyószentmiklósi Vuk Sk által szervezett élménytábor résztvevőinek tartottunk jó hangulatú sportágbemutatót. Az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia vezetője, Huszár Árpád jóvoltából és fiatal segítői, Huszár Dávid és Csiki Róbert bemutattak néhány alapütést és speciális bokszolómozgást, majd elhangzott a kérdés, hogy ki akarja kipróbálni. Válaszul minden kéz a magasba emelkedett. Ezután felkerültek a bokszkesztyűk, és szálltak is az ütések az edző által tartott eszközre, a pontozókesztyűre. Láttuk az örömöt a gyermekszemekben, máskor, más hasonló meghívásnak is szívesen eleget teszünk, hogy minél több gyermeknek, fiatalnak elmondjuk: az ölölvívás, de bármilyen sport is, jobbá teszi az életet.

FrameFrame
Eagle Icon

Alapvizsgát tettek  

Eljött az idő ara is, hogy a hónapok óta zajló rendszeres edzésmunka eredményeit, és a nemrégiben zárult edzőtáborunk sportolóinkra gyakorolt hatását felmérjük. Alapvizsgát szerveztünk a gyergyószentmiklósi ökölvívók számára. Megelégedéssel tölt el, hogy a vizsgára állt minden sportolónk jelentős fejlődést mutat úgy az erőnléti, mind a technikai felkészültség tekintetében. A teljesítendő vizsgaszinteket kor és testi fejlettség szerint állítottuk össze egyénileg. Magas elvárásokat támasztottunk, éppen azért, hogy csak azok a sportolóink "ugorhassák át a lécet" akik mindig kiemelkedőt nyújtanak edzéseken is, a többieket pedig motiválja ez a tény a még keményebb munkára. Ennek következményeképpen 2 sportolónk tett sikeres alapvizsgát, név szerint Csiki Róbert és Benedek Péter Pál.

Aki bizonyít annak jár a jutalom: ezt az alapigazságot is tudatosítani szeretnénk a sportoló gyermekek körében. Ebből kiindulva az alapvizsgát sikeresen teljesítő ökölvívóink egy sportruházat- és felszerelés csomagot vehettek át. További felszereléscsomagok vannak még előkészítve, amit a nyár végén esedékes vizsgákon sikeresen szereplőknek szánunk.
Bízunk bennük, sikerülni fog!

Eagle Icon

Ötnapos edzőtábor az Anda panziónál  

Az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi központjának sportolói ötnapos edzőtáboron vettek részt. Az Anda panzió területén megtartott esemény a nyári vakáció első hetére esett, ezért nem volt akadálya annak, hogy minden olyan gyermek részt vehessen, aki ezt az elmúlt évben bizonyított munkájával, komolyságával kiérdemelte. A szentmiklósi központban fejlődő fiatal bokszolókhoz csatlakozott több csíkszeredai is, számukra is újdonság volt ez. Tovább

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Ökölvívás a Családi Sportnapokon  

Anyukák és kislányaik, férfiak és bátor legények is egyformán nagy lelkesedéssel, húztak kesztyűt próbálták ki az ökölvívást. A gyergyószentmiklósi Családi Sportnapok rendezvénysorozatából idén is kivette a részét az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia.

Edzőtermünkben láttuk vendégül az egyhetes vetélkedősorozatba benevezett családokat és baráti társaságokat, de ajtónk nyitva állt minden érdeklődő számára. Örömünkre szolgál, hogy szűknek is bizonyult a Fit Point fineszközpont emeleti edzőterme, sokan voltak kíváncsiak a sportágunkra. Sikerült elnyerni a tetszésüket, arra számítunk, lesznek a sportnapok keretén belül minket meglátogatók között többen is, akik látták, miről szól a boksz és eldöntötték, ezt a sportágat választják. Várjuk őket.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Gyergyószentmiklós-Sepsiszentgyörgy közös edzés  

Remek alkalom volt a mindennapi edzések folyamatában egy kis és hasznos változatosságra, amikor az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia gyergyószentmiklósi és sepsiszentgyörgyi sportolói közös edzésen találkoztak. Huszár Árpád, illetve Pap Ferenc tanítványai is örültek a lehetőségnek, hogy felmérhették, hol is tartanak egymáshoz viszonyítva. Az egymáshoz közeli súlycsoportokhoz tartozók sparing edzőmeccseket is vívtak. Ez volt az első találkozás a gyergyószentmiklósi és sepsiszentgyörgyi bokszolók között, új barátságok alapjai köttettek most meg. Remek együttműködésnek, közös munkának nézünk elébe.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

Elméleti képzés a kis bokszolóknak  

A zsákok püfölése, a balegyenesek és jobbhorgok helyes kivitelezésének gyakorlása közben elkezdődtek az elméleti képzések, "agytágítók" is az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia fiataljai számára. Huszár Árpád, a gyergyószentmiklósi központ vezetője elmagyarázta a gyermekeknek, hogy nem csak erősnek és ügyesnek kell lenni ebben a sportban, hanem ész, tudás is kell ám ahhoz, hogy bajnokká váljanak.

Lélekben is erősödni kell, nagyon fontos a hitben való nevelés is akadémiánk számára. Portik Hegyi Kelemen főesperes plébános beszédét komoly figyelemmel hallgatták a gyermekek.

És kell a minta, a példakép is: egy világbajnoki címmérkőzést is végignézhettek a sportolók. A szakmai szempontból különlegesebb jelenetek külön is kielemzésre kerültek.

Az elméleti óra alkalmával vehették át az edzők és sportolók az első "akadémista" mezeket is. Immár külsőleg is látható: az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémiához tartoznak.

FrameFrameFrame
Eagle Icon

A 2018-as év első hónapjaiban Gyergyószék számos településén tartottunk ökölvívó toborzó edzéseket. Gyergyóalfaluban, Gyergyóújfaluban, Gyergyószárhegyen, Gyergyótekerőpatakon és Gyergyócsomafalván is számos lelkes és tehetséges gyermeket találtunk, akik sokra vihetik a sportban. Így 50-et is elérte a gyergyószentmiklósi központban sportoló gyermekek létszáma.

FrameFrameFrameFrame
Eagle Icon

A Madárfészek Akadémia Budapestről érkezett bokszolóival 2018 januárjában közös erőnléti felkészítő edzőtábort szerveztünk. Az edzőteremben tartott kemény tréningek mind a székelyföldi ökölvívó fiatalok, mind a magyarországi bokszolók számára hasznosak voltak, sportbarátságok szövődnek. A vendégeknek igyekeztünk olyan kihívásokat is teremteni, amelyek várhatóan felejthetetlenek lesznek. Ilyen volt a Délhegy-túra, amely az élmény mellett eddig nem tapasztalt erőpróba is volt. Több, mint tíz kilométeres hegymenet friss, süppedő hóban.

FrameFrame
Eagle Icon

Több, mint ötven személy részvételével zajlott le 2018 január 15-én a Gyergyószentmiklósi Sportiskola termében az a nyilvános edzés, ahol Erdei Zsolt és a Madárfészek Akadémia szakemberei Ács József, Kovács László, Kiss András, Gregárik Krisztián, illetve a gyergyószentmiklósi Huszár Árpád és Réti Zsolt 7 és 13 év közti fiatalok kedvét igyekeztek felkelteni az ökölvívás iránt.

Jelen voltak a Böjte Csaba testvér hálózatához tartozó Szent Anna otthonban élő gyermekek is, akik láthatóan nagy kedvvel vetették bele magukat az új feladatokba.

Az eseményt megtisztelte maga Böjte atya is. Együttműködésről állapodtunk meg, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekek bevonásáról az akadémiánk tevékenységébe:

FrameFrame
Eagle Icon

A Csíkszeredában, 2017 decemberében megrendezett December Kupán történt az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia sportolóinak első hazai bemutatkozása. Első helyezett lett Ferencz Eszter (48 kg), Török Eszter (56 kg), Farkas József (42 kg), Czink György (51 kg), Berszán Szilárd (54 kg), Kolumbán Róbert (57 kg), Huszár Dávid (69 kg), Benedek Szilveszter (101 kg).

FrameFrame
Eagle Icon

Győzött a 2017-es női ökölvívó magyar bajnokság döntőjében, és ezzel történelmet írt a 17 éves gyergyószentmiklósi Ferencz Eszter. Ő szerezte meg az Erdélyi Madarfészek–Godako Akadémia első bajnoki aranyát.

FrameFrame
Eagle Icon

Testnevelésórákon népszerűsítik a bokszolást az Erdélyi Madarfészek–Godako Ökölvívó Akadémia szakemberei. Gyergyóditróban tartották meg 2017 februárjában az első "ökölvívó-tornaórát", majd a gyergyószentmiklósi Vaskertes iskolában volt bokszbemutató. A gyermekek nagyon lelkesen dolgoztak a tréningeken, különleges élmény volt számukra az edzés. A remények szerint nemcsak egyedi esemény marad, hanem többek számára az első lépés az ökölvívás világában, a bajnokká válás felé.

FrameFrame
Eagle Icon

Mintegy harminc fiatal kóstolt bele 2017 januárjában Erdei Zsolt világbajnok irányításával a boksz világába Gyegyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában is. Habár bemutató jellegű volt a nyilvános edzés, korántsem volt könnyed szórakozás. Jó volt a hangulat, de Madár rendesen megizzasztotta az érdeklődőket és a magyarországi utánpótlás-válogatottakat egyaránt. A boksz-körút egyben a Magyar Ökölvívó Szövetség és a Madárfészek Akadémia székelyföldi együttműködés-indító körútjának egyik fontos állomása volt.

FrameFrame
Eagle Icon

Több évnyi gyakorlás után 2016-ban jött el az idő, hogy első sportolónk, Huszár Dávid mérkőzésen is kötelek közé lépjen. A Magyar Junior Ökölvívó Bajnokságon mutatkozott be. Ez az esemény egy nagyon fontos alkalomnak bizonyult. Itt történt meg a kapcsolatfelvétel a gyergyószentmiklósi GODAKO Sportklub és a Madárfészek Akadémia vezetői között, aminek eredménye lett az Erdélyi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia megalapítása.

Frame
Eagle Icon

Támogatók

Enger logóSzékely Falat logóPlasmatherm logó
Securitech logó
Bauer Hochei logó
Fezosza logóSzékely Budo-Sport logó
Transport Csata Levente logó
Láng Sport logóaqua instal logóMuskátli logó
Mulligan logóHurom Buda logóAnda Panzió logó
Ditrói Pékség logóIndustry Transilvan logóBGA logó
Mulligan logóFontenaturis logóSilstyle logó
Glover Constructs logóEQ Oils

Partnerek

Magyar Ökölvívó Szakszövetség logó
Vissza Fel
Boxing Gloves Icon
RólunkSportközpontEseményekSportolóinkEdzésmunkaRólunk írtákAlegységekKapcsolatOldaltérkép
Készítette és üzemelteti aColorWeb logo